GARDIROP MAGAZİN

“Mercedes-Benz presents Atelier Kikala”

22 yılı aşkın süredir Lon­dra, Syd­ney, Tokyo, Mia­mi gibi dünyanın önde gelen moda haf­ta­ların­da fark­lı pro­jelere imza atan Mer­cedes-Benz, isim spon­sor­luğunu üstlendiği tüm moda haf­ta­ların­da olduğu gibi İstanbul’da da ilk sezo­nun­dan itibaren bir tasarım­cıyı belirley­erek, seçilen tasarım­cının defilesi­ni sunuy­or.

Her sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da destek­le­mek üzere seçtiği bir tasarım­cının defilesi­ni sunan Mer­cedes-Benz Türk, tasarım­cılara gös­ter­diği bu desteği bir adım daha ileriye taşı­yarak bu yıl ikin­ci defa “Mer­cedes-Benz Inter­na­tion­al Design­er Exchange Pro­gram” isim­li ulus­lararası bir değişim pro­gramı­na katıldı. Bu pro­gram kap­samın­da ilk defa Gül Ağış, markası Lug Von Siga’nın Sonbahar/Kış 2015 kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Madrid’te sergilemiş, ardın­dan da İsp­anyol tasarım­cı David Cata­lan kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da sun­muş­tu.

Geçtiğimiz yıl ise Mer­cedes-Benz Türk, daha önce Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da defilesi­ni sun­muş olduğu, her sezon kolek­siy­on ve defileleriyle toplumun fark­lı bir sosyal prob­lem­ine dikkat çeken Deniz ve Begüm Berdan tasarım ikil­isinin moda markası DB Berdan’ı destekley­erek Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’de markanın İlkbahar/Yaz 2018 kolek­siy­onunu sun­du.

Bu değişimin ikin­ci aşa­ması olarak da bu sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, Gür­cü tasarım­cı Ate­lier Kikala’nın Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­onunu “Mer­cedes-Benz presents Ate­lier Kikala” ismiyle Zor­lu PSM’de sun­du.

2012 yılın­da kuru­lan Ate­lier Kikala, Gür­cü modasının glob­al ölçek­te önde gelen isim­lerinden biri olarak dikkat çekiy­or. Kre­atif direk­törü Tato Oragvelizde’nin önder­liğinde tasarım­larını sunan Ate­lier Kikala’nın Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­onu 80’ler stilin­den izler taşıy­or.

Maskülen ve fem­i­nen siluet­lerin karşı karşıya kaldığı kolek­siyon­da pem­bel­er, elek­trik mav­isi organzel­er, altın ren­gi puan­tiyel­er öne çıkarken, aynı anda hem çabasız, hem de şık parçalar disko stilin­den ilham alıy­or. Fark­lı mataryel­lerin bir ara­da kul­lanıldığı tasarım­lar fark­lı stil­leri kucak­lıy­or. 

Bugüne kadar Ate­lier Kikala tasarım­larını ter­cih eden ünlü isim­ler arasın­da Iggy Aza­lea, Sky Fer­reira, Mirosla­va Duma, Lena Per­mi­no­va, Natal­ie Joos, Daria Shapo­val­o­va, Sonya Esman yer alıy­or.

Exit mobile version