GARDIROP MAGAZİN

Aleyna Solaker: Duru Bir Su Gibi

Kırgın Çiçek­ler dizisiyle Latin Amerika’dan Orta­doğu ve Hindistan’a kadar dünyanın çok fark­lı nok­ta­ların­dan hayran­lar edi­nen güzel yıldız Aley­na Solak­er, çekird­ek­ten yetişme bir oyun­cu. Coro­n­avirüs nedeniyle eve kapan­ma son­rası ilk kıpır­danışları yaşadığımız bugün­lerde, ken­disiyle stüdyo ortamın­da yeniden gerçek­leştirdiğimiz ilk kapak çeki­minde buluş­tuk ve gele­cek plan­larını konuş­tuk. 

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar Ser­hat Hayri Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Styling Irmak Özden­er Saç ve Makyaj Mesut Özuzun Prodük­siy­on Mine Gündüz

Seni biraz tanıya­bilir miy­iz? Oyun­cu­luk kariy­erin nasıl başladı; okul­lu musun, alaylı mı? Eğiti­mi­ni sürdürüy­or musun?
Çocuk­luğum­dan beri oyun­cu olmayı çok istiy­or­dum. Ailem de beni bu konu­da destek­le­di ve Özel Mimar Sinan Güzel Sanat­lar Lis­esi Tiy­a­tro Bölümü’ne beni yazdırdılar. Üniver­sit­ede ise Bil­gi Üniver­site­si Sahne ve Gös­teri Sanat­ları bölümüne girdim; yani tiy­a­tro, dans, müzikal, per­for­mans gibi sahne gös­ter­isi oyun­cu­larını yetiştiriy­or­lar. Ama o dönem Kırgın Çiçekler’e başladığım için don­dur­mak zorun­da kaldım. Şim­di de setler­den dolayı biraz ara ver­miş sayılırım. 

Büstiy­er: Atö­lye No:6 350 ₺ Pan­tolon: Noc­turne 258 ₺ Ayakkabı Fab­ri­ka / Boyn­er 89,97 ₺

İlk genç­lik yıl­ların­da sanat oku­mak insanı nasıl fark­lılaştırıy­or? Düz liselere göre daha mı eğlenceliy­di?
Kesin­lik­le çok eğlenceliy­di. Şöyle oluy­or: Zat­en ilk sene tiy­a­tro der­s­leri çok az. Son­rasın­da dönem dönem artıy­or ve diğer der­sler aza­lıy­or. Bu yüz­den çok güzel ve eğlenceliy­di. Her bölüm­den arkadaşlarımız vardı. Müzik bölümüne gider onları din­lerdik; res­ime gider izlerdik. Sine­ma ve TV için de geçer­li, o yüz­den çok key­i­fliy­di. 

Ceket: İpekyol 211 ₺ Şort: Atö­lye No:6 600 ₺

Oyun­cu olmak konusun­da ailenin desteği­ni gördün mü? Genelde zor, meşakkatli ve belir­si­z­lik­ler­le dolu bir meslek olarak görülür oyun­cu­luk… Bu durum günümüzde değişti mi sence? 
Az önce bah­set­tiğim gibi, oyun­cu­luk çok iste­diğim bir şey­di ve ailem tam destek ver­di. Aslın­da ailemin yabancısı olduğu bir sek­tör değil. Babamın mesleğinin etk­isi de ola­bilir. Çünkü aynı sek­tör içindey­iz. Ken­disi uzun yıl­lardır basın sek­töründe mag­a­z­in­ci 🙂 

Oyun­cu olmak isteyen gençlere nel­er tavsiye eder­sin?
Bu meslek gerçek­ten zor. Önce­lik­le sakın küçümsemesin­ler ve çok çalışsın­lar. Eğitime önem versin­ler. Ama en önem­lisi ne olur­sa olsun hay­al­lerinin peşi­ni bırak­masın­lar! 

