GARDIROP MAGAZİN

Nej, “Hafıza- Recall” Koleksiyonuyla Fashion Week İstanbul’da

NEJ, 22 İlkbahar/Yaz “Hafıza- Recall” Kolek­siy­onu ile Fash­ion Week Istan­bul ’da İlkbahar/Yaz 2022 “Hafıza- Recall” kolek­siy­onun­da Nej, yaşam kay­nağı “SU”yun hafıza­sın­dan ilham alıy­or. Her tohum her cenin yaşamı­na ancak suda başlaya­bilir ve dünyamız tüm yaşam biçim­lerinin içinde ortaya çık­tığı devasa bir su hazi­ne­si…

“SU” ve okyanus­lar sahip olduk­ları yaşam­sal değer­ler­le, yerküreyi insan­lar için yaşan­abilir kılan küre­sel sis­tem­lere hay­at veriy­or. İkl­im değişik­liği­ni engelle­mek için suda­ki yaşamı koru­mak biz­im elim­izde…

Nej SS/22 Hafıza-Recall kolek­siy­onu “SU”yun yaşam ener­jisi­ni hafızadan  ren­klere, kumaşlara ve form­lara taşıy­or kadının bütünsel güzel­liği ve şık­lığı­na bir seçim oluy­or.

Nej kolek­siy­on­ları; hay­at döngüsü eko sis­teme ve sürdürülebilir yaşam ilkeler­ine saygı ile hazır­lanıy­or. Yaşadığımız en büyük iklim değişik­liğine vur­gu yapan serinin ilki Nej 2021/22 Son­ba­har Kış “Cir­cle” ile toprak ve doğanın yaşam döngüsünü destek­lerken Nej SS/22 Hafıza-Recall ile Yaşam Suyu Hafıza­sı ile iklim değişik­liğine dikkat çekiy­or.

İkl­im krizi için yaşamı savu­nan Nej, sürdürülebilir bir gele­cek için geçmişi an’a dönüştürüy­or, gele­cek için yaratıy­or… Tar­i­hi, kültürel hafıza­yı, kök­ler­im­iz­den gele­ceğe doğa ile bütün, sürdürülebilir moda ile değeri yeniden tasar­lıy­or.

Yaşamın başladığı an itibaren “Var­lık” hay­atın merkezi­ni oluş­tur­du. İns­anl­ığın var­lık arayışı dünyamıza katkı sağlarken tahri­b­atı da yanın­da getir­di. Gele­cek­te var olmayı sorgu­luy­oruz.

Var olmak, bulun­mayı iste­mek, neyi bul­mak istiy­or­sak, onun tarafın­dan bulun­mak, bütün olmak….

Türkiye’de bir ilki başla­tan, organik, sürdürülebilir tasarım­lar­la farkın­dalık yaratan, sürdürülebilir modanın öncüsü Nej “bioda­grade­ble, kapalı döngü teknolo­jisi ve sıfır atık­la yeni bir farkın­dalık ortaya koyuy­or. Sürdürülebilir, koru­ma ve kon­trol altın­da­ki orman­lar­dan, sürdürülebilir­lik ilke ve şart­lar ile, okalip­tüs ağaçlarının sıvısın­dan elde edilen kumaşlar Nej tasarım­ları ile kadının bedeninde hay­at buluy­or, hay­at veriy­or. Yaşam döngüsü aşkı en yük­sek ton­lar­da devam ediy­or.

İlkbahar/Yaz 2022 Hafıza- Recall” kolek­siy­onun­da güneşin sıcak yan­sı­maları doğanın ton­ları­na yaşam suyu­nun derin mav­i­leri eşlik ediy­or. Sükûnet inci tonun­da bek­lerken, ateşli kır­mı­zlar tutku ile umudu çağırıy­or ve organik, sürdürülebilir biograd­able kumaşlar­la Nej tasarım­ları kadı­na ulaşıy­or. Hafif, yumuşak sürdürülebilir kumaşlar, sakin, din­gin, eğlenceli arayışlar ve form­lar­la rahat bir tavır sergiliy­or.

Dönüşen dönüştüren Nej tasarım­ları, doğal olan doğadan gelen ile geçmişten gele­ceğe yaşam bağı kuruy­or. Dönüştürülebilir gele­ceğe değer katarak Nej Kadını ile döngü devam ediy­or ve var olmak zaman­da son­su­zluğa dönüy­or…

Exit mobile version