GARDIROP MAGAZİN

Rengarenk, Dinamik Ve Zamansız: United Colors of Benetton İlkbahar/Yaz 2021

İçimizi ısı­tan ve sıcak geçen bir yazı müjdeleyen gökkuşağı ren­k­leri, doğal kağıt ren­k­leri üzer­ine vurul­muş kalın fırça dar­beleri,  bir trend olmak­tan çık­mak­tan çıkıp kült haline gelen hay­van desen­leri ve modu yük­selt­meyi garan­tileyen ren­garenk çizgiler… Tüm bu eşsiz detay­lar, Jean-Charles de Castel­ba­jac kre­atif direk­tör­lüğün­de­ki Benetton’un İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onun­da moda tutkun­larını büyük bir neşeyle karşılıy­or.

Kre­atif direk­tör­lüğünü hazır­ladığı kolek­siy­on­lar­da markanın mirası­na saygı duyan ve ren­garenk per­spek­tifi­ni gözler önüne seren Jean-Charles de Castel­ba­jac’ın üstlendiği Unit­ed Col­ors of Benet­ton İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onun­da bir­birinden iddi­alı temalar ile karşımıza çıkıy­or. Tan­ca’­dan Ati­na’ya Akd­eniz’in kıyıların­da yol­cu­luğa çık­mış bir gezginin görünümüne gön­derme yapan kolek­siyon­da soluk turun­cu sarı, bej, mavi ve siyah ton­ların­da yorum­lanan ceket, trençkot, midi elbise ve boy­alı çiçek desen­li hâkî tshirt pan­tolon ve sweat­shirt tasarım­ları safari ruhunu yan­sıtıy­or.

Gökkuşağı Tadında Yaz

Doğanın çiçek açmaya başladığı bahar ayların­da yazı özlem­le bek­lediğimiz su götürmez bir gerçek. Kadın kolek­siy­onun­da­ki pileli etek­ler, tişörtler ve işlen­miş slo­gan­lı üst giy­im ürün­lerinde­ki pas­tel gökkuşağı ren­k­leri yaz aylarının sıcak havası­na gön­derme yaparken; mar­ka, ikonik hale gelen kloş etek tasarım­ların­da ve gölge desen­li tişörtlerde çocuk­luk yıl­larımıza gön­derme yaparmışçası­na eğlenceli karak­ter­ler Snoopy ve Peanut­s’a selam gön­deriy­or.

İlkbahar/Yaz kolek­siy­onun­da­ki Sicilya’yı çağrıştıran siyah uzun kes­im roman­tik elbisel­er şehir hay­atı­na olduğu kadar deniz kıyısı­na da adapte olurken; mavi, siyah ve beyaz ren­klerde çizgiler, slo­gan­lar ve mozaik desen­ler­le yorum­lanan “büyük kalpli” örme tasarım­lar serin havalara da karşı hazır­lık­lı olmanızı sağlıy­or.

Doğanın Sesine Kulak Ver!

Kon­for, zarafet ve çevre bil­in­ci kavram­larının altını çizen kolek­siy­onu, aynı zaman­da bitk­i­lerin dünyasın­dan ilham alan ekru ve bej gibi doğal ren­kler domine ederken; siyah ve kesin dokunuşlara sahip olan fırça dar­beleri bir sanatçı atö­lyesin­den fır­lamış gibi görünüy­or. Kot detaylı nötr ren­klerde­ki elbise ve tulum­lar sade­lik­ten ve min­i­mal bir stilden yana olan­lara hitap ederken; kare­li trençkot ve beyaz pardösü gibi parçalar zaman­sız bir stil tavrı­na gön­derme yapıy­or. Çiçek göl­geleri, el çiz­i­mi çizgiler ve çevre temalı slo­gan­lar ile nötr ren­klerde  yorum­lanan elbise, etek, eko tişört ve göm­lek­ler de ilk­ba­har ve yaz gardırobunun arzu nes­neleri olarak karşımıza çıkıy­or.

Hayvan Desenleri Sokakta

Doğal habi­tat­ların­dan kop­up Unit­ed Col­ors of Benetton’un kolek­siy­ona sızan hay­van desen­leri bu kez caz­i­beli olduğu kadar eğlenceli. Artık sokak modasın­da  prestij sahibi olan hay­van desen­leri­ni mar­ka da baş tacı etmiş durum­da. Kamu­flaj baskılar ve koyu ren­kler erkek­lerin gardıro­pların­da usul­ca yer edinirken, çin­gene pem­be­si ve nakışlı pamuk kumaşlar stil sahibi kadın­lara sesleniy­or. Kaplumbağa kabuğu, cesur ama uçarı etek­ler, asker stili par­ka ve fır­fır­lı tişört tasarım­ların­da karşımıza çıkarken; fil­lerin uzun hor­tum­ları­na, zeytin yeşili ve fuşya karışımı kaza­k­lar­da rast­la­mak mümkün. Bu hay­van temalı desen­ler; balon­lu sakız tipi pem­be par­ka ve beyaz ile bej ren­kli temel parçalar, far­bala detaylı kot elbise ve hâkî kar­go pan­tolon­lar­da yer edinerek eğlenceli bir stil oyu­nun başkahra­man­ları oluy­or­lar.

 

İşlevsel Parçalar ile Şıklık Garantisi

Unit­ed Col­ors of Benet­ton erkek kolek­siy­onun­da­ki tütün kahvesi, yumur­ta beyazı ve soluk mavi renk paletinde­ki dar kes­im­li ve çok işlevli parçalar ile kom­bin yap­mak artık çok kolay. Havuç kes­im pan­tolon­lar, bisik­let yaka tişörtler, puan­tiye moti­fli hafif ceketler, asker yeşili polo yaka tshirt, rahat kes­im kot pan­tolon­lar ve deniz­ci çizgili tasarım­lar ilk­ba­har şık­lığının altını çiziy­or. Her yaş grubun­dan erkeğin sti­line adapte ola­bile­cek mavi ton­ların­da­ki baskılı tshirt ve sweat­shirtler, Şirinler’in mas­mavi dünyasını ve açık hava­da içimize çek­tiğimiz tem­iz havayı anım­satıy­or.

Exit mobile version