GARDIROP MAGAZİN

Yedi güzellik ve bakım trendi

Kore­li kadın­ların güzel­lik sır­larını unutun, bu yılın tren­di Çin­li kadın­ların güzel­lik sır­ları. Foreo bu yıl her yerde karşımıza çıka­cak güzel­lik ve bakım trend­leri­ni araştırdı.

Stock­holm ve Şanghay’daki Foreo Enstitüsü ve Ar-Ge Laboratuarı’nın yıl­lık bakım ve güzel­lik trend­leri araştır­ması yayın­ladı. 2019 yılın­da Çin­li kadın­ların bakım ruti­n­lerinden yenilebilen kola­jen­lere pek çok trend görüy­oruz.

Çin usûlü bakım

Çin­li kadın­ların bakım ve güzel­lik sır­larının, geçtiğimiz yıl­lar­da dünyayı kasıp kavu­ran Kore­li ve Japon kadın­ların güzel­lik sır­ların­dan farkı, teknolo­jik olmaları. Çin­li markalar, pazara sun­duk­ları her ürünün odağı­na teknolo­jiyi koyuy­or­lar. Çin, dünyanın en hızlı büyüyen güzel­lik pazarı. Sadece makyaj ürün­leri satışların­da yüzde 30’luk bir büyüme kaydedil­di. Çin­li kozmetik ve makyaj markaları yeni teknolo­jil­er ve yeni iş bir­lik­leriyle 2019’da dünyayı fethet­m­eye hazır­lanıy­or.

Mevsim­sel­lik

Genelde ‘cilt bakımı’ ve ‘mevsim­sel­lik’ sözcük­leri aynı cüm­le içinde kul­lanıl­maz ama bu durum, bu yıl değişe­cek gibi. Yani kış ayların­da kızılöte­si ışın­lar ve ısıtılmış kağıt maskel­er­den yaz ayları için serin­leti­ci yön­tem­lere, mevsime hat­tâ hava duru­mu­na göre cilt bakımı uygu­la­mak trend ola­cak.

Aktif güzel­lik

Artık bir tek cilt bakımıy­la iş bit­miy­or. Sağlık ve wellness’i güzel­lik bakımının ayrıl­maz bir parçası olarak kab­ul eden aktif güzel­lik tren­di, 2018’de ken­di­ni göster­m­eye başlamıştı. Pek çok mar­ka spor yapan­lara yöne­lik ürün­ler piyasaya çıkardı (Tarte’nin piyasaya sun­duğu Ath­leisure Beau­ty Col­lec­tion ya da E.L.F’nin çıkardığı Work­out Ready) ve 2019’da da bu markaların sayısı arta­cak. Öyle görünüy­or ki, spor çan­tasın­dan kozmetik ve bakım ürün­leri­ni eksik etmeye­ceğiz.

Evde bakım

Evde kul­lanıla­bile­cek bakım ürün­leri geçen yıl­dan beri yük­selişte. Pro­fesy­onel bakım­lar­dan cil­di derin­leme­sine tem­i­zleyen uygu­la­malara, markalar artık ‘ev tipi’ ürün­lere daha fazla ağır­lık ver­m­eye başladı. Bura­da da işin odağın­da teknolo­ji var. Tıp­kı Uber’in ulaşım ve Airbnb’nin kon­akla­ma endüstrisinde devrim yarat­tığı gibi, güzel­lik teknolo­jisi de güzel­lik endüstrisi­ni kök­ten değiştire­cek.

Insta­gram­lık ambal­a­jlar

Artık hep­imiz biliy­oruz: Instagram’da post edile­meyen aslın­da hiç yaşan­mamıştır. Tabii güzel­lik ve bakım markaları da bunun farkın­da. Bu neden­le de 2019’da ambal­a­jlar hiç olmadığı kadar önem­li ola­cak. Glossier, Tilbury ve Foreo bu alanın öncü­lerinden.

Kişiselleştir­ilmiş güzel­lik

Coca Cola şişelere isim yazıy­or, Guc­ci ve Burber­ry mono­gram ile sükse yap­tı. 2019’da ise kişiselleştirme tren­di güzel­lik endüstri­sine de sıçrıy­or. Sizin ihtiy­acınıza göre özel içerik­leri olan veya yapay zekalı, sizin­le bir­lik­te değişen ürün­ler. Foreo’nun 2018’de ses­siz sedasız piyasaya sun­duğu, ama güzel­lik teknolo­jisinde devrim yarat­a­cak nite­lik­te olan Luna Fofo‘nun en önem­li özel­lik­lerinden biri kişiselleştir­ilebilir olması.

Süper gıdalar

Tabii süper gıdalarsız olmaz! Bu yılın ‘kazanan­ları’ da yenilebilen kola­jen­ler ile sıkılaştırıcı ve enfla­masy­on­ları, kızarık­lık­ları gideri­ci etk­isiyle bili­nen güvercin ağacı. Pinterest’e göre güvercin ağacı ara­maları yüzde 305 oranın­da art­tı. Aynı şek­ilde Google Trends ver­i­ler­ine göre de kola­jen ara­maların­da ade­ta pat­la­ma yaşandı. Çin ise kola­jene olan talebin en yük­sek olduğu üç ülke­den biri.

Foreo Enstitüsü Ürün Müdürü Dalia Fernandez’e göre ‘Çin güzel­lik tren­di’, Kore güzel­lik tren­di­ni gölgede bırak­a­bilir: “Çin sadece güzel­lik teknolo­ji alanın­da öncü değil. Mevsim­sel­lik tren­dinin de lid­er­lerinden, hat­ta birçok baş­ka güzel­lik tren­dinin de başını çekiy­or. 2019’da da bu durum değişmeye­cek. Dünyanın en hızlı büyüyen pazarların­dan biri ve dünya­da Çin güzel­lik ürün­ler­ine cid­di bir talep var.“

Fer­nan­dez söz­leri­ni şöyle sürdürdü: “Güzel­lik alanın­da­ki önem­li gelişmel­er, tüketi­ci­lerin cilt bakımı ürün­ler­ine yeni bir açı­dan bak­masını sağladı. Artık giderek daha fazla sayı­da mar­ka, müş­ter­i­lerinin evde uygu­laya­bile­cek­leri, spa ve der­ma­tolo­ji uygu­la­maları ayarın­da ama çok daha hesaplı ürün­ler sun­maya başladı. Artık zaman değişti. Tüketi­cil­er bakım­larını evde yap­mak istiy­or ve markalar da bu talebe yanıt ver­mek zorun­da. Foreo Enstitüsü’nde müş­ter­i­ler­im­izin ihtiyaçları­na cevap ver­mek için cilt bakım ürünü yel­pazem­izi sürek­li yeniliy­or ve ino­vasy­olar­la geliştiriy­oruz. 2019, ‘akıl­lı güzel­liğin’ hakimiyeti­ni ilan ettiği yıl ola­cak.”

Foreo’nun cilt bakımı çözüm­leriyle ilgili daha ayrın­tılı bil­gi için: www.foreo.com adresi­ni ziyaret ede­bilir ya da pr@foreo.com adresin­den iletişime geçe­bilirsiniz.

Fore­oürün­leri Bey­men (Zor­lu, Suadiye, Pano­ra) mağazaların­da ve Bey­men, N11, Trendy­ol, Lidyana, Hep­si­bu­ra­da ve Always Fash­ion e‑mağazalarında satıl­mak­tadır.

Exit mobile version