GARDIROP MAGAZİN

Trend raporu

Önde gelen glob­al markaların İlkbahar/Yaz kolek­siy­on­ları bu yıl oldukça çarpıcı! Modanın git­tiği yöne dair yepyeni fikir­ler­le ve ener­jiyle dolu bu kolek­siy­on­lar­dan herkes payı­na düşen ilhamı ala­bilir…

Fan­tastik fran­sız — Marc Jacobs 
Modaya bu sene bir “harikalar diyarı” gibi yak­laşan Marc Jacobs’ın imza attığı parçalar, kul­lanılan malzemel­er, form­lar ve ren­kler itibariyle üzer­im­izde halusi­natif bir etki bırakıy­or. Tüller, kuştüy­leri, yerçekimine karşı gelen balon etek­ler ve volan­lı dev yakalar­la buluşan lolipop ton­ları, Marc Jacobs kadınını ade­ta bir punk prens­e­sine dönüştürüy­or.

Sevdiğimiz Aksesuar: 
Kit­ten Heel Sling­back Pump


Mod­ern hip­pi — Chloe
Uzak ve sıcak coğrafyaları çağrıştıran parçalar­dan oluşan Chloe kolek­siy­onu, egzotik kültür­ler­den esin­til­er ile şehirli bir tavrı bir araya getirmeyi başarıy­or. Şal desen­li uçuşan elbisel­er, asimetrik etek­ler ve retro pan­tolon­lar, ışıltılı aksesuar­lar­la tamam­lanıy­or. Ayrı­ca Chloe bu yıl, C Bag ile çan­ta mod­el­ler­ine de bir yenisi­ni ekliy­or.


Sevdiğimiz Aksesuar:
C Bag


İtalyan mak­si­mal­ist — Dolce & Gab­bana
Dolce & Gab­bana ikil­isin­den bir hayli kitsch, ama bak­malara doya­may­a­cağınız güzel­lik­te bir kolek­siy­on! Pop art’tan Hris­tiyan simgeler­ine, mata­dor kıyafet­lerinden Rus sti­line uzanan ikilin­in bu yıl­ki şovu, tam bir ünlüler geçidiy­di: Olgun­luk çağın­da bile güzel Mon­i­ca Bel­luc­ci, Car­la Bruni, Isabel­la Rosselli­ni, Hele­na Chris­tensen, Eva Herzigo­va en doğal hal­leriyle podyum­day­dılar. Tabii bu ara­da büyük beden manken­ler ve el ele gay çiftler de…


Sevdiğimiz Aksesuar: 
Güneş Gözlüğü

Gizem­li bohem — Alexan­der McQueen
Markanın kre­atif direk­törü Sarah Bur­ton, bu kolek­siyon­da İngiltere kır­salın­da­ki antik kalın­tılar­dan ve buraları fotoğraflarken objek­ti­fler­ine takılan kır çiçek­lerinden ilham aldık­larını söylüy­or. Çoğu parça­da vin­tage havası belir­gin. Ancak roman­tik elbiselerin üzer­ine giy­dirilmiş fütüris­tik deri korsel­er ile trib­al saç stil­leri, seyre­den­leri Madmax’vari bir dünyaya ışın­la­mak için yeter­li.


Sevdiğimiz Aksesuar: 
El Boya­ması Çiçek­li Korse


80’ler güzeli — Louis Vuit­ton
Aslı­na bakarsanız, karşımız­da­ki tek mesajı olan bir kolek­siy­on değil. 80’lerin abartılı kes­im­leri ve siluet­leri ilk anda göze çarpıy­or; ancak kumaşlar­da­ki moti­fler sizi aynı zaman­da Startrek çağı­na da götürüy­or. Bazı mod­el­lerin elinde aksesuar niyetine ışın taban­cası görmek şaşırtıcı olmazdı doğrusu. Louis Vuit­ton bu kolek­siyon­da ken­di­ni baş­tan yarat­mış diye­bil­i­riz.


Sevdiğimiz Aksesuar:
Trapeze Çan­ta

Exit mobile version