GARDIROP MAGAZİN

Raisa Vanessa, Sonbahar Kış 2020: Modern Decadence

Güçlü kadını sıradışı tasarım­lar­la buluş­tu­ran Raisa Vanes­sa, Son­ba­har Kış 2020 “Mod­ern Deca­dence” kolek­siy­onun­da, New York’un unutul­maz gece kulübü Stu­dio 54’den esin­lenerek, döne­mi mod­ern vizy­onuy­la yorum­luy­or.

Raisa Vanes­sa, Son­ba­har Kış 2020 “Mod­ern Deca­dence” kolek­siy­onu, 70’lerde New York gece hay­atının en ihtişam­lı, en gözde gece kulübü Stu­dio 54’ün göz kamaştırıcı, lüks ve eğlenceli yaşamın­dan ilham alarak hazır­landı. Son­ba­har Kış 2020 kolek­siy­onu “Mod­ern Decadence”ı, 23 Şubat Cumarte­si günü, Assem­bly Fer­ko Signature’da gerçek­leştire­ceği defile ile mod­e­sev­er­lerin beğeni­sine sunula­cak.

Stu­dio 54′ün bir numar­alı stil ikonu olan, 70’li yıl­lara damga vuran Bian­ca Jagger’ın lüks yaşan­tısın­dan esin­lenerek dönem kadınının anlatıldığıRaisa Vanes­sa, Son­ba­har Kış 2020 “Mod­ern Deca­dence” kolek­siy­onu, abartılı haz, lükse karşı olan bağım­lılığın etik ve kültürel bakımın­dan getirdiği çöküşe gön­der­mel­er yapıy­or.

80 parça tasarımın sergileneceği kolek­siy­on Fransa ve İtalya’dan seçilen dan­tel, ipek, sat­en, kad­ife gibi temel kumaşlar­dan ve jakar­lar­dan oluşuy­or. Kolek­siyon­da tüm detay­lar ince­lik­le düşünülmüş.

Kolek­siy­on hay­al gücünü zor­layan, yaratıcı çizgiler­le, ince el işçi­lik­leriyle hay­at bul­muş. Kumaş ve aksesuar seçim­lerinin  kıyafetler­le bir­leşim­leri ustalık isteyen zanaatkar­lık eseri olan tasarım­lara dönüşüy­or.

Kumaşların zen­gin doku­ları, kristal işlemelerinde­ki parıltılar, vin­tage doku­lar­dan esin­le­nilmiş mücevher görünüm­lü ayakkabı, aksesuar ve kemer­ler, görkem­li aba­jur görünüm­lü tüyler ön plana çıkan detay­lar arasın­da yer alıy­or.

Kolek­siyon­da asimetrik kes­im volan­lar, zaman­sız şık­lığı yan­sı­tan smokin, pan­tolon ceket takım­ları, ele­gan kad­ife elbise, taş işlemeli, vatkalı mini elbisel­er siyah, pem­be, mor, kır­mızı, gümüş, ekru, buz ve saks mav­isi ren­k­leriyle iddi­alı ve sofistike Raisa Vanes­sa kadınının ruhunu taşıy­or.

Cou­ture ve semi cou­ture tasarım­larıy­la her sezon şaşır­tan Raisa Vanes­sa bu sezon ihtişam­lı gece ve dav­et elbiselerinin yanısıra kadının 24 saa­ti­ni kap­sayan bir mood ile karşımıza çıkıy­or.

Tar­i­hinde ilk kez kolek­siy­onuna knitwear parçalar ekley­erek özgün kalı­plar ve kabart­malı desen­ler ile kadının tüm gününe eşlik ediy­or.

Kolek­siy­onun bir diğer yenil­iği­ni ise deri grubu oluş­tu­ruy­or. Deri ceketler ve bomber­lar, kolek­siy­onun diğer parçalarıy­la kom­bin­leniy­or.

Defilenin Set ve Show direk­tör­lüğünü Fash­ion Events & Production’dan Uğurhan Akd­eniz üstlenirken, makyaj tasarımı May­belline, saç tasarımı ise Yıldırım Özdemir tarafın­dan yapıla­cak.

Exit mobile version