GARDIROP MAGAZİN

Özgü Kaya: Renkli Bahar

Hiç dur­mak­sızın hay­al­lerinin peşin­den koşarken bir genç­lik dizisiyle hay­atı değişen Özgü Kaya ile hari­ka bir güzel­lik çeki­mi gerçek­leştirdik! Set dışın­da mümkün olduğun­ca sade ve cilt bakımı odak­lı bir güzel­lik ruti­ni olan oyun­cu, ken­di­ni olduğu gibi sev­en­lerin özgüven­le yay­dığı ener­jinin tüm kusurları kap­at­a­cağı­na inanıy­or. 

Röpor­taj Çağla Küçükdere­li Fotoğraflar Ozan Bal­ta Saç Atakan Gelişli Makyaj Nihal Dinç Styling Seda Sol­maz

Kimdir Özgü Kaya, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?
Sev­gi dolu ve sanatçı ruh­lu bir anne ile babanın meyvesi olarak dünyaya geldim. Uşak’ta annean­ne­min bahçesinde, sokak­lar­da oyna­yarak çok güzel bir çocuk­luk geçirdim. Müz­iğin içine doğ­dum diye­bilir­im. Fotoğrafçı ve müzisyen olan babamın ve daha karnın­dayken beni klasik müzik­le besleyen anne­min hevesle elime gitarı tutuş­tur­masıy­la ilkokul­da müz­iğe adım attım. Son­rasın­da piyano, keman derken Güzel Sanat­lar Lis­esi ve ardın­dan İstanbul’a Kon­ser­vatu­var eğitimine gelmem­le bir dönüm nok­tası yaşadım. İst­anb­ul Üniver­site­si Devlet Kon­ser­vatu­varı Opera bölümü öğren­cisiy­im. Hay­al­im hep müzik ve sahne üzer­iney­di. Ailemin ve çevremin desteğiyle zaman­la oyun­cu­luğu düşün­m­eye başladım. Mena­jer­im­le yol­larımız kesişti ve güzel bir genç­lik dizisiyle oyun­cu­luk­la tanıştım. Deney­im­ledikçe oyun­cu­luk da tutku haline gelm­eye başladı. Her pro­jede bam­baş­ka şeyler öğrendim, öğren­m­eye de devam ediy­o­rum. Uzun ve ben­im için heye­canı hiç bit­meye­cek bir yol­un başın­dayım; umarım nice hikaye ve karak­ter­ler­le daha da üzer­ine katarak insan­ların hay­at­ları­na ve kalp­ler­ine dokun­abilir­im. 

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var? 
Doğal, kendine özgü ve ener­jisi iyi olan her şey güzel ben­im için. 

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin? 
Setlerde ve çekim­lerde yeter­ince saç makyaj konusun­da işlem gördüğümüz için, gün­lük hay­at­ta cildi­mi ve saçlarımı din­lendirm­eye çalışıy­o­rum. Bakım­lar ve krem­ler­le sakin tutuy­o­rum. 

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kul­landığın ürün­ler nel­er? 
Gün­lük mod­um­da çok hafif makyaj yapıy­o­rum ama bazen yer­ine göre bronz makya­jı da ter­cih ediy­o­rum. Bron­zluğu kendimde seviy­o­rum. Kaş sabit­leyicim ile dudak nem­lendirici­mi makya­jsız olduğum zaman­lar­da da kul­lanıy­o­rum. Kaşlarım kalın ve gür olduğu için sabitliği konusun­da takın­tım var. 

Çan­tan­da taşıdığın olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er? 
Darphin’in gül kurusu içeren Lip and Cheek balm’ını kul­lanıy­o­rum. Makyaj yap­mak istemediğim ama can­lı görün­mek iste­diğim zaman­lar­da kur­tarıcım oluy­or. Benefit’in ise kaş sabit­leyi­ci jeli­ni çok seviy­o­rum. 

En son satın aldığın favori ürünün hangisi? 
Chanel nem­lendiri­ci vücut losy­onu. Vücud­u­mun nem den­gesi­ni koru­maya özen gös­teriy­o­rum ve tabii kalıcı şek­ilde güzel kok­mayı da seviy­o­rum. 

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?
Makyaj hilem yok. Herkesin yüzünü tanı­yarak makyaj yap­ması gerekir. Yüz hat­larım kemik­li ve belir­gin olduğu için keskin kon­tür uygu­la­mayı sevmiy­o­rum. 

Vücud­un­da güzel bul­madığın bir yer var mı? 
Ahhh, kendi­mi çok seviy­o­rum 🙂 Bu soru insanın kendine nasıl bak­tığıy­la ilgili bence. Bazen kusursuz göründüğünü düşündüğünüz bir mod­elin vücud­un­da mem­nun olmadığı şeyler ola­bilir. Kimisi de ken­di­ni tüm kusurlarıy­la beğenir. Çoğu konu­da mükem­meliyetçi bir yapım olsa da kendimde değiştire­meye­ceğim şey­leri sevgiyle sar­mala­mayı biliy­o­rum. Ken­di­nizi olduğunuz gibi sev­ers­eniz özgüveninizin yay­dığı ener­ji, tüm kusurları kap­at­a­cak­tır. 

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun? 
Ne mut­lu ki kendimizi daha iyi hissedip mut­lu ola­cağımız değişim­ler yap­tıra­bildiğimiz bir çağ­da yaşıy­oruz. Tek tip olmak­tan yana değil­im, ama yine de kim nasıl mut­lu oluy­or­sa onu yap­malı. 

Exit mobile version