GARDIROP MAGAZİN

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Ağız ve diş sağlığının bozul­ması hem genel sağlığı etk­iliy­or hem de birey­lerin estetik kaygılar duy­maları­na yol aça­biliy­or. Çürük­ler, kırık­lar, diş eksik­lik­leri ve daha sıralaya­bile­ceğimiz birçok sorun restoratif diş tedavisi ile tedavi edil­erek hasta­ların yaşam kaliteleri yük­seltilebiliy­or. Restoratif diş tedavi­lerinin ter­ci­ht­en çok bir gereklilik olduğunu ifade eden Diş Heki­mi Dr. Deniz İnce restoratif diş tedavisi nedir? ve restoratif diş tedavisi nasıl yapılır? gibi sağlığımızı yakın­dan ilgilendiren soru­lara yanıt ver­di.

Restoratif diş tedavisi, ismi­ni restorasyon­dan alır. Basitçe söyle­mek gerekirse bir neden­le hasar alan ağız yapılarının onarıl­ması­na ve yeniden yapı­landırıl­ması­na odak­lanan diş tedavisi süreç­leri­ni kap­sayan bir alandır. Dol­gu­lar, köprüler, implant­lar, diş beya­zlat­ma ve dentin has­sasiyeti­ni giderme gibi bir dizi prosedürü içere­bilir. Restoratif diş tedavisi prosedür­leri hasta­ların ihtiyaçları ve estetik bek­len­ti­leri doğrul­tusun­da çeşitlenebilir. Restoratif diş tedavisi sayesinde dişler hem estetik bir görünüm kazan­abilir hem de fonksiy­on­ları iyileştir­il­erek hasta­ların yaşadığı sorun­lar geride bırakıla­bilir. Bu anlam­da restoratif diş tedavisi süreç­lerinin hem kozmetik hem de fonksiy­onel özel­lik taşıdığı söylenebilir.

Restoratif Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Restoratif diş tedavisi kişiye özel, kişinin yaşadığı diş sorun­ları doğrul­tusun­da plan­landığı için kişisel bir nite­lik taşır. Tedavinin doğası gereği her has­ta­da aynı uygu­la­malar aynı kom­bi­nasy­on­lar­la yapıl­maya­bilir. Yine de restoratif diş tedavisi kap­samın­da belir­li uygu­la­maların sık­lık­la uygu­landığını ifade ede­bilir­im. Restoratif diş tedavisi kap­samın­da sık­lık­la uygu­lanan tedavi­leri şu şek­ilde sırala­mak mümkündür:

Tüm bun­lara ek olarak restoratif diş tedavisi kap­samın­da fark­lı prosedür­ler de ter­cih edilebilir. Bu nok­ta­da önem­li olan, az önce de değindiğim gibi hasta­ların yaşadığı sorun­lar ve bek­len­ti­leridir. Dentin has­sasiyeti için yapılan tedavil­er, diş beya­zlat­ma tedavi­leri ve dişin can­lılığının sürdürülme­si için yapılan tedavil­er de restoratif diş tedavisi kap­samın­da yer almak­tadır.

Kimler Restoratif Diş Tedavisi Yaptırabilir?

Restoratif diş tedavi­leri sayesinde dişler fonksiy­on­larını kazandığı için çiğneme süre­ci ide­al şek­ilde gerçek­leşir. Aynı zaman­da hasta­lar daha estetik bir gülüşe ve daha net bir konuş­maya kavuşa­bilir. Tedavinin kap­samı kişi özelinde belir­lendiği için diş­lerinin hem estetik bir görünüme kavuş­masını hem de fonksiy­on­larını geri kazan­masını isteyen­ler restoratif diş tedavisi ola­bilir.

Exit mobile version