GARDIROP MAGAZİN

Yaza Hazırlık İçin Popüler Estetik İşlemler

Bu kış hep­imiz için zor geçti. Çoğun­luk­la kendimizi ihmal ettik ve istek­ler­im­izi de kıs­men ertele­meyi ter­cih ettik. Yaz ayları tüm neşe­siyle içimizi kaplarken aynalar­la yüzleşme zamanı da gel­di çat­tı. Yaz ayların­da ameliy­atlı ve ameliy­at­sız estetik uygu­la­maları­na talebin belir­gin ölçüde artığını ifade eden Plas­tik, Rekon­strük­tif ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Sal­ih Onur Basat, sezo­nun “en”leri hakkın­da bil­gi aktardı. 

Lis­telerin Değişmezi: Hi-Def Lipo­suc­tion
Kadın­ların da erkek­lerin de yaz ayların­da en çok ter­cih ettiği estetik operasy­on­ların başın­da lipo­suc­tion geliy­or. Günümüzde gelişen tıb­bi teknolo­jil­er sayesinde eskiye oran­la lipo­suc­tion hem daha efek­tif sonuçlar veriy­or hem de iyileşme sürecin­de­ki kon­for belir­gin ölçüde yük­seliy­or. Diyet ve egz­er­size dirençli bölge­sel yağların gider­ilme­si, vücud­un şekil­lendirilme­si amacıy­la son yıl­lar­da Hi-Def lipo­suc­tion, sun­duğu avan­ta­jlar­la dikkat çeken estetik operasy­on­lar­dan biri. İdeal kilo­suna yakın olan ancak bölge­sel yağlan­malar­dan şikayetçi olan kişil­er 4D vücut şekil­lendirme olarak da ifade ettiğimiz Hi-Def lipo­suc­tion ile atletik bir vücu­da kavuşa­biliy­or. Erkek­ler genel­lik­le karın kaslarını belir­gin­leştirmek, kadın­lar da karın böl­geler­ine fit bir görünüm kazandırırken aynı zaman­da bel ve sırt böl­geleri­ni şekil­lendirmek için Hi-Def lipo­suc­tion ter­ci­hinde bulunuy­or. 

Plas­tik, Rekon­strük­tif ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Sal­ih Onur Basat

Yaz Dinamiz­mi İçin Elmacık Kemiği Dol­gusu
Yaz sezo­nun­da daha çeki­ci ve oran­tılı yüz hat­ları­na kavuş­mak isteyen­ler elmacık kemiği dol­gusuna büyük ilgi gös­teriy­or. Elmacık kemiği dol­gusuy­la yanağın en belir­gin alan­ları dol­gun­laştırılıy­or ve bu değişim kişinin genç ve dinamik bir görünüme kavuş­masını sağlıy­or. Zaman içerisinde elmacık kemiğin­de­ki ve kemik üzerinde­ki doku­lar­da azal­ma mey­dana geldiği için yüz böl­gesinde oluşan hacim­si­zliğin gider­ilme­si için yapılan bu ameliy­at­sız yüz estetiği uygu­la­ması sırasın­da, içerisinde hyaluronik asit bulu­nan özel dol­gu malzemeleri kul­lanılıy­or. 

 

BBL ile Şekil­li Kalçalar
“Brazil­ian Butt Lift” olarak bili­nen prosedür, yaz ayları­na gir­erken kadın­ların en çok başvur­duğu estetik operasy­on­lar arasın­da­ki yeri­ni koruy­or. Operasy­on öncesinde bölge­sel yağların bulun­duğu karın, karın yan­ları, sırt gibi vücut böl­gelerinden Vas­er lipo­suc­tion ve PAL teknikleri ile yağ alınıy­or; alı­nan yağlar özel işlem­ler­den geçir­il­erek yeniden popoya enjek­te ediliy­or. Bu nok­ta­da hem hasta­ların vücut pro­por­siy­on­ları hem de bek­len­ti­leri dikkate alınıy­or. Operasy­on sonu­cun­da hem daha şekil­li ve yuvar­lak bir popoya hem de daha estetik bir bel popo geçişine sahip olmak mümkün oluy­or. 

Belir­gin Çene Hat­tı: Jaw­line Dol­gu
Yüz kon­tu­ru­nun belir­gin­liği­ni yitirm­eye başla­ması ve çene hat­tı böl­gesin­de­ki hacim kayı­pları estetik kaygılar yarata­biliy­or. Çene hat­tı dol­gusu olarak da adlandırdığımız “jaw­line dol­gu” esnasın­da, çene ucu böl­gesin­den kulak­ların ön kıs­mı­na kadar uzanan kemik hat­tı boyun­ca dol­gu uygu­la­ması gerçek­leştir­iliy­or. İşlem son­rasın­da çene kon­türü daha belir­gin bir hal alıy­or ve çene ile boyun arasın­da net bir hat oluş­tu­rul­duğu için boyun daha ince görünüy­or. Elde edilen çok yön­lü avan­ta­jlar sayesinde çene hat­tı dol­gusu bu sezo­nun da en favori estetik işlem­leri arasın­da. 

Karın Germe: Lis­telerin Değişmezi
Yaz sezo­nun­da gerçek­ler­le yüzleşmek zorun­da kalan birçok kişi için karın germe ameliy­atı ön plana çıkıy­or. Aşırı kilo ver­ilme­sine, genetik yatkın­lığa, sık kilo değişim­ler­ine ve cilt yapısı­na bağlı olarak karın böl­gesinde mey­dana gelen sark­maları yaz ayların­da sak­la­mak mümkün olamıy­or. Bu neden­le daha şekil­li ve estetik bir vücu­da sahip olmak isteyen­ler karın germe ameliy­atı ile amaçları­na ulaşa­biliy­or. Karın germe ameliy­atı sırasın­da hasta­ların ihtiyaçları doğrul­tusun­da lipo­suc­tion tekniğine de başvu­ru­la­biliy­or. Operasy­on sırasın­da karın böl­gesin­de­ki fazla cilt alınırken, cilt altın­da­ki bağ ve kas doku­ları da onarılıy­or. 

Exit mobile version