GARDIROP MAGAZİN

Yaz ayları için iç dekorasyon trendleri

Şişecam’ın glob­al tasarım markası Nude, evi­ni yenile­mek veya yeni bir ev kur­mak isteyen­ler için, 2018 Yaz aylarının iç deko­rasy­on trend­leri­ni mer­cek altı­na aldı. Bu sezon, ener­ji veren zen­gin pig­ment­lerin, met­a­lik ren­k­lerin, natürel objelerin, arti­zan tasarım­ların ve yaşayan objelerin trend olduğunu söyleyen Nude tasarım­cıları, iç mekan­lar­da öne çıkan ren­k­leri de anlatıy­or­lar.

Ener­ji veren zen­gin pig­mentler
Tasarım­cıların pek çoğu için gri ren­gi geçtiğimiz sezon­da olduğu gibi 2018’de de trend bir renk olarak kab­ul ediliy­or. Ancak iç deko­rasyon­da mor, kobalt, amber ve züm­rüt yeşili gibi çok daha cesur ren­k­lerin ön plana çık­tığını görüy­oruz. Grafik­sel mod­ern şekiller, pudralı renk ton­ları ve sıcak nötr ren­kler­le yumuşatılıy­or. Fark­lı malzemelerin ilginç eşleşmel­er­le karşımıza çık­tığı tasarım­lar­da, ses­siz gril­er de genel­lik­le sıcak ren­kler­le kul­lanılıy­or.

158 TL

Işıltılı met­a­lik detay­lar
İç deko­rasy­on objeler­ine met­a­lik detay­ların eklen­mesi yeni bir trend değil fakat ışıltı veren met­al­in renk tonu skalası genişle­m­eye devam ediy­or. Geçtiğimiz sezon oldukça popüler olan altın ve rose tren­di popüler­liği­ni korurken bu sezon bu ikiliye pir­inç karışım­lı met­a­lik ren­kler de katılıy­or. Met­a­lik ren­kler ile kom­bin­le­nen cam, kon­trast ve çeki­ci ayrın­tılar sunuy­or. Min­i­mal­ist tasarım­lara ışıltı veren bu met­a­lik detay­lar­la iç mekan­lar şık bir görünüme kavuşuy­or.

550 TL

Doğa dos­tu natürel objel­er
Doğadan ilham alan objel­er, yaz ayların­da da oldukça trend ola­cak. Doğal taşlar, kiremitler, ter­ako­ta tasarım­lar ve ahşap oldukça revaç­ta. Kır­mızı­dan turun­cuya, kahv­erengi­den sarıya kadar geniş bir yel­paz­eye yayılan toprak ren­k­leri ise yazın iç deko­rasy­on trend­leri arasın­da­ki yeri­ni alıy­or. Doğal malzemel­er ile bir­leşen tasarım­lar, fark­lı fonksiy­on­lar sunarak kişiye özel kul­lanım­lara imkan yaratıy­or. Beton, iç mekan­lar­da ter­cih edilen bir materyal olarak karşımıza çıkarken yuvar­lak hatlı form­ların özel­lik­le ahşapla buluş­tuğu tasarım­lar ise doğanın öne­m­ine vur­gu yaparak bulun­duğu mekana sıcak­lık katıy­or.

525 TL

Mut­lu­luk veren tatlı pem­be
Ev deko­rasy­onun­da, özel­lik­le masaüstü tasarım­ların­da öne çıkan tatlı pem­be ren­gi bu yaza damgasını vuran ren­kler­den biri. Geçtiğimiz sezon iç deko­rasyon­da trend olan rose kuvarsın yeri­ni bu sezon mut­lu­luk veren tatlı pem­be alıy­or. Sakin pem­belerin par­lak ve pudralı yüzeyler ile kul­lanıldığını da görüy­oruz. Tasarım­da yuvar­latılmış kenarlar ve mat yüzeyler ile eşleşen pem­be, iç mekan­lar­da rahat­latıcı bir etki sunuy­or.

195 TL

Arti­zan tasarım­lar
Doğal görü­nen ve el yapımı hissi veren fark­lı doku­lu objel­er, bu sezon sanat­sal tasarım­lar­la buluşuy­or. Renk paleti ne olur­sa olsun fark­lı materyal­lerin yan yana geldiği, rafine edilmiş doku­lara sahip objel­er, tasarımı bam­baş­ka bir boyu­ta taşıy­or. Min­i­mal­ist tasarım­lar zarif bir zanaat estetiği ile gün­cel­leniy­or.

1,315 TL

Mer­merin fresh dokunuşu
Özel­lik­le tasarım objelerinde mer­mer bu yaz hiç olmadığı kadar trend. Mer­mer detaylı objel­er, özel­lik­le pas­tel renk şemalı deko­rasy­on­lar­da trend bir dokunuş olarak karşımıza çıkıy­or. Masaüstü ve deko­ratif ürün­lerde de etk­isi hissedilen mer­mer, cam ile eşleştiğinde çarpıcı ve şık bir görünüme kavuşuy­or.

835 TL

Sakin­leştiren nötr mavi
Özel­lik­le ev deko­rasy­onun­da, bulun­duğu orta­ma huzur ve sakin­lik hissi veren mavi renginin griyle har­man­laşmış ve “neu­tral blue” yani “nötr mavi” olarak isim­lendirilen hali, tasarım trend­lerinde göze çarpıy­or.

85 TL

Yaşayan objel­er
İsveçlilerin hay­atı “Lagom” felse­fe­sine göre yaşadık­ları söylenir. Bu sözcüğün tam bir sözlük karşılığını bul­mak oldukça güçtür fakat felse­fesi­ni şu şek­ilde anlata­bil­i­riz: “Çok fazla olmayan, az da olmayan, tam kararın­da.” İşte, İsveçlilerin bu sade yaşamın­dan ilham alı­narak ortaya çıkarılan tasarım tren­dinin merkezinde yeşil ren­gi ve can­lı bitk­il­er bulunuy­or. Evin belir­li köşeler­ine ser­piştir­ilen ve içinde yaşayan bitk­i­lerin yer aldığı objel­er, bu trendin yan­sı­ması olarak tasarım­da­ki yeri­ni alıy­or. Bitk­il­er ile tasar­lanan ürün­ler, iç mekan­lar­da doğa ile bütün­leşen bir atmos­fer yaratıy­or.

140 TL

Exit mobile version