GARDIROP MAGAZİN

Üç Aşk ve Judith

İst­anb­ul Devlet Opera ve Bale­si bale sezo­nuna, neok­lasik ve mod­ern eser­ler­den oluşan iki bale ile devam ediy­or.

İlk perde, P.İ. Çaykovski’nin müz­iği üzer­ine 2017 yılın­da David Son­nen­bluck­’un kore­ografisi­ni İst­anb­ul Devlet Opera ve Bale­si için yap­tığı neok­lasik bale “Üç Aşk” ile başlıy­or.

Güzel bir ilişkinin bitişin­den son­ra kişi, ayrılık acısının ona yaşat­tığı kabus­tan nasıl kur­tu­lur ve ne şek­ilde hay­a­ta dönebilir? Üç Aşk, “bitiş” ile başlar, “başlangıç” ile biter; başlangıç­ta sonu, son­da başlangıcı görürüz. Aynı hay­at gibi… Bir kısır döngü…

İki­nci perd­ede ise, dünya bale reper­tu­varı­na giren ilk ve tek eser olan Judith seyir­ci ile buluşa­cak.

Çetin Işıkö­zlü’ nün müz­iği üzer­ine 45 yıl son­ra günümüz mod­ern anlayışıy­la Deniz Özaydın’ın kore­ografisi­ni yap­tığı bale, geçtiğimiz sezon prömiy­eri­ni yap­mış ve büyük beğeni kazan­mıştı.

Kuşatılmış Bethu­lia şehrinin surları dışın­da, genç fatih Holofernes ve asker­leri, şehrin muhtemel düşüşünü kut­la­maya başlamışlardır. Şehir halkı, kent­leri­ni yağ­ma edilmek­ten kur­tar­mak üzere, Holofernes’ in aklını çelmek için genç dul Judith’ i seçmiştir.

Judith, Holofernes’in tarafın­da olduğu­na onu ikna eder ve genç fati­hin güveni­ni kazanır. Bir yan­dan da Holofernes’e aşık olmuş­tur. Ulusu için görevi­ni yer­ine getirmek ile Holofernes’e his­set­tik­leri arasın­da kararsız kalır.

Exit mobile version