GARDIROP MAGAZİN

Sonbaharda Avrupa’yı keşfe çıkın

Son­ba­har­da tatil planı yapıy­or­sanız eğer, Avru­pa ülkeleri­ni gezmek ide­al bir ter­cih olur. Portekiz’in güneşli kıyıların­dan Drakula’nın diyarı Transilvanya’ya kadar keşfedile­cek sayısız yer, kat edile­cek bir­birinden etk­i­leyi­ci birçok rota var. 

Nor­way — Troll­sti­gen

Troll Rotası olarak da bili­nen bu güzel dağ geçi­di yolu, Avrupa’nın en muhteşem man­zar­aların­dan biri­ni sunuy­or. Andalsnes’ten Valldalen’e doğru giderken, dağlar­dan şelalelere Norveç’in olağanüstü doğasının tadını çıkara­bilirsiniz.

Avus­tu­rya — Gross­glock­n­er Alp Yolu

Avusturya’nın en yük­sek doruğu olan Grossglockner’i yakın­dan görmek isters­eniz, yemyeşil dağlar ve çayır­lar arasın­da­ki, kar ve buzla kaplı zirvel­er arasın­da kıvrılan bu Alp rotasını arşın­laya­bilirsiniz.

Romanya – Tran­sil­vanya

Zamanın uğra­mayı unut­tuğu diyar Tran­sil­vanya… Bram Stoker’ın Draku­la romanıy­la akıl­lara kazı­nan Tran­sil­vanya, doğası ve tar­i­hiyle Romanya’nın en görüle­si yörelerinden biri aynı zaman­da. Cluj, Brasov, Sibiu ve Timisoara’yı mut­la­ka görmelisiniz.

Portek­iz — Esto­ril Sahil Yolu

Bu rota, Portekiz’in pek bil­in­meyen ama göz kamaştırıcı sahili boyun­ca, Lizbon’dan başlayıp Sintra’ya uzanıy­or. Sintra’daki Ulusal Sarayı gezmek için de bol­ca vak­it ayırın. Muhteşem mimarisi ve tar­i­hiyle Avrupa’nın mut­la­ka ziyaret gereken yapıların­dan biri.

İtalya – Dolomitler

İtalya Alpleri’nin kuzey­doğusun­da­ki Dolomitler, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıy­or. Bu yol, size İtalya’nın bilindik tur­is­tik tarafını değil de bam­baş­ka bir yüzünü gös­teriy­or. Muhteşem bir doğa, köyler ve tabii lezzetli yiye­cek­ler!

Fransa – Fran­sız Riv­ierası

Fransa’nın güneyin­de­ki Akd­eniz sahil böl­ge­si, meşhur The Cote d’Azur… İrili ufak­lı tatil beldeleri, tar­i­hi yer­leşim yer­leri ve mas­mavi deniz… Nice, Eze, Cannes, Antibes ve Monaco’da gezilip keşfedile­cek çok şey var.

Exit mobile version