Bugüne kadar en sevdiği ve eğlenceli bul­duğu set hangisiy­di?
Tabii ki Kırgın Çiçek­ler. Çok uzun bir süre beraber çalıştık ve tam bir aile olmuş­tuk. Çok özel anılarım var. Altı kız da iyi anlaştık ve güzel dost­lar edindim. Hala da çok yakınız ve görüşürüz. Bana hem mesleğim hem de hay­at adı­na kat­tık­ları için Kırgın Çiçekler’in yeri hep ayrı ola­cak.

 “Kırgın Çiçek­ler” Latin Ameri­ka gibi pek çok baş­ka coğrafya­da hala gös­ter­iliy­or ve çok popüler. Yurt dışın­dan hayran­ların var mı? Ülke sınır­larını aşmak nasıl bir his?
Kırgın Çiçekler’in inanıl­maz bir hayran kitle­si var. Hem Türkiye’de hem de yurt­dışın­da. Doğal olarak ben­im de epey hayranım oldu. Tarif edile­mez bir duygu bu. Hep söylediğim bir şey var. Tanı­madığınız ve bilmediğiniz insan­lar tarafın­dan koşul­suz seviliy­or­sunuz. Bunun yeri ve değeri her zaman çok özel ola­cak. Bu yüz­den ben de onları çok seviy­o­rum. Geçen sene erkek arkadaşımın yanı­na Kanada’ya git­miş­tim; ora­da sokak­ta saç­malıy­or, koşuy­or, eğleniy­or­duk. Berk, şakası­na, “Seni bur­da kimse tanı­maz,” der demez, biri dur­dur­muş ve fotoğraf çek­tir­miştik. Ben de çok şaşırıp bayağı gülmüştüm 🙂 

Bluz: Nisse 1.320 ₺ Pan­tolon: Nisse 1.265 ₺ Ayakkabı Fab­ri­ka / Boyn­er: 89,97 ₺

Tanın­mış bir kişi olmak hay­atın­da neleri değiştir­di? Kendin gibi ola­biliy­or musun?
Her zaman kendim gibiy­im. Samimiyet bence çok önem­li. Taham­mül edemediğim şey ego gal­i­ba. O yüz­den çok dikkat eder­im… 

Aşık olmak zor­laştı mı mesela? Hay­atı­na gire­cek kişi­den bek­len­ti­lerin nel­er?
Şu an hay­atım­da biri var ve mut­luyum. Ama bu konu­da yalan söyleye­meye­ceğim, biraz zor­laştı diye­bilir­im. Bek­len­tim sadece saygı oluy­or. 

Trençkot Noc­turne 350 ₺

Son olarak 2020’de yayı­na giren “Hizmetçil­er” dizisinde Çiçek rolünü can­landırdın. Rolünü sevdin mi? Tabii araya Coro­na virüs gir­di. Dizinin gele­ceği­ni nasıl görüy­or­sun? 
Çok sevmiş­tim. Hat­ta ben­im için uzun bir süreçti. Mena­jer­im Ayça ile bir­lik­te sürek­li yapım şir­ketinde rol ile ilgili görüşmel­erdey­dik. Sete çık­tığım­da­ki heye­canımı tarif ede­mem. Maale­sef Corona’dan dolayı diz­imiz bit­ti. Şu an devam etmeme kararı alındı. Bu durum gerçek­ten beni çok üzdü. Tabii hayır­lısı… 

