GARDIROP MAGAZİN

Yapay Zeka ve Gerçek Güzellik

Dove, Gerçek Güzel­lik Kam­pa­nyası’nın 20. yılın­da Birce Akalay ile bir­lik­te #Güzel­likGerçekKalsın kam­pa­nyasını başlatarak yapay zeka­da gerçek güzel­liği savunuy­or.

Dove, Gerçek Güzel­lik Kam­pa­nyası’nın 20. yıl dönümünü kut­la­mak üzere Birce Akalay ile #Güzel­likGerçekKalsın kam­pa­nyasını başlatıy­or. Yapay zekanın güzel­lik tanımını sorgu­layan bu kam­pa­nya, kadın­ların gerçek güzel­liği­ni koru­mayı hede­fliy­or.

Dove, kam­pa­nya kap­samın­da yapay zekanın nasıl bir güzel­lik tanımı öğren­mesi­ni iste­diğimizi tartışıy­or ve kadın­lara özgün güzel­lik tanım­larını özgürce belir­leme hakkını savunuy­or. Unilever Türkiye’nin Mar­ka Müdürü Helin Tur­al Yıldırım, Dove’un gerçek kadın­ları tem­sil etmek için yapay zeka kul­lan­may­a­cağını belir­tiy­or ve kadın­ların güzel­liği kaygı yer­ine mut­lu­luk kay­nağı olarak görmeleri gerek­tiği­ni vur­gu­luy­or.

Oyun­cu Birce Akalay, kadın­lara tar­ih boyun­ca day­atılan güzel­lik kalı­plarının kadın­ların ruhunu ve yaratıcılığını zedelediği­ni ifade ediy­or. Akalay, genç­lik yıl­ların­da ken­di­sine de bu tür baskıların zarar verdiği­ni belir­tiy­or ve Dove’un yapay zekaya gerçek güzel­liği öğretme çağrısını destek­lediği­ni belir­tiy­or.

Dove’un kam­pa­nyası, yapay zekanın güzel­lik algısını şekil­lendirme gücünü ele alarak, gerçek güzel­lik anlayışını koru­mak için bir adım atıy­or.

Exit mobile version