GARDIROP MAGAZİN

New York Moda Haftasının Öne Çıkanları

Diji­tal olarak gerçek­leşen New York Moda Haftası’ndan öne çıkan defilel­er.

New York Moda Haf­tası bu yıl, tıp­kı diğer moda haf­ta­ları gibi diji­tal olarak gerçek­leşti. Görm­eye alıştığımız after party’ler, eventler veya sokak stil­leri yok­tu. Geçtiğimiz yıl­lar­da haf­tanın başrol­leri­ni üstle­nen Ralph Lau­ren, Marc Jacobs ve Tom Ford gibi isim­ler bu yıl moda haf­tasın­da yer almadılar. Onların yok­luğun­da dikkatler yeni tasarım­cılara çevril­di.

JASON WU

Haf­tanın açılışını yapan Jason Wu, defilesi­ni sosyal mesafe­li 20 özel dav­etli ile gerçek­leştir­di. Defile aynı zaman­da, pek çok diğer tasarım­cının da yap­tığı gibi can­lı olarak yayın­landı. Podyum­da bir mar­ket atmos­feri yaratan Jason Wu, bu kolek­siyon­da hay­at­ta en büyük iki tutkusu olan yemek ve modayı bir­leştiriy­or.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROENZA SCHOULER

Markanın kre­atif direk­tör­leri Jack McCol­lough ve Lazaro Her­nan­dez, 2021 son­ba­har kolek­siy­onun­da tekrar sosyalleşm­eye başlay­a­cağımız Covid son­rası döne­mi düşünerek alıştığımız rahatlık ile şık­lığı bir­leştiren dinamik tasarım­lar sun­du. Toprak ve sade doğa ton­larının hakim olduğu kolek­siyon­da sıra dışı form­lar­da­ki takım­lar ve ipek göm­lek­ler ön plana çıkarken birkaç desen­li parça da göze çarpıy­or. Defilenin önem­li nok­ta­ların­dan biri de ABD Başkan Yardım­cısı Kamala Harris’in üvey kızı Ella Emhoff’un ilk defa bir mar­ka için mod­el­lik yap­ması oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALICE + OLIVIA

Markanın kre­atif direk­törü Stacey Ben­det, Gos­sip Girl dizisin­den ilham aldığı yeni kolek­siy­onun­da, dizinin kostüm tasarım­cısı Eric Daman ile bir­lik­te çalıştığını belir­tiy­or. Siyah, beyaz ve kır­mızı­dan oluşan bir paletin hakim olduğu kolek­siyon­da tüvitler ve ekosel­er ön plana çıkıy­or. İnc­iler ve altın zin­cir detay­lar dizinin liseli ruhunu yan­sı­tan tasarım­lara şık bir dokunuş katıy­or.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GABRIELA HEARST

İlh­amını Aziz Hildegard’tan ve onun doğa anlayışın­dan alan Hearst, yeni kolek­siy­onun­da bu ilhamı çevr­eye olan tutkusuy­la bir­leştiriy­or. Çiçek­li desen­ler ve el örme­si ren­kli panço­lar, natürel ton­ların yoğun­luk­ta olduğu kolek­siy­ona can­lılık katıy­or. Sürdürülebilir­liğe önem veren tasarım­cı, kolek­siy­onun­da geri dönüştürülmüş kumaşlara da yer veriy­or.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARKARIAN

ABD’nin yeni First Lady’si Jill Biden’ın, yemin töreninde Markar­i­an tasarım­larını giymesin­den son­ra hızla üne kavuşan mar­ka popüler­liği­ni art­tır­maya devam ediy­or. Markanın kuru­cusu ve tasarım­cısı Alexan­dra O’Neill, yeni kolek­siy­onun­da üniver­sit­ede okuduğu bölüm olan Roma sanatı ve mitolo­jisin­den yola çıkarak Antik Roma’dan aldığı ilhamı mod­ern dokunuşlar­la bir­leştiriy­or. İpek kumaşın ağır­lık­lı olduğu kolek­siyon­da çiçek­li brokar elbisel­er ve triko parçalar da yer alıy­or.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIM SHUI

Kim Shui 2021 son­ba­harı için can­lı, ener­jik ve sek­si bir kolek­siy­on sunuy­or. Ren­garenk tie dye parçalar, sarı kad­ife kumaşlar ve “cut-out” dekoltel­er kolek­siy­onun öne çıkan detay­ları oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version