GARDIROP MAGAZİN

Menopoz döneminde ciltte değişim

Kadın­lar menopoz döne­minden kork­malılar mı? Uzak gibi görünse de bir gün bunun­la yüzleşmek zorun­da kala­cağız elbette:) Bugün Vichy tanıtımın­da gazete­ci-yazar Ayşe Arman’ın konuya espir­ili yak­laşımıy­la, Dr. Aytuğ Kolankaya’nın sami­mi cevap­ları ve yazar Mut­lu Tönbekici’nin cesur iti­rafları sayesinde, o gün­ler için minik bir ön hazır­lık yap­mış olduk. Vichy menopoz döne­minde­ki hor­mon­al değişim­lerin cilt üzerinde­ki etk­isi­ni azalt­maya yardım­cı olan Neo­va­di­ol serisi­ni tanıt­tı.

40 yaşın­dan itibaren hor­mon değer­lerinize bak­tır­manız çok önem­li. Ken­di­nizi izleyin ve vücud­unuz­da­ki değişim­leri gözardı etmeyin! Vücut­ta oluşan den­ge­si­z­lik­ler­den kork­madan dok­tor kon­trolünde hor­mon­larınızı ölçtür­m­eniz çok önem­li.

Vichy, menopoz döne­minde­ki kadın­lara özel cil­di yeniden şekil­lendiren ilk cilt bakım serisi Neovadiol’u key­i­fli bir lans­man eşliğinde kadın­ların beğeni­sine sun­du.

Lore­al Aktif Kozmetik Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, Vichy markasının yeni ürün serisi­ni ve menopoz sürecine dair 14 yıl­lık araştır­ma süreci­ni pay­laştı. “Vichy yaşamın her yaş­ta kadının, her zaman yanın­da olma misy­onuy­la menopoz döne­minde de onları yal­nız bırak­mıy­or. Menopoz döne­minde­ki hor­mon­al değişik­lik­lerin cilt üzerinde­ki etk­isi, 14 yıl süren bir araştır­ma süre­ci sonu­cun­da tespit ettik. Genç­lik hor­monu olarak bili­nen DHEA’nın menopoz sürecinde azal­masıy­la, ciltte yoğun­luk, sıkılık kay­bı ile bir­lik­te kırışık­lık gözlem­leniy­or. Biz de Vichy olarak her kadını güzel yapanın ışığı olduğunu düşünüy­oruz ve bu sebe­ple bu döneme özel “Işığını Koru” slo­ganıy­la, Türkiye’de ilk kez Vichy Neo­va­di­ol ürün serisi­ni kadın­larımı­zla buluş­tu­ruy­oruz”.

Vichy tanıtımı son­rasın­da Gülay Özdemir, gazete­ci-yazar Ayşe Arman ve Mut­lu Tön­be­ki­ci.

Gazete­ci-yazar Ayşe Arman’ın mod­er­atör­lüğünde yapılan lans­man­da kadın­ların menopoz döne­miyle ilgili bil­gi sahibi olmadık­ları­na ve bu döne­mi has­taymış gibi geçirdik­ler­ine dikkat çek­ti. Konuy­la ilgili 74 yaşın­da­ki annesinin cilt güzel­liği­ni ve menopoz döne­minde de hay­atını hiçbir şey eksilme­den devam ettirdiği­ni örnek gösteren Arman, menopoz döne­minde kadın­ların ışığını kay­bet­meme­si gerek­tiğinin ve her şeyin bir çözümü olduğu­nun altını çiz­di.

KOLANKAYA: Kışa hazır­lık­lı gir­ers­eniz, kışı bahar gibi geçirirsiniz!
Kadın Hastalık­ları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Kolankaya, kadın­ların menopoz sürecine dair önem­li nok­ta­lara değin­di. Kolankaya, “Kışa hazır­lık­lı gir­ers­eniz, kışı bahar gibi geçire­bilirsiniz. Dolayısıy­la, menopoz sürecine de 25’li yaşlar­dan itibaren hem en önem­li var­lığınız olan cil­di­nizi hem de bedeninizi hazır­la­manız gerekiy­or. Böylece menopoz döne­m­i­ni hay­atınız olum­suz etk­ilen­meden geçir­m­eniz mümkün” dedi.

