GARDIROP MAGAZİN

Sanasaryan Han: İstanbul’un Tarih ve Sanatla Harmanlandığı Modern Bir Otel

Sanasaryan Han, İstanbul’un tar­i­hi­ni ve çağ­daş kültürünü buluş­tu­ran neo-klasik bir başyapıt olarak dikkat çekiy­or. 1895 yılın­da inşa edilen ve mimar Hov­sep Aznavuryan tarafın­dan tasar­lanan bu yapı, şehrin mirasını koru­yarak mod­ern bir tasarım sunuy­or.

İç deko­rasy­onun­da sanatın ve kültürün ağır­lık­lı olduğu The Lux­u­ry Col­lec­tion markasıy­la öne çıkan otelde, İst­anb­ul’un dokusunu sanat­la buluş­tu­ran detay­lar öne çıkıy­or. Otelin odaların­da Eminönü ve Mısır Çarşısı’n­dan el işçil­iği ile yapılmış bakır ürün­ler özen­le kon­um­landırılmış.

Ali­ka Aydar tasarımı olan Ergu­van çiçek­leri ile süslen­miş duvar­lar ve ben­z­er­siz tavan yük­sek­liğiyle atriyum­da yer alan el yapımı cam ışık ensta­lasy­onu, şehrin çiçek­lerinden ilham alarak unutul­maz bir atmos­fer sunuy­or. Ayrı­ca, Sanasaryan oku­lun­dan mezun olan öğren­ci­lerin seramik diplo­ma­larının rep­likaları da gir­işte sergileniy­or. Atö­lye Sukha Stu­dio’­nun lid­er­liğin­de­ki sanatçılar, Sanasaryan Han’­da sanatı keşfet­m­eye dav­et ediy­or. Harun Doğan ve Efe Aydar iş bir­liğiyle hazır­lanan ‘Momen­tum’ adlı fotoğraf ser­gisi, otelin fark­lı alan­ların­da zaman­sız güzel­lik­te İst­anb­ul fotoğraflarıy­la konuk­lara ayrı­calık­lı bir deney­im sunuy­or. Sanasaryan Han, tar­i­hi ve sanatı mod­ern bir anlayışla bir­leştir­erek İst­anb­ul’un ruhunu mis­afir­ler­ine yaşatıy­or.

 

Exit mobile version