GARDIROP MAGAZİN

Sezonun yeniliklerini 5 maddede keşfet! #mbfwi

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 14. sezonu, 8–11 Ekim 2019 tar­ih­leri arasın­da Zor­lu PSM’de gerçek­leşe­cek.

Mar­ka ve tasarım­cıların İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­on­larını sergileye­cek­leri etkin­lik, gerek Türkiye’­den, gerekse dünyadan sek­tör pro­fesy­onel­leri­ni bir araya getir­erek İst­anb­ul’u bölge­sel moda merke­z­leri arasın­da ayrı­calık­lı bir yere kon­um­landırıy­or.

1. Moda ile dolu dolu 4 gün 
İlkbahar/Yaz 2020 sezo­nun­da MBFWI takvi­minde 41 tasarım­cı ve mar­ka, toplam­da 28 etkin­lik­le kolek­siy­on­larını sergileye­cek­ler. Bu isim­lerin 12’si defile, 10’u ise stu­dio & mini defile for­matın­da kolek­siy­on­larını sunacak­lar. Ayrı­ca her sezon olduğu gibi bu sezon da kolek­siy­on­larını Zor­lu PSM alanı dışın­da­ki mekan­lar­da fark­lı kur­gu­lar­la sergile­meyi ter­cih eden 4 tasarım­cı bulunuy­or.

2. Mer­cedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç
Dünya çapın­da isim spon­sor­luğunu üstlendiği tüm moda haf­ta­ların­da olduğu gibi İst­anb­ul’da da Mer­cedes-Benz, her sezon destek­lediği bir tasarım­cının defilesi­ni sunuy­or. MBFWI kap­samın­da bu sezon son yıl­lar­da kendine özgü tasarım diliyle yal­nız­ca Türkiye’de değil, ulus­lararası ölçek­te katıldığı fuar­lar­da da büyük ses getiren genç ve başarılı tasarım­cı Kadir Kılıç’ın markası MiiN by Kadir Kılıç’ın İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunu “Mer­cedes-Benz Presents MiiN by Kadir Kılıç” ismiyle sunacak.

Osman­lı gelenek­sel sanat­ların­dan “kalem işi” ve “çini” desen­ler­ine saygı duruşu niteliğinde hazır­lanan kolek­siyon­da MiiN kadınının vazgeçilmez ren­k­leri siyah ve beyaza bebek mav­isi ve pem­be­si, lila ve mint ren­k­leri eşlik ede­cek.

3. MBFWI: 360 dere­ce­lik bir moda plat­for­mu
Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, haf­ta boyun­ca yal­nız­ca kolek­siy­on sunum­larıy­la yet­in­miy­or, sek­tör pro­fesy­onel­ler­ine dört dörtlük bir moda plat­for­mu sağlıy­or. Haf­ta, günümüz moda endüstri­sine alter­natif bakış açıları sunan, modanın fark­lı alan­ları­na ışık tutan ilham veri­ci konuş­malar ve pan­eller­le de zengin­leşe­cek. 8–9 Ekim tar­ih­lerinde gerçek­leşe­cek bu pan­eller­le ilgili detaylı bil­gi­leri önümüzde­ki gün­lerde www.mbfwistanbul.com adresin­den takip ede­bilirsiniz.

Her sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da gerçek­leştir­ilen, yer­li ve yabancı satın alma sorum­lu­larını, genç moda gir­işim­ci­leri­ni, moda basını men­su­plarını bir çatı altın­da buluş­tu­ran ve yeni işbir­lik­ler­ine zemin hazır­layan The Core Istan­bul, bu sezon 10–11 Ekim tar­ih­leri arasın­da kapılarını aça­cak. Mar­ka ve tasarım­cıların katılımıy­la zengin­leşen The Core Istan­bul, bu sezon “Meet the Tal­ents” alanın­da genç ve yetenek­li New Gen by IMA tasarım­cılarının hazır­ladık­ları, sınır­lı sayı­da tasarımı da sek­tör pro­fesy­onel­leri ile buluş­tu­ra­cak.

4. Kon­trast ol.
Mer­cedes-Benz, her sezon sun­duğu moda görsel kam­pa­nyasının slo­ganını İlkbahar/Yaz 2020 sezonu için “Kon­trast ol.” olarak belirle­di. Yal­nız­ca moda tutkun­larını değil, herke­si kucak­layan kam­pa­nya birey­leri algıları değiştirm­eye, güzel­liğin stan­dart kalı­plarını kır­maya, fark­lılık­ları ve aykırılık­ları kucak­la­maya dav­et ediy­or.

Bu mot­to çerçevesinde Mer­cedes-Benz, 9 Ekim Çarşam­ba günü saat 17:00’da “Mer­cedes-Benz ile kon­trast ol.” isim­li bir pan­ele ev sahipliği yapacak. MBFWI Kre­atif Direk­törü Güneş Gün­er mod­er­atör­lüğünde gerçek­leşe­cek pan­elde MiiN by Kadir Kılıç markasının kurusu­cu Kadir Kılıç ve influ­encer Elif Haz­al Tan fark­lı olmak ve aykırılık­ları sahiplen­mek hakkın­da konuşa­cak­lar.

5. Yeni Mer­cedes-Benz A‑Serisi Sedan MBFWI alanın­da!
Mer­cedes-Benz Türk, İlkbahar/Yaz 2020 sezo­nun­da Zor­lu PSM’de yer alan MBFWI alanın­da Mer­cedes-Ben­z’i genç kul­lanıcılar­la buluş­tur­mayı hede­fleyen, kom­pakt sınıf­ta­ki ilk sedan mod­eli olan A‑Serisi Sedan’ı sergileye­cek. Sınıfının stan­dart­larını yeniden belirleyen mod­el, yapay zekâ kul­lanımının yanı sıra geniş iç mekânı ile de dikkat çekiy­or. Kendin­den emin, sportif ve mod­ern tasarımıy­la öne çıkan yeni A‑Serisi Sedan, sportif karak­ter­li bir kom­pakt sedan estetiği­ni yan­sıtıy­or.

Exit mobile version