GARDIROP MAGAZİN

Yaz sezonunda; MiiN by Kadir Kılıç

Genelde siyah-beyaz ağır­lığın­da kolek­siy­on­larıy­la bili­nen moda markası MiiN’in tasarım­cısı Kadir Kılıç, 2020 Yaz Kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz sunumuy­la Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da bir defi­leyle tanıtıy­or.

Her kolek­siy­onun­da leke, doku, desen, renk, ışık, kom­pozisy­on ve per­spek­ti­fle oyna­yarak temel sanat kuram­ları üzer­ine odak­lanan MiiN tasarım­cısı Kadir Kılıç, 2020 İlkb­ah­ar-Yaz kolek­siy­onun­da, ken­di cen­neti­ni yeniden yorum­luy­or.

Yal­nız­ca günün belir­li saat­lerinde değil; her saatinde giy­ilebilen bir kolek­siy­on oluş­tur­ma mot­to­su ile yola çıkan tasarım­cı, dokuz fark­lı alt tema ile #MiinKadını’nın vizy­onuna bek­len­medik renk, desen, form ve yüzeyler ekliy­or.

Kolek­siyon­da her zaman­ki siyah-beya­zlara bu kez bebe mav­isi ve pem­be­si, lila ve mint’lerden oluşan renk paleti ekleniy­or.

Çini mav­i­lerinin, sarı ve neon yeşil­lerinin de yer bul­duğu MiiN’in bugüne kadar­ki en ren­kli kolek­siy­onu olma özel­liği taşıyan kolek­siy­on bu kez yer yer Osman­lı kalem işi ve çini detay­ların yer bul­duğu, ekolo­jik detay­lar­dan ilham alan desen­ler­le de fark­lılaşıy­or.

Genel olarak poz­i­tif bir tavrı ben­im­seyen kolek­siy­on, cen­net ve dünya harikası meyvel­er arasın­da­ki anlam bağını güçlendiren öğelere sahip. %100 ipek şifon­ların sandık­tan çıkan ipeklileri anım­sat­tığı parçaların da yer aldığı kolek­siy­on, fark­lı kumaş kaliteleri­ni bir ara­da kul­lan­masıy­la ön plana çıkıy­or.

Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde gerçek­leşen defile, bu sezon Mer­cedes-Benz tarafın­dan sunul­du.

“Mer­cedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç” defile­si ile ilgili tasarım­cı Kadir Kılıç “Mer­cedes-Ben­z’in Türk moda dünyası­na ver­miş olduğu destek elbette önem­li.

Sek­törümüze, kolek­tif hareket ede­bilme yetisi kazandıran Mer­cedes-Benz ile bu sezon bir­lik­te çalışmış olmak biz­im için yeni bir sin­er­ji yarat­a­cak.

Bu şek­ilde moda haf­tamıza destek olan markaların var­lığı, biz tasarım­cıları da oldukça motive ediy­or.” söz­leriyle Mer­cedes-Benz Türk’ün desteğinin kendi­leri için öne­m­i­ni vur­gu­ladı.

Kore­ografisi Yasin Soy tarafın­dan yapılan defilenin açılış per­for­man­sı olan ve müzik­leri Sound Artist Mehmet Ünal tarafın­dan oluş­tu­ru­lan ani­masy­on, Yeni Medya Sanatçısı/Dijital Artist Hakan Yıl­maz tarafın­dan hazır­landı.

Defile müzik­leri ise Ümit Kuzer imza­sını taşıy­or.

Defi­leyi izleyen­ler arasın­da moda basınının yanın­da makyaj artisti Rıfat Yüzüak ve Moda Fotoğrafçısı Aytekin Yalçın da vardı.

Exit mobile version