GARDIROP MAGAZİN

Action Man: Enes Batur ile Güzel Bir Gün

Ele avu­ca sığ­maz YouTuber’ı Enes Batur’un sosyal medyadan taşan poz­i­tif ener­jisi­ni, sportif bir moda çekimiyle say­falarımıza taşıdık. Gardırop Magazin’in ilk erkek stil çeki­minde biz çok eğlendik. Çekim esnasın­da­ki sami­mi soh­be­timizin bir özeti, Enes’in başarı sır­ları, iç dünyası ve gele­cek plan­ları ilerleyen satır­lar­da…

Fotoğraflar Can­sın Soy­er Styling Eylem Yıldız Prodük­siy­on Çağla Küçükdere­li Makyaj Utku Ağag­il Set Orga­ni­za­sy­onu Mine Gündüz Enes Batur Mena­jeri ILS Vision — Tuğçe Akdemir Must Nişantaşı’na katkıların­dan dolayı teşekkür eder­iz.

Enes Batur kimdir?
Enes Batur daha 14 yaşın­da YouTube’a başlayıp 7 yıldır her kat­e­goride içerik üreten, çok çalış­mayı ve rek­a­beti sev­en birisi.

Mont NIKE 699,90 ₺

YouTube mac­er­an nasıl başladı? Hiç 12 mily­on takipçiye erişe­bile­ceği­ni hay­al eder miy­din?
YouTube’da çok sevdiğim bir yabancı içerik üreti­cisi vardı, onu izley­erek başladım. Biraz zaman geçtik­ten son­ra Türkiye’de de bu sek­törün yavaş yavaş başladığını fark edince, neden ben de yap­mıy­o­rum ded­im.

YouTube içerik­leri­ni kendin oluş­tur­duğunu ve bu konu­da çok has­sas olduğunu duy­duk. İçerik üre­tirken, konu seçerken nelere dikkat ediy­or­sun, nel­er­den ilham alıy­or­sun?
İçerik üre­tirken izleyen­lerin en çok hoşu­na gide­cek viral içerik­leri seçm­eye çalışıy­o­rum, çünkü YouTube’da viral içerik ürete­mezs­eniz bel­li bir süre son­ra kay­bolup gider­siniz. Birçok örneğine şahit oldum; zor­lu bir yer…

Göm­lek LES BENJAMINS 799 ₺
Eşof­man altı LES BENJAMINS 849 ₺
Den­im ceket BERSHKA 179,95 ₺
Ayakkabı NIKE 999,90 ₺

Sence neyi doğru yap­tığın için bu kadar insana ulaşıy­or­sun? Takipçi­lerin ağır­lık­lı olarak kim­ler­den oluşuy­or? Onları iyi anladığını, tanıdığını düşünüy­or musun?
Asla pes etmediğim ve sürek­li devam ettiğim için bana güveniy­or­lar. Asla aynı şeyi yap­mıy­o­rum; sürek­li değişiy­o­rum, gelişiy­o­rum, onlar da sıkılmıy­or­lar. Çocuk­luk döne­minde başladığım için 700–800 tane oyun videom da bulunuy­or ve bu eski tarz vide­o­larımı hala çocuk­lar çok beğeniy­or. Son 1 yıldır üret­tiğim içerik­leri ise her yaş­tan insana hitap ede­cek tarz­da hazır­lıy­o­rum; yap­tığım şarkı ve film­ler de buna dahil.

Çek­erken kendin de en çok eğlendiğin vide­o­lar hangi­leriy­di?
En sevdiğim vide­o­lar sürek­li değişiy­or, ama son zaman­lar­da en çok “Gerçek Hay­at­ta Tin­der” çek­erken eğlendim.

Sweat­shirt LES
BENJAMINS 899 ₺
Mont OUTKASTPEOPLE
Fiy­at isteğe bağlı
Pan­tolon ZARA 179,95 ₺
Ayakkabı NIKE 669 ₺
Gözlük HALLY & SON 1.200 ₺
Çorap PENTİ 17,95 ₺

Bu ara­da YouTube kanalın­da­ki vide­o­lar­da seni sıkça bir kankalar grubuy­la beraber içerik üre­tirken görüy­oruz. Gerçek­ten kankaların mı onlar?
Yıl­lar­dan beri tanıdığım arkadaşlarım var, onlara güveniy­o­rum. Gerçek­ten iyi arkadaşlarım ve YouTube haricinde de bir­lik­te sürek­li zaman geçiriy­oruz.

Son zaman­lar­da kayıt­sız kala­madığın, değin­meden geçemediğin büyük sosyal medya trend­leri var mı?
Son zaman­lar­da sosyal medya­da büyük bir trend yok 🙁 Sosyal medyanın en k.tü tarafların­dan biri de olum­lu olduğu kadar olum­suz eleştir­ilere de açık olmak.

