GARDIROP MAGAZİN

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul başlıyor

ISTANBUL, TURKEY - MARCH 15: Models walk the runway at the Bora Aksu show during the Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Autumn/Winter 2016 at Zorlu Center on March 15, 2016 in Istanbul, Turkey. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images for IMG)

Türkiye’nin en önem­li ulus­lararası moda etkinliği olan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un 11. sezonu, 27–30 Mart tar­ih­leri arasın­da Zor­lu Cen­ter’­da bulu­nan Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi (PSM) ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Mar­ka ve tasarım­cıların Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­on­larını sergileye­cek­leri haf­ta, Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nin özel teknik alt yapısıy­la dav­etlilere yine heye­can veri­ci bir moda haf­tası deney­i­mi yaşatacak.

Her sezon lounge alanın­da seçkin dav­etlileri­ni ağırlayan Mer­cedes-Benz, bu sezon da Mer­cedes-Benz Lounge’u Zor­lu PSM içerisinde kon­um­landıra­cak. Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un simgelerinden biri haline gelen Mer­cedes-Benz Moda Haf­tası Araçları da her sezon olduğu gibi yine yol­lar­da ola­cak.

Mer­cedes-Benz, Sonbahar/Kış 2018 sezo­nun­da geride bırakılan 10 sezonu onur­landıran bir kolek­siy­on kitabı sunuy­or. Geçtiğimiz 10 sezon­dan unutul­maz anları, katılan tasarım­cıların defile ve sunum­larını yaratıcı fotoğraflar eşliğinde bir araya getiren “Sto­ry of 10 sea­sons” isim­li bu kitap ile Mer­cedes-Benz, 11. sezo­nunu görkem­li bir biçimde karşılıyor.

Mer­cedes-Benz bu sezon Zor­lu PSM’de yer alan MBFWI alanın­da üçüncü nesil CLS’yi sergileye­cek. Mer­cedes-Benz tasarım felse­fesi­ni yan­sı­tarak bir coupé oto­mo­bilin şıklık ve dinamizmi­ni bir sedanın kon­for ve fonksiyonelliğiyle birleştiren, spor ve dinamik bir karak­terin altını çizen yeni CLS duyu­ları harekete geçiriy­or.

Mer­cedes-Benz Türk Oto­mo­bil Grubu İcra Kuru­lu Üye­si Şükrü Bekdikhan, yeni sezon için görüşlerini şu sözler­le dile getir­di: “Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 11. sezo­nunu karşılamaktan ötürü heye­can­lı ve gururluyuz. Türkiye’nin ulus­lararası moda takvi­minde yer alan en presti­jli moda etkinliği olan MBFWI, Türk tasarım­cıları ve moda sek­törünün yetenek­li isim­leri­ni hem Türkiye’de hem de ulus­lararası are­na­da destek­liy­or. Bu sezon, bugüne kadar desteklediğimiz mar­ka ve tasarım­cıların defile ve sunum­ların­dan en unutul­maz anları bir araya getiren “Sto­ry of 10 sea­sons” kolek­siy­on kitabını hazır­la­yarak Türk moda sek­törüne armağan ediy­oruz. Ayrı­ca Mer­cedes-Benz Moda Değişim Pro­gramı’nın bir parçası olarak Gür­cü tasarım­cı Ate­lier Kikala da “Mer­cedes-Benz presents Ate­lier Kikala” ismiyle MBFWI podyu­mun­da ola­cak. Mar­ka ve tasarım­cılara gerek tanıtım ve iletişim, gerekse satış anlamın­da bütünleşik bir plat­form sağlayan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, İstanbul’u bölge­sel bir moda ve tasarım merkezi haline getirme konusun­da iddi­asını sürdürüy­or.”

#mbcol­lec­tive kam­pa­nyaları ve #WeWon­der

Dünya çapın­da sponsorluğunu üstlendiği moda haf­ta­larının her sezo­nun­da, Kar­lie Kloss, Geor­gia May Jag­ger, Til­da Swin­ton, Dree Hem­ing­way, Doutzen Kroes, Natasha Poly gibi isim­lerin başrolde olduğu moda kam­pa­nyaları sunan Mer­cedes-Benz, 2017 yılın­da toplam 3 bölüm­den oluşan ve kanaat önderi kişilerin, trend belir­leyi­ci­lerin ve tasarım­cıların bir araya getiren #mbcol­lec­tive kam­pa­nyasını M.I.A ve onun himayesinde Tom­my Gen­e­sis, Susan Saran­don ve onun himayesinde Bryn Moos­er ve Amber Val­let­ta ve onun himayesinde Auden McCaw olarak sun­du.

#mbcol­lec­tive moda hikayesinin bu yıl sunulan yeni bölümü #WeWon­der ise dünyanın en yaratıcı ve yeni­likçi yedi vizy­oner­i­ni, geleceğin potan­siyeli üzer­ine düşünmeye dav­et ediy­or. Mer­cedes-Ben­z’in yeni nesil elek­trik­li oto­mo­bili Con­cept EQ, #WeWon­der pro­je­si kap­samın­da tasarım­cılar Car­oli Lim ve Hum­ber­to Leon, sanat yönet­meni Hans Ulrich Obrist, Hype­beast­’ın kuru­cusu Kevin Ma, yazar, küratör ve sosyal aktivist Kim­ber­ly Drew, mod­el Slick Woods ve müzisyen Solange Knowles ile bir araya geliy­or. Şahsına mün­hasır “elek­tro-estetik” stiliyle farklılaşan Con­cept EQ, elek­trik­li oto­mo­bil­lerin geleceğine bakış açısını da moda aracılığıyla kur­gu­lanan bir dille yan­sıtıy­or.

Exit mobile version