GARDIROP MAGAZİN

Saç ekimine destek uygulamalar nelerdir?

Seyre­len ve dökülen saçlar kozmetik sorun­lara yol açtığın­da saçların can­landırıl­ması, güçlendirilme­si veya yeniden çık­a­bilme­si için en kesin çözümün saç eki­mi olduğu­na dikkat çeken Medikal Direk­tör İbrahim Çevik, saç eki­minin yanı sıra destek tedavi­lerin de öne­minden bah­set­ti.

Saç eki­mi kişinin doğal görünüm­lü saçlara sahip olmasını sağlasa da saç eki­mi son­rası gerçek­leştir­ilen destek uygu­la­maları ile saç kök­leri beslenebilir, saç tel­leri kalın­laşa­bilir, saçlar gür­leşip saç eki­mi son­rası duyu­lan mem­nuniyet artırıla­bilir.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoter­apisi saç eki­mi ve son­rası süreçte hem koruyu­cu hem de güçlendiri­ci niteliğin­de­ki bir destek uygu­la­masıdır. Saç eki­mi yap­tıran­ların saçlarını güçlendiren ve daha sağlık­lı saçlara sahip olmalarını kolay­laştıran saç mezoter­apisi uygu­la­masın­da saçlı deriye A vit­a­mi­ni, C vit­a­mi­ni, B5 vit­a­mi­ni, B7 vit­a­mi­ni, Biotin, bakır, sülfür, mag­nezyum gibi vit­a­min­ler ve min­er­aller­le damar genişleti­ci özel­lik­te­ki ilaçlar karıştırılarak enjek­te edilir. Saç mezoter­apisi uygu­la­ması esnasın­da saçlı deriye enjek­te edile­cek serum içerik­leri hasta­ların ihtiyaçları doğrul­tusun­da değişik­lik göstere­bilmek­te­dir.
Saç mezoter­apisi sayesinde saç folikül­lerinin ihtiyaç duy­duğu mad­del­er doğru­dan böl­g­eye enjek­te edildiği için oldukça kısa bir süre zarfın­da destek tedavisinin etk­isi hissedilebilir. Başarı oranı çok yük­sek olan, seans süreleri kısa olan ve ağrı ya da acı gibi şikayetlere neden olmayan saç mezoter­apisi saçlara yoğun­luk ve can­lılık da kazandır­mak­tadır.
Saç eki­min­den yak­laşık 6 haf­ta son­ra uygu­lan­ması öner­ilen saç mezoter­apisi kliniklerde uygu­lanır ve has­ta seans son­rası hemen gün­lük hay­atı­na dönüş yapa­bilir. Saç mezoter­apisi seansları yak­laşık 10–15 dakika­da tamam­lanır ve ver­im­li sonuçların alın­abilme­si için 3–6 seans uygu­lan­ması öner­ilir. Seans sayısı has­tanın ihtiyaçları doğrul­tusun­da değişik­lik göstere­bilir.

Ibrahim Cevik

Platelet Rich Plazma (PRP) Uygulaması

Saç ekimine destek uygu­la­maları arasın­da PRP de oldukça etk­ili olan tedavil­er­den biridir. Kişinin ken­disin­den alı­nan kanın santrifüj edilme­si sonu­cu elde edilen trom­bosit bakımın­dan zen­gin plaz­ma saçlı deriye enjek­te edilir. Bu plaz­ma büyüme fak­tör­leri bakımın­dan oldukça zen­gin bir özel­lik taşıdığı için ekilen saç kök­lerinin kuvvetlen­mesi­ni sağlar.
Saç eki­mi son­rası PRP uygu­la­ması saçların döküldüğü ilk ayda ve altıncı ayda güven­le uygu­lan­abilir. Özel­lik­le saç eki­min­den yak­laşık 3 haf­ta son­ra PRP uygu­la­masının yapıl­ması tavsiye edilmek­te­dir. Genel­lik­le 3 seans şek­linde uygu­lanan PRP tedavisinin seans sayısı kişi özelinde değişik­lik göstere­bilir.

Exit mobile version