Özel­lik­le menopoz döne­minde hor­mon değişik­lik­leri nedeniyle ciltte oluşan kırışık­lık­ların engel­lenebile­ceğine deği­nen Kolankaya, doğru ürün kul­lanımıy­la menopoz önce­si hazır­lık sürecinde ve menopoz döne­minde cilt­te­ki kırışık­lık­ların, sark­maların, sıkılık kay­bının engel­lenebile­ceği­ni ve düzeltilebile­ceği­ni belirt­ti.

Kadın­ların bil­im­sel olarak yaşam süresinin 80.4 olduğunu ve menopoz yaşının ise orta­la­ma 46 olduğunu belirten Kolankaya, “Bu ver­il­er­den yola çıkarak bakıldığın­da bir kadının menopoz süre­si yaşam süresinin yüzde 40’ını oluş­tu­ruy­or. Yaşamın yüzde 40’lık döne­m­i­ni kap­sayan bu dönem­le ilgili kadın­lar soru sor­mak­tan, dok­tor kon­trolüne git­mek­ten çek­in­memelil­er. Ayrı­ca menopoz öncesinde yapılan kas odak­lı sporlar ise, menopoz döne­minde gerçek­leşe­bilen kemik erimesi­ni de büyük ölçüde engel­liy­or. Tabii ki bu döne­mi daha güzel ve ışığını kay­betmeden geçire­bilmek için, doğru cilt bakım ürün­leri de kul­lanıl­ması gerekiy­or” dedi.

Menopoz Döne­m­ine Özel Cil­di Yeniden Şekil­lendiren Bakım: VICHY NEOVADIOL
Vichy Laboratuvarları’nın menopoz döne­m­i­nin cilt üzerinde­ki etk­isi üzer­ine gerçek­leştirdiği araştır­maya göre, menopoz süresince cilt yoğun­luğu ve sıkılığı aza­lıy­or.

Türkiye’de ilk kez Vichy tarafın­dan üretilen ve 13 patentli ürün serisi Neo­va­di­ol, genç­lik hor­monu olarak bili­nen DHEA, 4 aktif içerik ile (HYALURONIK ASIT + HEPES + HYDROVANCE + HEDIONE) ile PRO-XYLANE’ı bir araya getiren bir kom­pleks içeriy­or.

Yüz ovali­ni yeniden şekil­lendiren Vichy Neo­va­di­ol, yoğun­luğunu kaybe­den cil­di yeniden sıkılaştır­mayı ve nem­lendirmeyi amaçlıy­or. Cildin daha pürüzsüz ve aydın­lık bir görünüme kavuş­masını sağlayan Neo­va­di­ol, gündüz bakım kre­mi, gece bakım kre­mi, serum ile göz ve dudak çevre­si bakım kre­mi olmak üzere 4 fark­lı ürün­den oluşuy­or.

“Her kadını özel yapan ışığıdır” mesajıy­la kadın­lara menopoz döne­minde de Işığını Koru slo­ganıy­la lanse edilen Neo­va­di­ol ürün serisi, %39 daha eşit bir cilt tonu, %14 daha sıkı bir cilt, %22 daha esnek bir cilt oluş­tur­mayı vaat ediy­or.

Neo­va­di­ol Gündüz Bakım Kre­mi

İçeri­ğind­eki Prox­y­lane ile yüz ovali şekil­lenir. Daha pürüzsüz ve aydın­lık bir cilt görünümü sağlar. Fiy­atı: 116 TL

Neo­va­di­ol Gece Bakım Kre­mi

Air­li­ci­um teknolo­jisi sayesinde cilt sıcak­lığını azalt­ma­da etk­i­lidir ve ciltte fer­ahlık hissi yaratır. Fiy­atı: 118 TL

Neo­va­di­ol Serum

Yüz ovali­ni yeniden şekil­lendi­rek daha sıkı hissedilen bir cilt görünümü ve aydın­lık verir. Fiy­atı: 124 TL

Exit mobile version