GARDIROP MAGAZİN

Özgür Masur’dan İmza Koleksiyon

Özgür Masur, alışılagelmiş couture kalıplarının dışında muhteşem bir koleksiyon.

Özgür Masur’­dan İmza Kolek­siy­on Alışılagelmiş cou­ture kalı­plarını yıkarak, sek­töre yeni bir bakış açısı kazandırıy­or. 65 parçalık Byzan­tium kolek­siy­onunu, Ter­sane İst­anb­ul’ da gerçek­leştirdiği defi­leyle sun­du. 

Bizans şehir hikayelerini tasarımlarına taşıdı.

Tar­i­himizin kalın­tılarının ince­len­mesi gerek­tiği­ni savu­narak yaşadığı toprak­lar­dan ilham alan tasarım­cının Byzan­tium kolek­siy­onunu çok etk­i­leyi­ciy­di. Sanat tar­i­hçi­leri ve akademisyen­ler­le bir ara­da gerçek­leştirdiği üç yıl­lık bir ar-ge çalış­ması son­rasın­da tamam­ladı.

Bir çok döneme refer­ans olan Bizans’ı, Bizans halk-saray-kadın kavram­larını, çocuk­luğun­dan bugüne yapılan Bizans öğreti­leri­ni incele­di. Özgür Masur, bu kolek­siyon­da döne­min şehir hikayeleri­ni günümüz teknolo­jisi ve mod­ern hay­atının siluet­leriyle özdeşleştiriy­or. Masur, Bizans’ı hay­atımız­da­ki kur­gu­ların önsözü olduğunu düşünerek, tasarım­ların­da yeni bir bir doku yaratırken Bizans kültürüne ait etk­i­leyi­ci parçalara hay­at veriy­or. Kumaş üzer­ine yaratılan manipülasy­on­lar ve mele­zlemel­er, cesur ve iddi­alı el işçil­iğiyle Özgür Masur imza­sını eklek­tik bir şek­ilde gözler önüne seriy­or.

Tasarım­ların­da yer verdiği fem­i­nen ener­jiye Bizans ile maskülen ivmel­er katan Masur, kolek­siy­onun­da mozaik­ler, avizel­er, dönem çal­gıları, freskler, zırhlar, taçlar gibi döne­min tar­i­hi her bir unsu­runu, nes­nelerin gün­cellemeleri­ni kul­la­narak yorum­luy­or. Özgür Masur için “tasarım­larının lab­o­ratu­varı” olarak nite­lendirdiği cou­ture kolek­siy­on­larını eşsiz kılan da işte bu bir­leşim!

Tasarımcı; “Bir tasarımcı olarak tüm kaygılarımdan sıyrılıp kendim için yaptığım ilk koleksiyon. Burada Özgür Masur kadınının zihinlere kazınan feminen çizgisini maskülen tavra taşığımız yeni bir denemeyi de beraberinde getirdik. Benim için tasarımlarımda bu kırılımı görmek, en büyük engeldi ve büyük bir hazzı da beraberinde getirdi.” diyor.

Uğurhan Akdeniz’in kore­ografisi­ni üstlendiği show’un styling’ini Burak Sanuk üstlen­di. Defilenin back­stage spon­sor­ları Dyson ve M.A.C kuliste yeri­ni aldı ve Bizans silüet­lerinin mod­ern­ize form­larını hay­a­ta geçir­di. Defilenin, tüm saç tasarım­ları Dyson styl­isti ünlü saç tasarım­cısı İbrahim Zen­gin ve ekibi tarafın­dan Dyson Super­son­ic saç kurut­ma maki­ne­si kul­lanılarak hazır­landı.

Alışılagelmiş cou­ture kalı­plarını yıkarak, sek­töre yeni bir bakış açısı kazandıra­cak 65 parçalık kolek­siy­on, 65 manken tarafın­dan özel bir sunum­la sergilen­di. Defil­eye araların­da Yıldırım Mayruk, Ender Mer­mer­ci, Bur­cu Esmer­soy, Çağla Şıkel, Özge Ulu­soy, Belçim Bil­gin, Özge Özpir­inç­ci, Ezgi Mola, Hakan Yıldırım, Nihan Peker, Hande Ataizi, Haz­al Kaya, Pınar Tez­can, Niyazi Erdoğan, Seda Mali­ki, Simay Bül­bül, Zeynep Tosun, Neba­hat Çehre, Mehtap Elai­di, İbrahim Kut­lu­ay, Edv­ina Spon­za, Murat Türk­ili, Gülden Büyükuçak, Simay Bül­bül’nın da bulun­duğu moda, sanat ve cemiyet hay­atın­dan çok sayı­da dav­etli katıldı.

Exit mobile version