GARDIROP MAGAZİN

Rattan ve Hasır Mobilyalar

Trendler bir­biri­ni kovalıy­or derken bir süredir moda ve deko­rasy­on dünyası durağan bir süreçte, inzi­va­da! Git­tikçe içimize, özümüze döndüğümüz bugün­lerde, evimize de ayrı bir özen göster­m­eye ve doğayı daha fazla iç mekan­lara taşı­maya başladık. 

Bu ara­da büyük çoğun­luğun beğenisi­ni kazanan bir trend de gözler­den kaçmıy­or: Rat­tan mobilyalar ve hasır­dan her şey! Bu trend, seya­hat özgür­lüğümüzün olduğu dönem­lerde git­tiğimiz Bali, Tulum, Marakeş gibi des­ti­nasy­on­lar­da­ki yaşam alan­ların­da rast­lanan renk ve doku ahenginin de verdi­gi ilham­dan da besleniy­or.  

Aklınıza ilk gelen rat­tan san­da­lyel­er olsa da artık yatak­tan seh­paya, komo­dine, aynaya ve lam­baya kadar çok geniş bir yel­pazede rat­tan tasarım­lara rast­la­mak mümkün. Rat­tan parçalar, çabasız şık­lığı ve bohem tarzı ben­im­seyen­ler için vazgeçilmez. Yapımın­da bam­bu ve hasır gibi doğal malzemel­er kul­lanıl­ması da yine doğal­lık arayan­lar için bu mobilya ve aksesuar­ları çeki­ci hale getiriy­or.

Evinize genel olarak hakim olan tarzın içine rat­tan bir san­da­lye ya da hasır bir sepet, yemek servisi gibi sunum detay­ları ekle­mek, yaşam alanınıza bohem şık bir tarz kat­a­cak­tır. 

Rat­tan mobilyaları güneşin kahve ve turun­cu ton­larıy­la bir araya getirip büyük yeşil yaprak­lı salon bitk­i­leriyle tamam­laya­bilirsiniz.  

Yepyeni bir yazlık ev hay­ali kuruy­or­sanız rat­tan başlık­lı bir yatak ya da komodin gön­lünüzü çelebilir. 

Aba­jurlar, hasır lam­ba ve lam­bader­ler de iyi fikir!

Insta­gram fenomen­lerinin de radarın­da olan bu stil, #rat­tan­fur­ni­ture hashtag’iyle 170 bin gön­deriye ulaşmış en popüler deko­rasy­on pay­laşım­ları arasın­da.

Sizler de bu sezon yaşam alan­larınıza yeni bir soluk arıy­or­sanız rat­tan ve hasır mobilyalar­da aradığınız ilhamı bula­bilirsiniz. Sağlık­la kalın!

Exit mobile version