GARDIROP MAGAZİN

Raisa&Vanessa’dan “Butterfly Effect”

Türk Modasının yeni­likçi tem­sil­ci­lerinden Raisa&Vanessa, “But­ter­fly Effect” adı verdik­leri 2019 İlkb­ah­ar- Yaz kolek­siy­onunu, Çırağan Sarayı’nda görkem­li bir şovla tanıt­tı.

69 görünümün sunul­duğu defilede baş rolde bu kez degradel­er, tüller ve can­lı ren­kler vardı. Tasarım­lar­da bir çok detay­da yer alan “kele­bek­ler” klişel­er­den çok uzak.

Onlar, sadece nar­in ve güzel olmak­la yet­in­miy­or; kasır­gaların oluş­masını tetikley­erek zaman­da kırıl­malar yaratıy­or.

Bir kele­beğin ken­di doğasın­dan çıkıp kadın bede­nine dönüştüğü kolek­siyon­da; metaforik anlatım­lar, üstün kalı­plar ve işleme teknikleriyle bir­leştir­il­di. Zıtlık­lar­dan besle­nen bir tasarım felse­fe­siyle ortaya çıkan “But­ter­fly Effect” roman­tik renk ve desen­leri sek­sapeli yük­sek kalı­plar­la bir­leştiriy­or.

Hiç olmadığı kadar can­lı ren­klere sahip bir Raisa&Vanessa kadınının hikayesi­ni anla­tan kolek­siyon­da uçuşan transparan tüller, yumuşak şifon­lar ve dinamik volan­lar baharın gelişi­ni müjdeliy­or.

Alışkın olduğu­muz Raisa &Vanessa kadınını ilk kez roman­tik ren­kler­le, kadın vücud­uy­la bir­lik­te haraket ettiğinde süzülerek ade­ta kanat çırp­ma etk­isi yaratan nar­in, ve hafif kumaşlar­la bir ara­da görüy­oruz.

Degrade tekniğinin mar­ka tar­i­hinde ilk kez kul­lanıldığı kolek­siyon­da; mavi, sarı ve pem­be ton­ları öne çıkıy­or. Hafif ve hareketli kumaşlara hay­at veren bu ren­kler ken­di doğasın­da cesare­tle yürüyen güçlü Raisa&Vanessa kadınının özgür­lük mesajını güçlendiriy­or.

Mevsim­si­zleşen kad­ifel­er gece açan çiçek­ler­le bir­leştir­iliy­or. Kad­ife üzer­ine uygu­lanan çiçek baskıları, ren­kli taşlar­la mesajını güçlendirmiş bir biçimde karşımıza çıkıy­or. Koyu parçalar­da bile çiçek desen­lerinin yakaladığı fem­i­nen ener­ji, özgür ve güçlü kele­bek­lerin habi­tatı­na dönüşüy­or.

Raisa ve Vanes­sa Sason; değişen ve dinamik bir dünya­da, 21.yüzyılın güçlü kadın­ları­na ait fem­i­nen ve roman­tik bir hikayeyi ince­lik­le kumaşlara ve ren­klere döküy­or.

Saç aksesuar­ları, büyük iddi­alı kele­bek kanadının ide­al­ize ver­siy­onu olan küpel­er, hem güçlü hem fem­i­nen duruşu ustalık­ta tem­sil ediy­or.

May­belline make-up spon­sor­luğun­da , Alp Kavasoğlu’nun makya­jı ve Yıldırım Özdemir’in usta ellerinden çıkan saçlar­la tamam­lanan kolek­siy­on; iki zıt ruhu barındıran, rüz­gar­lara karşı uçmaya hazır güçlü kele­bek­leri hay­a­ta geçiriy­or.

Raisa &Vanessa’nın özelleştirdiği Nike Air Force 1 ilk defa defilede sunul­du…

Nike Air Force One spor ayakkabısının tem­sil ettiği kültür ve kadın­ların gücün­den ilham alan Raisa&Vanessa Sason’un özelleştirdiği Nike’ın ikonik Air Force One Sage Low mod­eli, ilk defa İlkb­ah­ar-Yaz 2019 Run­way Show’unda sunul­du.

Lim­itli sayı­da üretilen Raisa&Vanessa’ın özelleştirdiği Nike Air Force One Sage Low mod­eli kadın­ların içinde dur­madan yanan, güzel ve kuvvetli ateşi tem­sil ediy­or.

Raisa&Vanessa bu işbir­liği­ni; “Hep­imizin içinde dur­du­ru­la­mayan güzel ve kuvvetli bir ateş var. Kadın­ların gücüne inanıy­oruz. Biliy­oruz ki kadın­lar iste­diği takdirde dünya­da her şeyi değiştire­bilir.

Ayağını sağlam basan kadın­lar için Nike Air Force Sage Low’u alev moti­fleriyle yeniden tasar­ladık. Bu iş bir­liğinin içinde yer almak­tan mut­lu­luk duyuy­oruz.” diye öze­tle­di.

Raisa ve Vanes­sa Sason’un ilk­ba­har – yaz sezonu için yarat­mış olduğu; 21.yüzyılın kadın­ları­na ait fem­i­nen, roman­tik ve kele­bek­si dünyasını tem­sil eden her yönüyle zarif ve güçlü kadın­ların bir­lik­teliğinin kut­landığı defilenin kapanışı da bu mesajı veren nite­lik­tey­di.

Defile kapanışın­da özel bir per­for­man­sı tak­iben; Raisa&Vanessa markasının kre­atif direk­törü Vanes­sa ve Raisa Sason, aktris Berrak Tüzü­nataç, Tek­van­do Avru­pa ve Dünya Şampiy­onu İrem Yaman, Tri­at­let Esra Gökçek, mod­el ve kaykay­cı Deniz Tekin konuk­ları hep beraber selam­ladı. Bu kapanışla Raisa&Vanessa ve Nike; kadın­ların gücüne olan inançlarını vur­gu­lamış oldu.

Exit mobile version