GARDIROP MAGAZİN

Trend: Şatafat

Yıl­lardır süren min­i­mal­izm ve nötral ton kul­lanım­ları son dem­leri­ni yaşarken, mak­si­mal­izm ve ren­kler bu sene şaşaalı dönüş­leri­ni kut­ladılar. Bunun en iyi kanıt­ların­dan biri 2020 ilk­ba­har yaz defilelerinde klasik çiçek des­enin önüne geçen taşlı ve par­lak kumaşlardı.

Yüzyıl­lar boyun­ca, giysilere, giyen kişinin serve­ti­ni yakın ve güvende tut­mak için takılı bozuk par­alar olduğu bil­in­mek­te­dir. Res­mi önlük ve takım­lar cilalı met­al diskler­le süslen­di ve terzil­er tarafın­dan saatlerce elle dik­il­di. Mısır firavunu Tutankhamun’un mezarını açan arke­ologlar saf altın­dan yapılmış minik diskler­le süslen­miş muhteşem giysi­leri ortaya çıkardılar. Hat­ta Flap­pers elbiseleri de bu keşfin etk­isiyle bin­lerce küçük taşların bir araya gelme­siyle oluş­tu.

2020’lerde ise glob­al boyut­ta­ki karam­sar havaya inat moda dünyası renk cüm­büş­lerinde ve disko top­un­dan ilham alıy­or. Area markasının yük­selişi, kira kira efek­t­leri ve uzun süredir adın­dan söz edilmeyen Paco Rabanne markasının güçlen­mesi bu ilhamın sadece birkaç sonu­cu.

İşlemeli taşlı kumaş­tan payete ve yan­sı­malı kumaşlara bu geniş spek­trum­da ken­di­nizin ışıltısını bula­bilirsiniz. Sonuna kadar giden­ler­dens­eniz Area’nın taşlı hal­ter yaka bluzun­dan yola çıkarak per­ak­ende mağazaların­da birçoğun­da bulu­nan taşlı sütyen­leri beyaz ‘’basic’’üzerine giyin.

Gön­lünüz payet­ten yanaysa gün­lük giy­imde Givenchy defilesin­den esin­lenerek payetli parçanızı yün, triko gibi dışar­dan bakıldığın­da bile yumuşak­lığı hissedilen kumaşlar­la bütün­leyin.

Gece giy­i­mindeyse son­suz ihti­mal ve abart­ma şan­sı için bu seneyi değer­lendirme­den geçmemek gerek. Genelde kaçınılan ‘’Star parçaya aksesuar olmaz.’’ gibi kural­ları unutun ve Off-White podyu­munda­ki gibi ışıltılı elbis­enizi bir o kadar göz kamaştırıcı aksesuar­lar­la bezeyin. Hatır­la­mak­ta fay­da var ki, bu kumaşları yıl­başı gece­si herkes kul­lan­abilir, biraz cesare­tle yılın son günün­den önce dolabınızın par­la­ması­na izin verin.

Exit mobile version