GARDIROP MAGAZİN

Modern Sanatın En İyi Giyilebilir Parçaları

Sal­vador Dalí, Vasi­ly Kandin­sky ve Claude Mon­et ile başlayan ve iki bölüm­den oluşan Vans x MoMA kolek­siy­onu satışa sunuluy­or. Kolek­siy­onun ikin­ci bölümü ise Kasım ayın­da yeni sanatçılar­la devam ediy­or.

Ori­ji­nal aksiy­on sporları markası ve yaratıcı ifadenin savunucusu Vans, mod­ern ve çağ­daş sana­ta adan­mış dünyanın önde gelen müzelerinden biri olan Mod­ern Sanat Müze­si (MoMA) ile olan işbir­liği için bir araya geliy­or. Dünyanın dört bir yanın­da, ilham veri­ci birey­sel ifad­eye olan ortak tutku­larıy­la Vans x MoMA bu son­ba­har­da bir dizi ürün­den oluşan özel bir kolek­siy­on oluş­tu­ru­luy­or. Sal­vador Dalí, Vasi­ly Kandin­sky, Claude Mon­et, Edvard Munch, Jack­son Pol­lock, Lybov Popo­va ve Faith Ring­gold gibi düny­a­ca ünlü sanatçıların eser­leri MoMA’nın kolek­siy­onunun çeşitlil­iği­ni yan­sıtıy­or.

Ayakkabı, giy­im ve aksesuar lans­man­ının ilk adımı 30 Eylül’de tüm dünya ile aynı anda satışa çık­tı, kolek­siy­onun ikin­ci bölümü ise Kasım ayın­da tanıtıla­cak. Vans x MoMA tarafın­dan müze kolek­siy­onun­da yer alan sanat eser­lerinden seçil­erek tasar­lanan kolek­siy­on, üzerinde detaylı bir şek­ilde düşünülerek ve Vans Clas­sic stil­ler­ine çevril­erek sanatın derin takdiriyle tasar­landı.

MoMA Lisans ve Ortak­lık­lar Müdürü Robin Sayet­ta; “MoMA, Vans işbir­liği­ni ortaya çıkar­mak­tan heye­can duyuy­oruz çünkü Vans sanat­sal ifadeyi destek­leme konusun­da zen­gin bir mirasa sahip. MoMA olarak sınır­lı sayı­da ürün işbir­liği yürütüy­oruz ve amacımız her zaman daha geniş bir kit­leyi mod­ern sanat­la buluş­tur­mak. Vans’ın küre­sel ağı aracılığıy­la dünyanın dört bir yanın­da­ki sanat­sev­er­lere ulaş­manın heye­canını yaşıy­oruz.” dedi.

Sal­vador Dalí, Vasi­ly Kandin­sky ve Claude Mon­et’in ikonik eser­lerinin baskılarını içeren ürün­ler Vans x MoMA kolek­siy­onun­da…

Exit mobile version