GARDIROP MAGAZİN

Yoğun İstek Üzerine Tekrar

Geçen sene Zor­lu PSM’de 3 gece üst üste kapalı gişe konser veren efsanevi sanatçı Lara Fabi­an, yoğun istek üzer­ine sanat­sev­er­ler­le buluş­mak üzere tekrar Türkiye’ye geliy­or.

Dünya genelinde 20 mily­onun üzerinde albümü satılan, ünlü pop yıldızı Lara Fabi­an, Piu Enter­tain­ment ve 73 Orga­ni­za­sy­on işbir­liği ile 08 Aralık’ta Zor­lu PSM’de müzik­sev­er­lere eşsiz bir müzik ziyafeti yaşat­a­cak.

“I will Love Again” ve “Je’Taime” gibi parçalarıy­la müzik lis­teleri­ni alt üst eden, tüm zaman­ların albümü en çok satan Belçikalı kadın sanatçısı Lara Fabi­an, son albümü “Ma vie dans la tienne“in tanıtım tur­ne­si kap­samın­da sevilen şarkılarını İst­anb­ullu sanat­sev­er­ler için seslendi­re­cek.

1988 yılın­da 33. Euro­vi­sion Şarkı Yarışması’nda Lüksemburg’u tem­sil eden ve ‘’Croire’’ adlı parçay­la 4. olan Lara Fabi­an, 2002 yılın­da ise ‘’Final Fan­ta­sy’’ fil­mi ile World Sound­track Awards’ta ‘’En İyi Film Müz­iği’’ ödülüne layık görülmüştür. Türkiye’yi çok sevdiği­ni her fır­sat­ta dile getiren sanatçı 2014 yılın­da Mustafa Ceceli ile ‘’Al Götür Beni’’ adlı parçanın düe­ti­ni seslendirmiştir.

KISACA LARA FABIAN

Fla­man bir babay­la Sicilyalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Lara Fabi­an’in adı, Dr. Jiva­go filminin müz­iğin­den esin­lenerek kon­muş­tur. Brük­sel doğ­muş olması­na rağ­men hay­atının ilk döne­m­i­ni Cata­nia’da da geçirdiği için italyan­ca anadili olmuş­tur.

Lara şarkı söyle­m­eye, dans etm­eye ve piyano der­s­leri almaya çok küçük yaşlar­da, asıl müzik eğitimine ise 8 yaşın­da Brük­sel Kraliyet Kon­ser­vat­u­arı’n­da başlamıştır. Kon­ser­vat­u­ar­da bulun­duğu 10 yıl yaşadığı yıl içinde ken­di müz­iği­ni de yazmış ve söylemiştir. Lara’nın şarkıları büyük ölçüde aldığı klasik vokal ve müzik kuramı eğiti­min­den olduğu kadar, Bar­bra Streisand ve Queen gibi döne­min sanatçıların­dan etk­ilen­miştir.

1988 yılın­da İrl­anda’nın Dublin kentinde yapıla­cak olan 33. Euro­vi­sion Şarkı Yarış­ması’nda Lük­sem­burg’u tem­sil etmesi için dav­et edilmiştir. Seslendirdiği Jacques Car­dona ve Alain Gar­ci­ac’ın şarkısı “Croire” (Güven) adlı parçay­la o gece­den 4.‘lükle ayrıldı. “Croire” 500 bine yakın satarak o yıl Avru­pa’nın en çok satan 45’likleri arası­na girmeyi başar­mıştır. Fabi­an, bu parçayı kon­ser­lerinde hala söyle­mek­te­dir.

Lara Fabi­an

Exit mobile version