GARDIROP MAGAZİN

TEV’den Safiye Ayla anma projesi

Sah­n­eye çıkan ilk kadın solist olan ve tüm mal var­lığını Türk Eğitim Vakfı’na bırakan Safiye Ayla, ölümünün 21. yılın­da adL’nin de Safiye Ayla’nın sandık­tan çıkan kıyafet­lerinden esin­lenerek hazır­ladığı sınır­lı sayı­da­ki kolek­siy­onuy­la yer aldığı TEV’in çok özel bir pro­je­siyle anılıy­or.

Çocuk­ların ve genç­lerin eğitim hay­at­ları­na devam etmeleri­ni sağlayan Türk Eğitim Vak­fı, ilk bağışçıların­dan biri olan Cumhuriyet tar­i­hinin ilk ve en önem­li kadın ses­lerinden Safiye Ayla için ölümünün 21.yılı anısı­na bir pro­je hazır­ladı.

Bu pro­je kap­samın­da; Klasik Türk Müziği’nin gelmiş geçmiş en saygın sanatçıların­dan Safiye Ayla’nın 90 yıl­lık yaşamın­dan alı­nan bir kesi­tle, ken­disinin hayır­se­ver, eğitim neferi ve zor­luk­lar­la dolu yaşamını nasıl bir başarı hikaye­sine dönüştürdüğünü günümüz genç­ler­ine aktar­mak için bir belge­sel fil­mi çek­il­di.

TEV’in hem bağışçısı hem de Mütev­el­li Heyeti üye­si olan Safiye Ayla’nın anlatıldığı 38 dakikalık belge­seli Türkan Derya yöne­tirken, başrolü Ezgi Çelik, Safiye Ayla’nın eşi ‘Şerif Muhid­din Targan’ı Devrim Özler Akın can­landırdı. Ayrı­ca belge­selde ‘Safiye Ayla Burs Fonu’ndan fay­dalanan bur­siy­er­ler ve TEV’in inşa ettiği okullar­da okuyan minik öğren­cil­er gönül­lü olarak rol aldılar.

Belge­selin özel gös­ter­i­mi son­rasın­da 17–22 Ocak 2019 tar­ih­leri arasın­da Safiye Ayla’nın Sıraselviler’de bulu­nan evin­de ziyaretçi­ler­ine açık olarak yapıla­cak. Aynı zaman­da sanatçının en sevdiği evi olan bu dairede, ken­disinin özel eşyaların­dan ve gardırobun­dan parçalar da sergilenecek.

Döneme göre etk­i­leyi­ci stili ve iddi­alı sahne kostüm­leriyle dikkat çeken Safiye Ayla’nın giysi­lerinin bir kıs­mını orji­naline sadık kalarak ‘Safiye Ayla Kap­sül Koleksiyonu’nu tasar­layan adL ise 16 Aralık günü özel bir buluş­ma ile sınır­lı sayı­da üretilen kolek­siy­on parçalarının satışını gerçek­leştire­cek. 17–22 Ocak tar­ih­leri arasın­da Safiye Ayla’nın Sıraselviler’deki evin­de ise 15 parçadan oluşan Safiye Ayla kap­sül kolek­siy­onu ser­gi boyun­ca evin­de sergilenecek.

Anma Pro­je­sine gönülden bir destek ile katılan adL’nin Yöne­tim Kuru­lu Başkan Yardım­cısı Zehra Işık, “Safiye Ayla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve en önem­li kadın ses sanatçısı. Aynı zaman­da Türk Eğitim Vak­fı’nın ilk bağışçısı olarak yaşamını yitirme­den önce tüm mal varığını TEV’e bağışlamıştır. Bu yıl Türk Eğitim Vak­fı iletişim süreci­ni ölümünün 21. yılın­da Safiye Ayla üzerinden iler­letiy­or. Hay­atını bir belge­sel olarak Türkan Derya yönet­men­liğinde, oyun­cu Ezgi Çelik’in can­landırdığı bir film ile anlatıy­or­lar. Bize de bu pro­jeyi anlat­tık­ların­da oldukça heye­can­landık ve adL markamız ile pro­j­eye gönülden destek olmak iste­dik. TEV ekibi ile bir araya gel­erek Safiye Ayla’nın sandık­tan çıkan elbiseleri­ni, arşiv­leri­ni inceledik ve döneme göre büyü­leyi­ci parçalara şahit olduk. Sahne yaşamın­da­ki ve gün­lük hay­atın­da­ki elbiseleri oldukça şık ve iddi­alıy­dı.  Türkiye Cumhuriyeti tar­i­hinde yaşadığı döneme göre güçlü ve çok şık bir kadın olan Safiye Ayla pro­fili bizi oldukça etk­ile­di ve heye­can­landırdı. Bizde güçlü bir kadın markası olarak bu pro­jede yer almaya karar verdik. Safiye Ayla’nın sandık­tan çıkan orji­nal elbiselerinden esin­lenerek 15 parçalık bir kap­sül kolek­siy­on hazır­ladık. Belir­li mağazalarımız­da ve online olarak satışa sunacağımız kap­sül kolek­siy­onun gelirinin tamamı Türk Eğitim Vakfı’na bağışlay­a­cağız. Mar­ka olarak destek olmak­tan onur duy­duğu­muz bir pro­je oldu.” diy­erek pro­je hakkın­da­ki görüş­leri­ni belir­tiy­or.

Ser­gi son­rasın­da Vadi İst­anb­ul, Emaar, Nişan­taşı adL mağazaları ve www.adl.com.tr adresinde satışa çıka­cak kap­sül kolek­siy­onun tüm satış geliri adL tarafın­dan TEV’e bağışlanacak.

Exit mobile version