GARDIROP MAGAZİN

NEJ,“CIRCLE” koleksiyonu ile Fashion Week İstanbul’da

Bu sezon 13–16 Nisan tar­ih­leri arasın­da diji­tal olarak gerçek­leşe­cek Fash­ion Week İst­anb­ul için geri sayım başladı. Sonbahar/Kış 2021–22 “Cir­cle” kolek­siy­onun­da Nej, sürdürülebilir yaşamı tem­silen, Hay­at Ağacı yaşam döngüsün­den ilham alarak tasar­ladığı kolek­siy­on sunumu ile 14 Nisan’­da moda­sev­er­ler­le buluş­maya hazır­lanıy­or.

Sürdürülebilir, koru­ma ve kon­trol altın­da­ki orman­lar­dan, sürdürülebilir­lik ilke ve şart­lar ile, okalip­tüs ağaçlarının sıvısın­dan elde edilen kumaşlar Nej tasarım­ları ile kadının bedeninde hay­at buluy­or, hay­at veriy­or ve yaşam döngüsü devam ediy­or.

Doğal kay­nakların hızlı ve yük­sek tüke­ti­mi, kirlilik, küre­sel ısın­ma pek çok eko­sis­te­mi derinden sarsıy­or. Nej kadını modanın doğay­la, insan­la olan ilişk­isi­ni yeniden tanım­lıy­or ve doğada­ki ayak izimizi min­i­mu­ma indirme çözüm yol­ları arıy­or.

Sonbahar/Kış 2021/22 “Cir­cle” kolek­siy­onun­da doğanın yeşil ve kahve yan­sı­maları­na yaşam suyu­nun derin deni­z­leri eşlik ediy­or. Sükûnet inci tonun­da bek­lerken, ateşli kır­mı­zlar tutku ile umudu çağırıy­or ve organik, sürdürülebilir biograd­able kumaşlar­la Nej tasarım­ları kadı­na ulaşıy­or.

İpeğin dayanıl­maz hafi­fliği, el yapımı keçelerin sıcak­lığı, dönüşen dönüştüren fillsens ile Nej, doğal olan doğadan gelen ile geçmişten gele­ceğe yaşam bağı kuruy­or.

Dönüştürülebilir gele­ceğe değer katarak Nej Kadını ile döngü devam ediy­or zaman son­su­zluğa dönüy­or…

Avru­pa ile Asya’yı öpüştüren Zeus’un aşkı, medeniyet­lerin beşiği derin mavi altın boynuz ve tar­i­he tanık­lık eden zaman­sız mekân Hal­iç Kon­gre Merkezi Nej dünyası­na şahit oluy­or.

Nejla Güvenç

Exit mobile version