GARDIROP MAGAZİN

2022 Yılı Trendi: Yüz Germe Ameliyatları

Günümüzde hem kadın­ların hem erkek­lerin daha ener­jik ve daha genç bir görünüme sahip olmaya giderek daha fazla önem ver­me­si sonu­cun­da fark­lı estetik prosedür­ler artan bir sık­lık­la uygu­lan­mak­tadır.

Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Turgut Kayadibi

Yüz germe ameliy­at­ları 2022 yılının estetik cer­rahi trend­leri arasın­da­ki yeri­ni şim­di­den alın­ca Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Turgut Kayadibi’ne yüz germe ameliy­at­ları ile ilgili görüş­leri­ni sizler için sor­duk.

Teknikler Hastaya Göre Planlanır

Yüz germe ameliy­at­larının güneş ışın­larının zarar­lı etk­i­leri, kötü beslen­me, stres, yaş alma, sigara ve alkol tüke­ti­mi gibi etken­ler sonu­cu yüzde mey­dana gelen kırışık­lık ve sark­maların gider­ilme­si için en sık uygu­lanan yön­tem olduğu­nun altını çizen Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Turgut Kayadibi’nin açık­la­maları­na göre yüz germe kap­samın­da min­i­mal invaziv prosedür­ler­den cer­rahi prosedür­lere kadar fark­lı alter­nat­i­fler uygu­lan­abilir.

Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Turgut Kayadibi’nin açık­la­maları şu şek­ilde devam ediy­or: “Yüz germe, yüzde çeşitli neden­lere bağlı olarak mey­dana gelen kırışık­lık­ların ve sark­maların germe ve asma yoluy­la gider­ilmesi­ni sağlayan bir prosedürdür. Yüz germe ile yanak, orta yüz, çene çizgisi ve boyun bölgelerinde­ki yaşlan­ma belir­ti­leri gider­ilebilir. Aynı zaman­da burun ameliy­atı, göz kapağı kaldır­ma, kaş kaldır­ma ya da alın germe gibi estetik cer­rahi prosedür­ler­le kom­bine olarak uygu­lan­ması mümkündür.”

Yüz Germe Ameliyatları İle Gençleşebilirsiniz

Yüz germe ameliy­at­ları genel­lik­le 40 yaşının üzerinde­ki kadın­lara ve erkek­lere uygu­lanır. Uygu­la­ma yapıla­cak olan kişinin yüz ve boyun derisinde sark­manın başlamış ancak henüz elastikiyetin tam olarak kay­bol­mamış olması gerekir. Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rahi Uzmanı Op. Dr. Turgut Kayadibi genetik ya da yapısal neden­ler­le daha erken yaşlar­da gereksin­im doğ­ması duru­mun­da 40 yaş altın­da­ki hasta­lara da yüz germe ameliy­atı yapıla­bile­ceği­ni belir­tiy­or. Yüz germe ameliy­atın­da has­tanın yüzün­de­ki kas, yağ ve sinir dokusu cer­rahi yön­tem­ler kul­lanılarak askıya alınıy­or. Fazla cilt çıkarılarak sark­ma gider­iliy­or. Daha son­ra yüzün cilt altın­da bulu­nan taşıyıcı sis­te­mi ger­il­erek şekil­lendirilme­si sağlanıy­or. Eğer gerek­li görülürse yüze dol­gun­luk sağlan­ması için deri altı­na yağ doku­ları yer­leştir­iliy­or.

Exit mobile version