GARDIROP MAGAZİN

Karşı Konulmaz Mücevherler

Yüzyıl­lardır kusursuz, eşi olmayan mücevher­ler kadın­ları kendine aşık ettiği doğrudur:) Estetik duygu­ların en üst seviye­si! Han­gi kadın bu karşı konul­maz güzel­lik­leri üzerinde taşı­mak iste­mez ki? Molu Mücevher­at’la güzel­liğinize ışıltı katın.

Molu, olağanüstü kreasy­on­lar üret­mek için 1956 yılın­dan beri tutku ve sevgiyle çalışır. Her Molu Mücevheri tasarım­dan el üre­timine kadar uzun ve zor bir yol­cu­luğun sonu­cun­da hay­at bulur. Değer­li taşların özen­le işlenerek, usta­ların elin­den çıkan tasarım­lar kadın­ların teninde hay­at buluy­or. Uzun emek­ler sonun­da muhteşem, göz kamaştıran tasarım­lar çıkıy­or.

Pır­lan­ta, safir, züm­rüt dünyanın en nadide ve değer­li taşları, kusursuz el işçil­iği ve özel tasarım­lar­la mod­ern ve yeni­likçi bir bakış açısıy­la mücevher tutkun­larının vazgeçilmezi. 1956’dan beri kusursuz ince işçil­iğin, el emeğinin öne­m­ine vur­gu yapıy­or.

Peki bu değer­li taşları neden seviy­oruz?

Elmas: Bulun­ması ve çıkarıl­ması en zor taş elmastır. Bir karatlık elmas için yak­laşık 250 ton ve üzeri toprak kazıldığını biliy­or muy­dunuz? Sanırım bu bile elmas sahibi olmak için yeter­li olur:) Kalitesi­ni nasıl anlarız sorusu geliy­or diğer yan­dan aklı­ma. Değer­li bir elmas berrak­lığın­dan, kes­i­min­den ve karat ağır­lığın­dan anlaşılıy­or.

Züm­rüt: Yeşil ren­gi ve par­lak­lığı en bili­nen özel­lik­lerinden. Saf beyaz olan beril min­er­alin­in içine karışan krom züm­rüte yeşil rengi­ni veriy­or. En zor bulu­nan taşlar­dandır ve ışık­ta ya da aydın­lık­ta kaldıkça daha çok par­lar:) Bil­giniz olsun en kaliteli züm­rütün Kolom­biya’­dan çıkarıldığı söyleniy­or..

Safir: Elmas­tan son­ra en dayanık­lı taştır. Mavi, gri ve yeşile çalan ren­gi nedeniyle ‘gök yakut’ adıy­la anılır. Bu taşın kötülük­ler­den koruduğu­na inanılır. Dünyanın en ünlü safir­leri Hindistan’dan çıkarılıy­or.

 

 

Exit mobile version