GARDIROP MAGAZİN

Sıkı ve Diri Bir Popo Yapısı İçin: BBL Ameliyatı

Estetik bir görünüme ve oran­tılı bir vücu­da sahip olmayı sağlayan en önem­li etken­ler arasın­da ilk sıralar­da kalça şek­li ve oranı gelir. Kalça kişinin duruşunu etk­ilediği gibi ahen­kli bir kıvrım oluş­tu­rarak daha çeki­ci bir görünüme sahip olun­masını da sağlaya­bilir. Popo böl­gesinin görünümün­den mem­nun olmayan kişi­lerin sık­lık­la başvur­duğu BBL ameliy­atı ile ilgili mer­ak edilen­leri Plas­tik, Rekon­strüktif ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Sal­ih Onur Basat’a sor­duk.

BBL Ameliy­atı ile Özgüveninizi Taze­leyin

Plas­tik, Rekon­strük­tif ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Sal­ih Onur Basat

Plas­tik, Rekon­strüktif ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Sal­ih Onur Basat BBL ameliy­atının kalça böl­gesinde daha fazla dol­gun­luk yaratıl­ması amacıy­la uygu­landığını, yağ enjek­siy­onuy­la gerçek­leştir­ilen bu yön­temin kalçaların boyu­tunu ve şek­li­ni kalça pro­tezi olmadan değiştirme imkanı verdiği­ni belirt­ti: “BBL ameliy­atı uygu­lanacak olan has­tanın vücud­un­da­ki karın, uyluk ya da bel gibi uygun özel­lik­te­ki donör böl­gelerinden lipo­suc­tion yön­temiyle alı­nan yağ daha son­ra iste­nilen for­mu elde ede­cek şek­ilde kalçaya enjek­te edilir. BBL ameliy­atı bu sayede has­tanın tüm vücut alt oran­tısının iyileştir­ilmesi­ni sağlaya­bilir. Has­tanın vücud­unun sorun­lu böl­gelerinden alı­nan yağın kalçayı belir­gin­leştirmek için belir­lenen böl­gelere enjek­te edilme­siyle vücut hat­ları arasın­da oran­tısal bütün­lüğün yakalan­ması mümkün olur.”

BBL ameliy­atı son derece etk­ili sonuçlar alın­masını sağladığın­dan sık başvu­ru­lan bir prosedürdür. Kalçalar­da daha fazla dol­gun­luk yaratıl­ması amacıy­la uygu­lanan BBL ameliy­atı genel­lik­le genel anestezi altın­da gerçek­leştir­ilen iki aşa­malı bir yön­temdir. Eğer donör bölge­den alı­nacak yağ mik­tarı çok fazla değilse has­ta özelinde lokal anestezi kararı ver­ilebilir.

BBL Ameliy­atı Etk­ili Sonuçlar Sağlayan Bir Prosedürdür

Plas­tik, Rekon­strüktif ve Estetik Cer­rahi Uzmanı Sal­ih Onur Basat has­tanın donör böl­gesin­den alı­nan yağların bazı işlem­ler­den geçir­ildik­ten son­ra kalçanın belir­li nok­ta­ları­na enjek­te edildiği­ni belirt­ti: “Popoya yağ enjek­siy­onu sonu­cu kalça­da daha yuvar­lak ve daha dol­gun bir görünüm elde edilebilir. BBL ameliy­atı son­rasın­da diğer popo estetiği ameliy­atı tür­ler­ine göre daha doğal görü­nen ve daha yuvar­lak hat­lara kavuş­ma imkânı vardır. BBL ameliy­atı yaş almaya bağlı olarak ortaya çıkan sark­ma ve defor­mite gibi sorun­ların çözüm­len­mesi amacıy­la uygu­lan­abilen yön­tem­ler­den biridir.”

BBL ameliy­atı ile has­tanın alt beden kıvrım­ları geliştir­ilirken estetik ve oran­tılı bir görünüm oluş­tu­ru­la­bilir. Enjek­te edile­cek yağlar lipo­suc­tion yön­te­mi ile vücud­un sorun­lu böl­gelerinden alı­narak vücud­un alt ve üst tarafları arasın­da denge sağlan­abilir.

BBL ameliy­atı kap­samın­da popoya enjek­te edilen ve erimeyen yağ hücreleri var­lık­larını uzun yıl­lar boyun­ca koruya­bilme­sine karşın kilo­da değişik­lik­ler yaşan­ması halinde kalça görünümünün etk­ilen­mesi söz konusu ola­bilir. Elde edilen sonuçların kalıcılığının sağlan­ması için kilo kon­trolü konusun­da dikkatli olun­malıdır.

Bil­in­mesi gereken her has­tanın BBL ameliy­atı ile uygun aday ola­maya­bile­ceğidir. Özel­lik­le vücud­un­da yeter­li ve kaliteli yağ dokusu bulun­mayan hasta­lar için implant ter­ci­ht­en ziyade bir gereklilik haline gelebilir. Bu neden­le operasy­on önce­si has­ta değer­lendirilme­si son derece kap­sam­lı şek­ilde yapıl­malıdır.

Exit mobile version