GARDIROP MAGAZİN

Yılbaşı Rotaları

Yeni yılı dünyanın en güzel coğrafyaların­da; doğanın içinde, tar­i­hi öğrenerek veya yer­el lezzetlerin tadı­na vararak karşılaya­bil­m­eniz için en güzel rota­ları derledik.

2019 Kayak Sezonu Açıldı
Kartalk­a­ya
Yeni yıl­da kar tatili plan­layan­lar için Türkiye’nin en iyi kayak merke­z­lerinin­den biri Kartalk­a­ya. 20 Aralık’ta sezonu açan Kartalkaya’yı 20 Mart’a kadar ter­cih ede­bilirsiniz. Kon­akla­ma için de Kartalkaya’yı ter­cih ede­cek olan­ların tar­ih­leri­ni iyi seçmeleri ve kesin­lik­le rez­er­vasy­on yap­tır­maları gerekiy­or çünkü oldukça yoğun olan bir kayak merkezi burası.

Yıl­başı Ser­e­mon­isi
Küba
Sizin için yıl­başı demek müzik, dans, eğlence demekse işte burası tam adresi! Yıl­başını Havana’da geçirip erte­si gün Küba’nın en iyi pla­jların­dan biri olan Varadero’da gün boyu denizin, kumun ve kok­teyl­lerin tadını çıkarıp din­lenebilirsiniz. Fidel Cas­tro, Che Gue­vara ve Ernest Hemingway’in ayak izlerinde, müz­iğin, dan­sın ve devrim­in ülke­si Küba’da unutul­maz bir yıl­başı…

Her Zaman Bir Baş­ka Güzel
Laponya
Yıl­başın­da Laponya gezisinde Finlandiya’nın iki önem­li ken­ti Helsin­ki ve Rovaniemi’yi geze­cek, hask­i­lerin (Sibirya kur­du) ve Ren geyik­lerinin çek­tiği kıza­k­lar­la eşsiz man­zar­aları içinde yol ala­cak, kar moto­sik­let­leri ile Kuzey Işık­ları altın­da buz safarisi yapacak, Noel Baba’nın res­mi mem­leketi San­ta Claus kasabası­na uğray­a­cak; kısacası belge­sellerde tanık olduğunuz tür­den bir mac­er­aya doğru yol ala­cak­sınız.

Taşın Belleği
Mardin
Yıl­başını uza­k­lara gitmeden, yur­tiçinde geçirmek isteyen­lerin rotası! Bir dağın tepe­sine kurul­muş Mardin’de Mezopotamya’nın kucağın­da­ki Dara’ya, Deyrulza­faran ve Mor Gabriel’e, sular altın­da­ki Hasankeyf’in son anları­na, ezan sesiyle kilise çanının bir­birine karıştığı taş sokak­ları bir­birine bağlayan meşhur geçitlere, bam­baş­ka lezzetlere doğru doya­may­a­cağınız bir seyir gezisi.

Eşsiz Güzel­lik
Portek­iz
Avrupa’nın en batı ucun­da­ki kon­u­muy­la tar­ih boyun­ca pek çok halkın kay­naştığı Portekiz’de, yer­el tat­lar­la tatil keyfinizi kat­laya­bilir, Portek­i­zlilerin roman­tik miza­cının yan­sı­ması olan ezgiler eşliğinde eğlenebilir, Kuzey Portekiz’in incisi Por­to, neoli­tik dönem­ler­den beri ayak­ta olan Lizbon, Heron­i­mos Man­astırı ve Belem Kule­si, Sin­tra, Alcobaça Man­astırı, Douro Nehri’nde tekne gez­in­tisi gibi tar­i­hi içinize çek­m­enize olanak sağlayan yer­leri de içinde barındıran güzel bir yıl­başı gezisi geçire­bilirsiniz.

Exit mobile version