GARDIROP MAGAZİN

Tommy Hilfiger elma atıklarından ayakkabı üretti

Markanın en yeni ayakkabı stil­lerinde elma kabuğun­dan geri dönüştürülen elyaf kul­lanılıy­or. Tom­my Hil­figer, elma sek­törünün atık­ların­dan elde edilen biy­olo­jik bazlı bir deri alter­nat­i­fi olan ve elma kabuğun­dan geri dönüştürülen elyaf kul­lanılarak geliştir­ilen iki ayakkabı stili­ni tanıt­tı. 

Beyaz ve lacivert renk seçenek­leri bulu­nan kadın ve erkek ayakkabı stil­lerinin üst yüz­leri, %24 oranın­da geri dönüştürülmüş elma elyafı içeriy­or. İlkb­ah­ar 2020 kolek­siy­onunun parçası olarak sunulan ayakkabılara elma kabuğu bazlı elyafın deriye alter­natif olarak ente­gre edilme­si, Tom­my Hilfiger’ın her şeyi kucak­layan ve hiçbir şeyi boşa har­ca­mayan moda yarat­ma yol­cu­luğunu ileriye taşıy­or.

Elma kabuğunu dönüştürme teknolo­jisi, Kuzey İtalya’da elma çiftçil­iğiyle tanı­nan Tyrol böl­gesin­den kay­naklanıy­or. Tyrol böl­gesinin yük­sek elma üre­ti­minin sun­duğu fır­sat­ları gören İtalyan gir­işi­mi Fru­mat, hem atık soru­nunu hem de moda sek­törünün ekolo­jik deri alter­nat­i­fler­ine yöne­lik giderek artan talebi­ni ele alan yeni bir ham­madde geliştir­di. 

İlkb­ah­ar 2020 Tom­my Hil­figer ayakkabı stil­lerinde genel­lik­le yük­sek oran­da fos­il bazlı malzeme içeren diğer veg­an deri alter­nat­i­fler­ine kıyasla daha düşük çevre­sel etk­isi olan geri dönüştürülmüş elma kabuğu bazlı, kalın ve sağlam bir elyaf kul­lanılıy­or. 

Tom­my Hil­figer, her şeye kucak açan ve hiçbir şeyi boşa har­ca­mayan moda yarat­ma misy­onuy­la hareket ediy­or. Bu yol­cu­luk için iddi­alı hede­fler belirleyen şir­ket, anlam­lı fark yarat­mak amacıy­la sek­törde iş ortak­larıy­la güç bir­liği yapıy­or. 

Tom­my Hil­figer, Ağus­tos 2019’da imza­l­adığı “The Fash­ion Pact” ile moda ortamı genelinde sürdürülebilir­liği ileriye taşı­mayı amaçlayan, ben­z­er düşünceli üyel­er­den oluşan gru­ba katıldı. Tom­my Hil­figer, 2019 yılın­da Ellen MacArthur Vak­fı ile işbir­liği içinde lanse ettiği “Jeans Redesign Guide­lines” (Jean Yeniden Tasarım Kural­ları) ile giysi­lerin dayanık­lılığı, malzeme sağlığı, geri dönüştürülebilmeleri ve takip edilebilmeleri için min­i­mum koşulları belirle­di. 

Aynı yıl, “We Are Still In — the Fash­ion Indus­try Char­ter for Cli­mate Action” (Biz Hala Varız – İkl­im Eyle­mi için Moda Sek­törü) ve RE100’e katılan Tom­my Hil­figer, 2030’a kadar sahip olduğu ve işlet­tiği tesislerde %100 yenilenebilir ener­ji kul­lanacağını taah­hüt etti. 

Tom­my Hilfiger’ın döngüsel­lik çabaları, yeni kul­lanılan elma kabuğu teknolo­jisinin yanı sıra %100 geri dönüştürülmüş den­im, Re:Down® geri dönüştürülmüş kaz tüyü, %100 geri dönüştürülmüş yün ve %100 geri dönüştürülmüş pamuk­lu gibi malzemel­er­le giysiler üret­meyi de içeriy­or. 

Tom­my Hilfiger’ın misy­onu, çevr­eye olum­suz etk­i­leri sıfıra indirgeme, olum­lu etk­i­leri artır­ma ve 1 mily­on yaşam­da poz­i­tif etki yarat­ma amaçlı 15 önce­lik­ten oluşan PVH Fash­ion For­ward (PVH Modanın Gele­ceği) strate­jisi­ni ileriye taşıy­or. 

Exit mobile version