GARDIROP MAGAZİN

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul başlıyor

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul İlkbahar/Yaz 2020 sezonu 8–11 Ekim 2019 tar­ih­leri arasın­da Zor­lu PSM’de gerçek­leşe­cek.

Moda dünyasının tüm önem­li aktör­leri tarafın­dan heye­can­la bek­le­nen etkin­lik, aynı zaman­da İst­anb­ul’da moda haf­tasının 10. yılını kut­la­manın guru­runu yaşıy­or.

Etkin­lik res­mi takvi­mi­ni ekte ve www.mbfwistanbul.com adresinde bula­bilirsiniz.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da kolek­siy­on­larını sergileye­cek olan mar­ka ve tasarım­cılar arasın­da Bağzıbağlı Priveé X Özlem Erkan, Bar­bie by Çiğ­dem Akın, Can Yunus Çetinkaya, Ceren Ocak, Exquise, Gökhan Yavaş, Hem­ing­ton, Join Us, Kith&Kin, Lug Von Siga, Mehmet Kork­maz, Mehtap Elai­di, Mehtap Elai­di X Lenz­ing Ecovero, Mer­cedes-Benz presents Miin by Kadir Kılıç, Mert Erkan, Murat Aytu­lum, Natal­ie Koly­ozyan, New Gen by İMA, Niyazi Erdoğan, Önder Özkan, Özlem Süer, Pio­neer­ing Design­ers I Futur­is­tiklover by Muhammed İloğlu — Mehmet Emiroğlu — Şeb­nur Günay, Pio­neer­ing Design­ers II Emre Pakel — Sey­dul­lah Yıl­maz, Susi Etuz, Wrdb DB-Berdan, Y Plus by Yakup Biçer ve Yel­da Aalan yer alıy­or.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, 14. sezo­nun­da “Togeth­er” teması ile moda endüstrisinin tüm pay­daşlarını güç­leri­ni bir­leştirm­eye ve tek bir moda plat­for­mu etrafın­da yaratıcılığı pay­laş­maya dav­et ediy­or. Her yıl iki defa, ulus­lararası moda takvi­mi doğrul­tusun­da düzen­le­nen moda haf­tasının çok seslil­iği kucak­layan takvi­minde moda endüstrisinin tecrü­be­li isim­lerinin yanı sıra, yetenek­li genç tasarım­cılar da ağır­lık­lı olarak dikkat çekiy­or. Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, mar­ka ve tasarım­cıların İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­on­larının yanı sıra günümüz moda endüstri­sine alter­natif bakış açıları sunan, modanın fark­lı alan­ları­na ışık tutan ilham veri­ci konuş­malar ve pan­eller­le de zengin­leşe­cek. Bu konuş­ma ve pan­eller­le ilgili detaylı bil­giler ise önümüzde­ki gün­lerde açık­lanacak.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul ile eş zaman­lı ve aynı mekân­da gerçek­leşen, 5 yıldır yer­li ve yabancı satın alma sorum­lu­larını, genç moda gir­işim­ci­leri­ni, moda basını men­su­plarını bir çatı altın­da buluş­tu­ran ve yeni işbir­lik­ler­ine zemin hazır­layan The Core Istan­bul, bu sezon 10–11 Ekim tar­ih­leri arasın­da mis­afir­leri­ni ağır­lay­a­cak. 20’nin üzerinde markanın yanı sıra 10’a yakın tasarım­cının da katılımıy­la moda endüstri­sine gün­cel ve yaratıcı çözüm­ler sunan The Core Istan­bul, bu sezon “Meet the Tal­ents” alanın­da genç ve yetenek­li Türk tasarım­cıların hazır­ladık­ları, sınır­lı sayı­da tasarımı da sek­tör pro­fesy­onel­leri ile buluş­tu­ra­cak.

Bu sezon da Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’a yabancı basın ve satın alma sorum­lu­larının yoğun ilgisi devam ediy­or. Dünyanın önde gelen zin­cir mağaza ve butik­leri­ni tem­silen satın alma sorum­lu­ları ve önde gelen yayın­ları adı­na değer­li basın men­su­pları IHKIB’in desteğiyle İst­anb­ul’a gel­erek MBFWI’yi takip ede­cek­ler.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, Mercedes-Benz’in isim spon­sor­luğu­nun yanı sıra; Aliex­press, DHL, Dyson, Lenz­ing™ Ecovero™‘nun res­mi spon­sor­luğun­da; Zor­lu Cen­ter ve Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkez­i’nin desteğiyle ve tedarikçi spon­sor­lar Brand Who, LLOOK, L’Oréal Pro­fes­sion­nel, M.A.C Cos­met­ics ve Red Bul­l’un katkılarıy­la gerçek­leştir­ilmek­te­dir.

İst­anb­ul Hazır Giy­im ve Kon­fek­siy­on İhrac­atçıları Birliği’nin (İHKİB) orga­ni­za­sy­onuy­la düzen­le­nen MBFWI; Moda Tasarım­cıları Derneği (MTD), Bir­leşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İst­anb­ul Moda Akademisi (İMA) tarafın­dan destek­len­mek­te­dir.

Exit mobile version