Seni tanı­madan kötü yorum yapan­lara tep­kin ne oluy­or? Kafana takıp üzülüy­or musun, bu tarz durum­lar­la nasıl başa çıkıy­or­sun?
Aslın­da bu ben­im için nor­mal bir şey. Lise zaman­ların­da da insan­lar tarafın­dan sevilmeyen bir çocuk­tum, çok fazla arkadaşım yok­tu ve çirkin olduğum için tanın­madan yargılanıy­or­dum, Şu anda da aynı şey olarak bakıy­o­rum; bu bir süre.. 21 yaşın­da bir çocuğun 12 mily­on takipçiye sahip olması, fazla para kazan­ması bazı insan­ların zoruna gidiy­or, çünkü ben herkesin git­tiği yoldan değil de ken­di yolum­dan git­meyi seç­tim, risk aldım ve başardım. Toplumun algıları zaman­la yap­tığım güzel işler­le değişe­cek­tir. Bir-iki yıl içerisinde bir­lik­te göre­ceğiz.

Sweat­shirt LES BENJAMINS 899 ₺
Mont OUTKASTPEOPLE Fiy­at isteğe bağlı
Pan­tolon ZARA 179,95 ₺
Ayakkabı NIKE 669 ₺
Gözlük HALLY & SON 1.200 ₺
Çorap PENTİ 17,95 ₺

Sosyal medyanın insanı yal­nı­zlaştırdığı doğru mu?
Mily­on­lar­ca takipçisi olan biri olarak ken­di­ni yal­nız his­set­tiğin zaman­lar oluy­or mu? Bu kadar takipçiye sahip olmak, herkes tarafın­dan bil­in­mek güzel olması­na güzel, ama aynı zaman­da bir lan­et. Çünkü insan­ların her zaman sizin hakkınız­da bir fikri oluy­or. Sizin karşınız­da­ki insan hakkın­da bir fikre sahip olmak için, o kişiyle bel­li bir süre geçir­m­eniz gerekiy­or. Karşınız­da­ki insan­ların ise önce­den sosyal medya­da gördüğü için daha konuş­madan önce size dair bir fikri, bir niyeti oluy­or ve sağlık­lı, tem­iz ilişk­il­er kuramıy­or­sunuz.

Mont NIKE 699,90 ₺

YouTube dışın­da Insta­gram hesabını da iyi yönetiy­or­sun. Pay­laşım yaparken dikkat ettiğin şeyler nel­er?
Insta­gram çok fazla önemsediğim bir plat­form değil, eğlen­mek için kul­lanıy­o­rum, çok fazla dikkat etmiy­o­rum.

MİLYONLARIN SEVGİLİSİ

Bugüne dek iki filmde rol aldın. İlki senin hay­atı­na odak­lanıy­or­du, ikin­cisi ise bir süper kahra­mana dönüşme hikayen­di. Beyaz perd­ede olmak nasıldı? Haz ver­di mi?
Film yap­mak çok riskli, büyük çalış­ma gerek­tiren bir şey. Sonu­cu ya çok güzel oluy­or ya da kötü oluy­or. Eğlenceli gerçek­ten… Gele­cek­te çok daha iyi film­ler yap­mak istiy­o­rum.

Sine­ma ve eğlence sek­törünün parçası olmaya devam etmek ister misin? Yok­sa sosyal medyada­ki bağım­sız hali­ni mi ter­cih eder­sin? Kariy­erin ner­eye doğru evrile­cek sence?
Her yerde olmak istiy­o­rum; tek bir yere bağlan­mak istemiy­o­rum.

Mily­on­lar sana hayran, peki senin hayranın olduğun kişi veya kişil­er var mı? Han­gi yön­leri sana ilham veriy­or?
Hayran olduğum bir sürü kişi var ama bu sadece sev­gi değil. Hayran olduğum kişil­er ben­im öğret­men­ler­im oluy­or­lar, başarıya doğru giderken attık­ları adım­ları izliy­o­rum. Bir kişinin adını ver­mek doğru olmaz.

Tişört LES BENJAMINS 449 ₺
Pan­tolon EMRE PAKEL / BOREAL
Fiy­atı bel­li değil
Ayakkabı NIKE 669 ₺
Kemer BERSHKA 39,95 ₺
Kolye ATOLYE WOLF 549 ₺
Yüzük ATOLYE WOLF 370 ₺

Moday­la aran nasıl? Ken­di tarzını nasıl özetlersin?
Güzel giy­in­meyi seviy­o­rum; seçim­ler­im­in hep­si­ni kendim yapıy­o­rum. Bel­ki gele­cek­te baş­ka insan­lar­la da çalışırım ama şu aralar çok ilgilen­emed­im.

Her şey­den uza­k­laşıp kafa din­le­mek için ter­cih ettiğin, müdavi­mi olduğun veya ken­di­ni rahat his­set­tiğin yer­ler veya aktivitel­er var mı? Kısacası, nasıl şarj oluy­or­sun?
Genelde evime kapanıp arkadaşlarım­la ses­li konuşarak oyun oynarız. Bu beni en rahat­la­tan aktivite.

Sıra­da han­gi heye­can veri­ci gelişmel­er var?
Bu yıl­ki büyük işler­im­in lis­tesi­ni çıkardım; şu anda söyleye­bile­ceğim şeyler­den bir tane­si “Hay­al mi Gerçek mi 3”ü çek­meyi düşündüğüm.

Exit mobile version