Oyun­cu olarak hay­ali­ni kur­duğun, içinde olmayı çok iste­diğin bir pro­je ya da bir­lik­te rol almak iste­diğin bir isim var mı?
Oyun­cu olarak gelen her hikayeyi değer­lendiriy­o­rum. Ekran­da izlerken çok beğendiğim her işte olmayı ister­im tabii ki. Sanırım bütün oyun­cu­lar sürek­li ve kaliteli bir iş yap­mak ister. O yüzde özel bir pro­je adı vere­mem. Ama bir­lik­te rol almak iste­diğim aktör Haluk Bil­gin­er. Ken­disinin ne kadar başarılı bir isim olduğunu hep­imiz biliy­oruz. Hem tiy­a­tro sah­nesinde, hem de ekran­da ken­di­ni sürek­li yenileyen, fark­lı roller­le karşımıza çıkan bir aktör. Öyle bir tecrübe ile karşılık­lı rol almak, iyi ki oyun­cuyum dedirt­ir 🙂 

Modayı ne kadar takip ediy­or­sun? Genelde seni oldukça zevk­li kom­bin­ler­le görüy­oruz. Bir stil danış­manıy­la çalışıy­or musun?
Hayır çalışmıy­o­rum. Aslın­da hep siyah ağır­lık­lı giyinir­im. Bu ara renk kat­maya çalışıy­o­rum, iyi gidiy­or gibi… 

Gardırobunun olmazsa olmaz parçaları nel­er? 
Direkt söyleye­bilir­im, zat­en yakın­larım çok iyi bilir. Tayt! En sevdiğim… Gece için fark­lı, gündüz için fark­lı mod­ellerde tayt­larım var. Onun dışın­da hiç uzun bir şey­im yok­tur. Kışın bile kısa boğa­zlılarım var. Göbeği açık giymeyi seviy­o­rum.. Bu da biraz takın­tım oldu gal­i­ba 🙂 

Hay­at­ta­ki en büyük ilham kay­nakların, seni motive eden şeyler veya kişil­er nel­er?
Aslın­da en büyük motive kay­nağım, kendim­im… Ala­cağım karar­ları ya da yap­tığım çalış­maları ken­di
başı­ma düşünürüm ve sonu­ca varırım. Mut­lu ola­cağı­ma inandığım ve çok iste­diğim bir şeyse kendi­mi direkt motive ede­biliy­o­rum. Tabii ki ailem ve arkadaşlarım da bana her zaman destek olurlar. Fikir alışver­işi yaparız. Onları din­ler­im. Özel­lik­le ailem her kararımın arkasın­dadır. 

Tül Ceket: MIIN 594 ₺ Biki­ni: Pen­ti 129,95 ₺ Pan­tolon: Sofi&Sofi 249 ₺

Genetik önem­li elbette ama for­munu koruya­bilmek için uygu­ladığın güzel­lik ve bakım ruti­n­lerin var mı?
Düzen­li kul­landığım bir ürün yok. Sadece yaz ayların­da her sabah yüzüme güneş koruyu­cu sürerim. Onun dışın­da pilates yap­tım ama hiç uzun süreme­di. Çok heves ederek başlayıp 2–3 ay son­ra ara veren­ler­den­im. 

Kişisel gelişimin için son dönem­lerde yap­tığın aktivitel­er var mı?
Yeni bir şey yok. Çok fazla puz­zle yaparım, evde eksik olmaz asla ve hep müzik din­ler­im. 

Göm­lek: Ceren Ocak 1.000 ₺ Jean: Levi’s 98 $

Plan yap­manın güçleştiği yeni bir dönem­den geçiy­oruz, ancak yine de soralım: Şim­di senin için sıra­da ne var? İş ve özel yaşam anlamın­da önce­lik­lerin nasıl değişti?
Önce­lik­ler­im değişme­di. İşim ve özel hay­atım arasın­da güzel bir denge kurarım her zaman. Değişen şeyler oldu tabii; mesela daha korunaklıyız hep­imiz. Sağlığımızın ne kadar önem­li olduğu­nun daha fazla bil­incindey­iz. Gele­cek hay­al­im, mesleği­mi en iyi şek­ilde yapa­bilmek. Şu an bu yol­da emin adım­lar­la ilerlediği­mi düşünüy­o­rum. Daha önümde yapacak çok iş var 🙂 

Exit mobile version