GARDIROP MAGAZİN

Sudi Etuz; Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi’de

Her sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da destek­le­mek üzere seçtiği bir tasarım­cının defilesi­ni sunan Mer­cedes-Benz Türk, tasarım­cılara gös­ter­diği bu desteği bir adım daha ileriye taşı­yarak üçüncü defa “Mer­cedes-Benz Inter­na­tion­al Design­er Exchange Pro­gram” isim­li ulus­lararası değişim pro­gramı­na katıldı.

Pro­gram kap­samın­da Mer­cedes-Benz Türk, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un 11. Sezon’unda defilesi­ni sun­muş olduğu, cou­ture ustalığını sokak giy­i­minin kod­larıy­la buluş­tu­ran ve her sezon kolek­siy­on­larıy­la büyük ilgi uyandıran genç tasarım­cı Şan­sım Adalı’nın markası Sudi Etuz’un İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi kap­samın­da Geor­gian Muse­um of Fine Art­s’­da sun­du.

Ünlü oyun­cu Tuba Ünsal’ın da Şan­sım Adalı’yı destek­le­mek üzere podyum­da yürüdüğü defile tüm dav­etlilerin büyük beğenisi­ni topladı. Türkiye’yi glob­al moda plat­form­ların­da başarıy­la tem­sil eden mod­eller Begüm Tank, Doğa Bur­salı, Gizem Bar­lak ve Sena Albayrak da Sudi Etuz İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onu için Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi podyu­mun­day­dılar. Defilede kolek­siy­onu tamam­layan saç aksesuar­ları ise Gaios Design imza­sı taşıy­or­du.

Sudi Etuz, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbilisi’de büyük beğeni toplayan İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunun ilhamını İst­anb­ul’un ren­k­lerinden, ışıltısın­dan ve iniş çıkışların­dan alıy­or.

Tıp­kı İst­anb­ul gibi fem­i­nen, eğlenceli ancak ulaşıl­ması zor bir kadının gardırobuna hitap eden kolek­siy­onun ana dokusun­da den­im, fis­to ve kors­enin yanı sıra Sudi Etuz’un imza­sı haline gelen tüller dikkat çek­erken; İstanbul’un hareketli, ener­ji dolu ve ışıltılı gece hay­atını ifade etmek için payetlere yer ver­iliy­or.

Sudi Etuz’un yaratıcısı Şan­sım Adalı 1982 yılında İstanbul’da doğ­du. Bilkent Üniver­site­si Müter­cim Ter­cü­man­lık Bölümü’nden mezun olduk­tan son­ra 2004–2005 akademik yılını Brüksel’de geçir­di ve bu süre içinde Antwerp’te çiz­im der­s­ler­ine ve workshop’lara katıldı.

2006 yılında tamam­ladığı Fran­sız­ca eğiti­minin ardın­dan LaSalle Akade­mi İstanbul’da Moda Tasarımı diplo­ma pro­gramı­na başladı. Sudi Etuz markası ile ilk kadın giy­im kolek­siy­onunu 2009 yılında sunan Şan­sım Adalı, Sudi Etuz markasıy­la roman­tik, fem­i­nen ve zarif çizgide duran kadın­ları yarat­mayı hede­fliy­or.

Sudi Etuz markasının yaratıcısı Şan­sım Adalı, “Mer­cedes-Benz Türk’ün glob­al plat­for­m­da tem­sil ettiği Türk tasarım­cılar arasın­da yer almak­tan gurur duyuy­o­rum, ilham veri­ci bir şehir olan Tiflis’te kolek­siy­on­u­mu sergileme fır­satı bul­muş olmak­tan ötürü çok mut­luyum.

Ulus­lararası ölçek­te basın men­su­pları ve sosyal medya fenomen­lerinin yakın­dan takip ettiği Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’de yer almak, markam Sudi Etuz’un glob­al görünür­lüğü adı­na çok önem­li, bu deney­imin bana yeni kapılar aça­cağın­dan hiç kuşkum yok.” şek­linde duygu­larını dile getir­di.

Mer­cedes-Benz Türk Oto­mo­bil Grubu İcra Kuru­lu Üye­si Şükrü Bekdikhan ise “Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da her zaman destek­lediğimiz Türk tasarım­cıları aynı zaman­da Mer­cedes-Ben­z’in sahip olduğu diğer glob­al moda plat­form­ların­da da destekley­erek gerek tanıtım açısın­dan, gerekse ticari anlam­da markaların ulus­lararası ölçek­te büyümeler­ine katkı sağlıyoruz.

Mer­cedes-Benz Inter­na­tion­al Design­er Exchange pro­gramı kap­samın­da Mer­cedes-Benz Türk olarak, üçüncü defa bir Türk tasarım­cıyı yurt dışın­da destek­le­mek­ten ötürü çok mut­luyuz.

Son zaman­ların yük­selişte olan moda plat­form­ların­dan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’nin yan­sıt­tığı moda ener­jisi ile Şan­sım Adalı’nın genç, dinamik ve çağın trend­leri­ni yakalayan markası Sudi Etuz’un mükem­mel bir uyum yakaladığı­na inanıy­oruz.” şek­linde görüş­leri­ni bildir­di.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un geride kalan on iki sezonu boyun­ca isim spon­sor­luğu­nun yanın­da sek­törün fark­lı oyun­cu­larını destekleyen Mer­cedes-Benz Türk, yetenek­li tasarım­cıların mar­ka ve kolek­siy­on­larını ulus­lararası are­naya taşı­maların­da destek­leyi­ci güç olmayı sürdürüy­or.

Exit mobile version