GARDIROP MAGAZİN

Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi’de DB Berdan defilesi

Her sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da destek­le­mek üzere seçtiği bir tasarım­cının defilesi­ni sunan Mer­cedes-Benz Türk, tasarım­cılara gös­ter­diği bu desteği bir adım daha ileriye taşı­yarak ikin­ci defa “Mer­cedes-Benz Inter­na­tion­al Design­er Exchange Pro­gram” isim­li ulus­lararası bir değişim pro­gramı­na katıldı. 

Bu pro­gram kap­samın­da ilk defa Gül Ağış, markası Lug Von Siga’nın Sonbahar/Kış 2015 kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Madrid’te sergilemişti. Bu sezon da Mer­cedes-Benz Türk, daha önce Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da defilesi­ni sun­muş olduğu, her sezon kolek­siy­on ve defileleriyle toplumun fark­lı bir sosyal prob­lem­ine dikkat çeken Deniz ve Begüm Berdan tasarım ikil­isinin moda markası DB Berdan’ı destekley­erek Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’de markanın İlkbahar/Yaz 2018 kolek­siy­onunu sun­du. Defilenin sür­prizi ise kapanış­ta podyum­da bir­lik­te yürüyen ünlü oyun­cu çift Pelin Akil ve Anıl Altan oldu.

Yir­mi yılı aşkın süredir moda sek­törünü fark­lı işbir­lik­leri kap­samın­da destekleyen Mer­cedes-Ben­z’in sahip olduğu glob­al moda plat­for­mu­nun bir parçası olan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi, Gürcis­tan’ın ilk ulus­lararası moda etkin­liği olarak öne çıkıy­or. Böl­genin alter­natif moda merke­z­lerinden biri olma yol­un­da ilerleyen Tiflis’te hem Gür­cü tasarım­cıları destekleyen, hem de ulus­lararası tasarım­cıları aynı çatı altın­da buluş­tu­ran etkin­lik, 2–6 Kasım tar­ih­leri arasın­da gerçek­leşti.

6 Kasım Pazarte­si akşamı gerçek­leşen “Mer­cedes-Benz presents DB Berdan” defile­siyle “Fake is The New Black” adını verdiği İlkbahar/Yaz 2018 kolek­siy­onunu sunan DB Berdan, Mer­cedes-Benz Türk’ün glob­al plat­for­m­da tem­sil ettiği ikin­ci Türk tasarım­cı olmak­tan duy­duğu guru­ru dile getir­erek bu desteğin Türk modası adı­na da büyük önem taşıdığının altını çiz­di ve alter­natif moda plat­form­larının dünya çapın­da yük­selişine dikkat çek­erek Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’nin caz­ibesi­ni vur­gu­ladı.

Mer­cedes-Benz Türk Oto­mo­bil Grubu Direk­törü Şükrü Bekdikhan ise “Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Türk tasarım­cıları destek­le­mek biz­im önce­lik­li amacımız. Türk tasarım­cıları yal­nız­ca Türkiye’de değil, Mer­cedes-Ben­z’in sahip olduğu diğer glob­al moda plat­form­ların­da da destekley­erek gerek tanıtım gerekse ticari anlam­da markaların ulus­lararası ölçek­te büyümeler­ine katkı sağlıy­oruz. Mer­cedes-Benz Türk olarak Türkiye’deki yarım asır­lık varoluşu­muzu kut­ladığımız bu yıl­da Mer­cedes-Benz Inter­na­tion­al Design­er Exchange pro­gramı kap­samın­da, ikin­ci kez bir Türk tasarım­cıyı yurt dışın­da destek­le­mek­ten ötürü çok mut­luyuz. DB Berdan’ın tasarım dili ve kolek­siy­on­larının, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Tbil­isi’nin yan­sıt­tığı moda ener­jisiyle mükem­mel bir uyum yakaladığı­na inanıy­oruz.” şek­linde görüş­leri­ni bildir­di.

DB BERDAN, İlkbahar/Yaz 2018 kolek­siy­onunun konusunu hep­imizin gün­de­lik hay­at­ta rast­ladığı yalan kişi­lik­ler­den alıy­or. “Love Your Iden­ti­ty // Kişil­iği­ni sev” slo­ganıy­la günümüz dünyasının samimiyet­ten uzak kahra­man­ları­na tep­kisi­ni gösteren DB BERDAN, çevrem­izi saran sahteliğe karşı ironik bakış açısını yan­sıt­tığı kolek­siy­onun­da “Fake is The New Black” slo­ganını sıkça vur­gu­luy­or. Baskılar­la detay­landırılan tasarım­lar­da nefes ala­bilen koton kumaşlar kul­lanılırken, kalı­plar­da 2000’lerin uçu­rum göğüs dekolteleri, ekstra dar zin­cir ve pierc­ing detaylı elbisel­er, etek­ler ve ceket­lerin yanı sıra; ultra bol, cin­siyet­siz kalı­plar blok ren­kler­le har­man­la­narak grafik silüetler ortaya çıkartıy­or.

DB Berdan, 2012 yılın­da Deniz ve Begüm Berdan tarafın­dan kurul­du. Hikayeleri­ni anlat­mak için ken­di tasar­ladık­ları desen­ler­den yola çıkan ikili, en büyük ilham kay­naklarını şehrin sokak­ların­da ve alt kültür­lerde buluy­or. Her kolek­siy­on­larıy­la topluma dair mesajları kendi­ler­ine has bir üslu­pla veren DB Berdan, ironik espri anlayışı ile birey­sel, sofistike ve gerçek üstü bir mar­ka olarak öne çıkıy­or.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bulun geride kalan on sezonu boyun­ca isim spon­sor­luğu­nun yanın­da sek­törün fark­lı oyun­cu­larını destekleyen Mer­cedes-Benz Türk, yetenek­li tasarım­cıların mar­ka ve kolek­siy­on­larını ulus­lararası are­naya taşı­maların­da destek­leyi­ci güç olmayı sürdürüy­or.

Exit mobile version