GARDIROP MAGAZİN

Sağlıklı ve Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmak Mümkün

Günümüz mod­ern şehir yaşan­tısın­da cildimize yap­tırdığımız uygu­la­malar kadar ona nasıl bak­tığımız ve koruduğu­muz da oldukça önem taşıy­or. Der­ma­tolog Dr. Deniz Yavuz, özel­lik­le son­ba­hara geçiş mevsi­minde sağlık­lı ve tem­iz cilt için yapıl­ması gereken­leri anlatıy­or.

Der­ma­tolog Dr. Deniz Yavuz, sağlık­lı ve ışıl­dayan bir cilde sahip olmak için ilk kuralın güne tem­iz bir ciltte başla­mak olduğunu belir­tiy­or: “Gerçek­leştir­miş olduğunuz tem­i­zleme işlem­i­ni, mut­la­ka güneş koruyu­cu­lu bir C vit­a­mi­ni seru­mu ile destek­le­mek gerekiy­or. Bu işlemin ardın­dan en az 30 ya da 40 fak­tör­lü güneş koruyu­cu krem­ler kul­la­narak, cil­di­nizi güneşin zarar­lı etk­i­lerinden koru­malısınız. Bu işle­mi özel­lik­le içinde bulun­duğunuz bu sıcak­lar­da 2–3 saat­te bir, kış ayların­da ise 3–4 saat­te ola­cak şek­ilde tekrar­la­mayı ihmal etmeyin” diy­or.

Cilde Nem Desteği Vermek Önemli

Dr. Deniz Yavuz, özel­lik­le akşam­ları cilt yapınıza uygun olan bir anti- aging içerik­li A vit­a­min­li seru­mun vazgeçilmeziniz olması gerek­tiğinin altını çiziy­or. “Böyle­lik­le cilde ihtiy­acı olan nem desteği ver­ilmiş ve günün yorgun­luğun­dan arın­ması sağlan­mış oluy­or” diye vur­gu­luy­or.

Exit mobile version