GARDIROP MAGAZİN

Modern Retro Zamanı!

Retro, son yıl­lar­da ev deko­rasy­onun­da en çok ter­cih edilen tar­zlar­dan biri. Şimdil­erdeyse mod­ern retro kavramı gün­demde. Mat ve par­lak ren­k­leri bir­lik­te kul­lanıy­or ya da mod­ern kumaş kaplı koltuk­larınıza ahşap ayak­lar yakıştırıy­or­sanız tarzınız “mod­ern retro” ola­bilir.

Mod­ern stil ile har­man­lan­mış klasik retro tarzını ev deko­rasy­onun­da kul­lan­maya hazır mısınız? Geçmiş dönem­lere ait deko­ratif aksesuar­ların, ren­k­lerin ve tar­zların yeni ürün­lerde kul­lanıldığı deko­rasy­on sti­line retro adı ver­iliy­or. Retro artık mod­ern ev deko­rasy­onun­da da ter­cih edilen en popüler tar­zlar­dan biri haline gel­di. Mod­ern retro adı ver­ilen bu yeni tarzı, evde­ki eski ve yeni mobilyaların kom­bin­len­mesi şek­linde de yorum­laya­bil­i­riz. Türkiye mobilya sek­törünün lid­er markası Kele­bek Mobilya tasarım­cıları, sizler için bu tren­di değer­lendir­di.

Pandemi sonrası yenilendik

Evde kaldığımız süre boyun­ca sürek­li görmek­ten sıkıldığımız mobilyaların renevasy­onuy­la bu yeni döneme adım atmış olduk. Kimi zaman fark­lı odalar­da­ki eşyaları bir­birine yakıştırdık, kimi zaman da mev­cut salon takımını, uyum­lu olduğunu düşündüğümüz yepyeni tek­li bir koltuk ya da aksesuar­la kom­bin­ledik. Sadece eskiyle yeniyi değil fark­lı zevk­leri de buluş­tu­rarak, zıtlık­ların uyu­muy­la mod­ern retro devri­ni başlat­tık.

Modern retronun göstergeleri

Kul­landığınız ren­kler dikkat çeki­ci ton­lar­da, mobilyaların ahşap parçaları eski­tilmiş ve  geçmiş dönem izleri taşıy­or­sa üste­lik aksesuar­larınız da ren­kli ve par­lak­sa siz tam bir mod­ern ret­ro­sev­ersiniz. Bu yeni akı­ma ortak olmak istiy­or­sanız yap­manız gereken ilk ham­le ren­kler­le oyna­mak olmalı. Turun­cu, kiremit, hardal, yeşil ve mavi ton­ların­da seçe­ceğiniz aksesuar­lar ile ren­kli bir ortam oluş­tura­bilir; min­i­mal ve sade koltuk takım­ları ile mod­ern bir tarz yakalaya­bilirsiniz. Yemek masası, TV seh­pası gibi göze çarpan parçaları ahşap ton­lar­da seç­m­eniz ise tarzınızı destekleye­cek­tir.

Dikkat! Dekorasyon faciası olmasın

Zıtlık­ların doğru kom­bin­lendiği ‘’mod­ern retro’’ stili evlerde sıra dışı ve dikkat çeki­ci bir şık­lık oluş­tu­rurken; özen­siz ve uyum­suz bir değişim facia ile sonuçlan­abilir. Büyük moda markaların­da da şu sıralar revaç­ta olan yıpran­mış görünüm sizi retro tarz­dan çıkarıp, eski hissi veren, mobilyaları yenilediğinize piş­man ola­cağınız bir ruh haline de sok­a­bilir. Deko­rasyon­da­ki en büyük yan­lış; yıpran­mış döşeme­lik­ler, kol­luk­ları fazlasıy­la aşın­mış ahşap kul­lan­mak ya da mat ve can­lı ren­k­leri den­ge­siz bir biçimde kom­bin­le­mek ola­cak­tır. Tek­stilde olduğu gibi mobilya­da da aşırıya kaçan trendler sizi tarzınız­dan uza­k­laştıra­bilir.

Exit mobile version