GARDIROP MAGAZİN

Mercedes-Benz presents Ani Datukishvili

Ani Datuk­ishvili de, İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunu “Mer­cedes-Benz presents Ani Datuk­ishvili” ismiyle İst­anb­ul’da MBFWI podyu­mun­da sun­du.

Her sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da destek­le­mek üzere seçtiği bir tasarım­cının defilesi­ni sunan Mer­cedes-Benz Türk, tasarım­cılara gös­ter­diği bu desteği bir adım daha ileriye taşı­yarak bu yıl üçüncü defa “Mer­cedes-Benz Inter­na­tion­al Design­er Exchange Pro­gram” isim­li ulus­lararası bir değişim pro­gramı­na katıldı.

Bu pro­gram kap­samın­da ilk defa Gül Ağış, markası Lug Von Siga’nın Sonbahar/Kış 2015 kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Madrid’te sergilemiş, ardın­dan da İsp­anyol tasarım­cı David Cata­lan kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da sun­muş­tu.

Geçtiğimiz yıl ise Mer­cedes-Benz Türk, daha önce Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da defilesi­ni sun­muş olduğu, Deniz ve Begüm Berdan tasarım ikil­isinin moda markası DB Berdan’ı destekley­erek Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’de markanın İlkbahar/Yaz 2018 kolek­siy­onunu sun­du. Bu değişimin ikin­ci aşa­ması olarak Gür­cü tasarım­cı, ken­di markası Ate­lier Kikala ile Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’a katılarak kolek­siy­onunu sergile­di.

Değişim pro­gramının üçüncü sezo­nun­da da Mer­cedes-Ben­z’in Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­onunu “Mer­cedes-Benz presents Sudi Etuz” ismiyle geçtiğimiz sezon sun­muş olduğu genç ve yetenek­li tasarım­cı Şan­sım Adalı’nın markası Sudi Etuz, pro­gram kap­samın­da 1–5 Kasım tar­ih­leri arasın­da gerçek­leştir­ile­cek olan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’de kolek­siy­onunu sergile­m­eye hazır­lanıy­or.

Bu değişim pro­gramının ikin­ci aşa­ması olarak, son yıl­lar­da moda endüstri­sine damgasını vuran Gürcis­tan’ın ses getiren tasarım­cısı Ani Datuk­ishvili de, İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunu “Mer­cedes-Benz presents Ani Datuk­ishvili” ismiyle İst­anb­ul’da MBFWI podyu­mun­da sun­du.

Ani Datuk­ishvil­i’nin İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onu 30 görünüm­den oluşuy­or. 60’lı yıl­lar­dan ilham alan kolek­siy­ona bu esin kay­nağı, uçuk pem­be, bebek mav­isi ve nane yeşili ton­larıy­la yan­sıy­or.

Kolek­siyon­da karşımıza çıkan organik kumaş baskılar ise Çin kültürün­den esin­leniy­or ve Fran­sız stili kes­im­ler­le bir ara­da kul­lanılan kumaşlar fark­lı kültür­lerin buluş­ması­na vur­gu yapılıy­or.

Gürcis­tan’­dan yün ve ipeğin kul­lanıldığı el işi kumaş seçenek­leri de kolek­siy­ona fark­lı bir dokunuş katıy­or. Mar­ka bu sezon ilk defa, aksesuar kolek­siy­onunu da podyu­ma taşıdı.

Ani Datuk­ishvili markası 2016 yılın­da Gür­cü tasarım­cı Ani Datuk­ishvili tarafın­dan kurul­du. Ani, Cen­tral Saint Mar­tins Lon­dra ve Isti­tu­to Marango­ni Paris’ten mezun olduk­tan son­ra, 2018 yılın­da Isti­tu­to Marango­ni’nin elçisi seçil­di.

Geçtiğimiz iki yıl­da dört kez kolek­siy­on­larını Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’de sergileyen tasarım­cı beşin­ci kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da sergile­menin mut­lu­luğunu yaşıy­or.

Exit mobile version