GARDIROP MAGAZİN

Meltem Özbek’ten #StoriesOfFlora

Meltem Özbek spon­sored by Ten­cel™ İlkb­ah­ar / Yaz 2019 defile­si, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da  Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde gerçek­leşti.

11–14 Eylül tar­ih­leri arasın­da Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkezi’nde gerçek­leşen ve bu sezon altıncı yaşını kut­layan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da, Meltem Özbek spon­sored by Ten­cel™ İlkb­ah­ar / Yaz 2019 defile­si de takvimde yeri­ni aldı.

Roma Mitolojisi’nde çiçek­lerin ve baharın tan­rıçası olan Flora’nın hikayesin­den yola çıkan Özbek, kolek­siy­onu için Marakeş’teki Jardin Majorelle’in masal­sı ren­k­lerinden ve büyü­leyi­ci çiçek­lerinden ilham alıy­or.

Fem­i­nen ve özgür ruh­lu bir kadının hikayesi­ni anla­tan Sto­ries of Flo­ra isim­li kolek­siy­on çiçek­li baskı moti­fler­ine odak­lanıy­or.

Kobalt mav­isinin, kır­mızının ve Kodak sarısının hakim olduğu kolek­siyon­da, tasarım­cının imza­sı haline gelen volan­lı ve dik pilise detaylı gece elbiseleri ile etek­ler söz sahibiyken, akvarel boya efek­tine sahip çiçek moti­fleri bol ve boru paça pan­tolon­lara zarif ve ölçülü bir iddia getiriy­or.

Dekolt­ede alışık olduğu­muz lastik detay­larını dra­paj tekniği kul­la­narak mod­ern­ize eden Meltem Özbek, İlkb­ah­ar / Yaz 2019 kolek­siy­onun­da Akd­eniz riv­ierasını şehre getiriy­or.

“Sto­ries of Flo­ra’’ isim­li kolek­siy­onu oluş­tu­rurken okalip­tüs ağacı özlerinden elde edilen doğal bir selülozik lif olan Ten­cel™ elyaf kumaşları­na reak­tif baskı tekniği kul­lanılarak moti­fler uygu­landı.

Kay­gan ve yumuşak dokusuy­la tene hafif bir dokunuş yapan Ten­cel™ kumaşları, nefes alıp ve vücut ısısının den­gesi­ni de sağladığın­dan özel­lik­le yaz ayları için ide­al.

Kore­ografisi­ni Uğurhan Akdeniz’in üstlendiği Meltem Özbek spon­sored by Ten­cel™ defilesinin styling’ini Deniz Marşan, saç tasarımını Makas ekibi, makya­jını ise M.A.C’in pro­fesy­onel makyaj artist­leri üstlen­di.

Meltem Özbek’in kolek­siy­on­ları­na shop.meltemozbek.com adresinin yanı sıra, Gizia Gate mağaza­sın­dan da ulaşa­bilirsiniz.

Exit mobile version