GARDIROP MAGAZİN

Şehrin Yeni Gözdesi Bennu’ya Michelin Yıldızlı Chef Dave De Berlder

Şehrin Yeni Gözde­si Ben­nu’ya Miche­lin Yıldı­zlı Chef Dave De Berlder dokunuşu. Düny­a­ca ünlü Miche­lin yıldı­zlı Chef Belder’in danış­man­lığın­da hazır­lanan özel tadım menüsünün müjdesi­ni veriy­or.

Adı ilk duyul­duğun­da sadece bir kadın ismi sanılan, oysa ki hikayesi Flame Cui­sine kon­sep­ti­ni tam anlamıy­la tamam­layan Ben­nu, düny­a­ca ünlü Miche­lin yıldı­zlı şef Dave De Belder’in danış­man­lığın­da yarat­tığı özel tadım menüsü ile gas­trono­mi dünyasın­da­ki farkını yaşat­maya devam ediy­or. Dünyanın önde gelen isim­leri için hazır­ladığı lezzetleri, ben­z­er­siz reçeteleri, her biri ade­ta sanat eseri gibi görsel­liğe sahip olan sunum­ları ile ünlü, Miche­lin yıldı­zlı şef Dave De Belder, Flame Cui­sine anlayışının Türkiye’deki ilk örneği olan Ben­nu için 5 eta­plı bir tadım menüsü hazır­ladı. Amuse-Bouche etabın­da Fluffy Patates ile başlayan menü, bu spe­siyalde bek­len­medik tat­ların buluş­masını yaşatıy­or. Başlangıçlar­da yer alan Steak in the Bone, Gillardeau İstiridye, Saint Jacques Deniz Tarağı, Dave De Belder’in özel reçeteleri olarak dikkat çek­erken, sunum­ları ve damak­ta her biri fark­lı bir tat bırakan kat­man­larıy­la ben­z­er­siz deney­im­ler yaşatıy­or. Kral yengeçli, havyarlı, ev yapımı lin­guine Ben­nu Pas­ta da bu menünün en sevilen tat­ları arasın­da… Soya ve mirin glaze patlı­can, fon­dan patates eşliğinde servis edilen, miso ve hardal­lı Bernaise sosuy­la hayran­lık uyandıran Izgara Dana Bon­file ise menünün ana yemeğinde ken­di­ni gös­teriy­or ve her kat­manın­da his­set­tirdiği fark­lı doku­ları, fark­lı aro­ma­ları ile fark yaratıy­or. Tatlı etabın­da­ki Reverse Irish, tüm ezber­leri bozarak kusursuz bir tamam­layıcı rolünü üstleniy­or. Arzuya göre kır­mızı ya da beyaz şarap eşleşme­siyle servis edilen bu özel tadım menüsünü 29 Ocak’a kadar Bennu’da bulu­nan Dave de Belder’in eşliğinde deney­im­le­mek için mut­la­ka önden rez­er­vasy­on yap­tır­manız­da fay­da var.

Tarihi Ateş Kültüründen Gelen Lezzet Dünyası…

Çok eski medeniyetlerde ateşten doğan ve kül­leri ile de güç veren bir anka kuşu Ben­nu… Söz konusu ateşin gücü olduğun­da, ateşte pişir­menin ince­lik­leri­ni yan­sı­tan bir yer için kusursuz bir isim olarak öne çıkan Ben­nu, kömür ateşinde ızgara kon­septli lezzet dünyasıy­la farkını yaşatıy­or. Flame Cui­sine anlayışının Türkiye’deki ilk örneği olan Ben­nu, hem et, hem de kabuk­lu deniz mah­sul­leri alanın­da kusursuz lezzetler sunuy­or.

İncelikli Detaylar, Şömine Ateşi, Sanata Değer Veren Ambiyans…

Bennu’nun özen­le tasar­lanan deko­rasy­onu bir­birinden çarpıcı detay­ları barındırıy­or. Loca şek­linde tasar­lanan masaların yanı sıra, tek kur­gu­lanan yuvar­lak masaları, uzun ziyafet masası ve şömine önünde mut­lu anlara kadehlerin kaldırıldığı alanı ile mis­afir­leri­ni ağır­layan Bennu’nun barı da hem sosyalleşm­eye, hem de imza kok­teyl­leri key­i­fle yudum­la­maya elver­işli bir şek­ilde tasar­lan­mış. Güler yüzlü bir karşıla­ma ile mis­afir­leri­ni ağır­layan Bennu’nun duvar­larını süsleyen tablo­lar kadar, ulus­lararası are­na­da sergi­leriyle başarılara imza atan heykeltıraş Jake Michael Singer’ın Ben­nu isim­li ensta­lasy­onu da mekanın sana­ta değer veren bir adres olduğunu ortaya koyuy­or. Ren­kli kadehlerin yer aldığı masalara eşlik eden kütüphane Bennu’ya oldukça şık, bir o kadar da sıcak ve sami­mi ev hissi­ni katıy­or.

İyi Lezzet, İyi Müzik Anlayışı ile Şehrin Yeni Sosyalleşme Adresi…

İyi lezzetler­ine eşlik eden iyi müzik­leri ve imza­lı kok­teyl­leri ile restoran olmanın öte­sine çıkarak güzel yemek­lerin ardın­dan, kaliteli eğlenceyi de yaşatan Ben­nu, şehrin ihtiyaç duy­duğu tek adreste hem yemek, hem sosyalleşme eksik­liği­ni tamam­lıy­or. Saat 18.00 itibariyle setin başın­da yeri­ni alan DJ ile Bennu’nun rit­mi yük­sel­erek yemeğin ardın­dan eğlenceli saatler yaşan­maya başlıy­or. Şehrin koşuş­tur­ma­cası ve yoğun­luğun­dan uza­k­laşarak, yoğun günün ardın­dan güzel lezzetler, iyi kok­teyller ve kaliteli müzik­ler­le key­i­fli molalar ver­mek isteyen­ler Bennu’da buluşuy­or.

Exit mobile version