GARDIROP MAGAZİN

Meltem Özbek’in Lunaparkı

ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 20: Models walk the runway during the Meltem Özbek show during Mercedes-Benz Istanbul Fashion Week at Tophane-İ Amire on August 20, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Ekrem Serif Egeli/Getty Images for IHKIB)

Dünyanın yaşadığı bu devrim niteliğinde gün­ler, tüm insan­lığın kendine dön­mesi­ni sağladı. Bu süreçte eski çocuk­luk hay­al­larim­izi anım­samaya başladık. Çocuk­luğu­muz­da ne yap­mak­tan keyif alırdık? Çocuk­ların en heye­can­lı vak­it geçirdiği, ren­kli anların yaşandığı mut­lu­luk bahçeleri Luna­park­ları hatır­layan Meltem Özbek “Luna­park herkesin bir masalı”cümlesini kolek­siy­onun ilham kay­nağı yap­tı.

Meltem Özbek’in ken­di Luna­park masalını anlat­tığı kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da ilk defa online izleyi­cil­er ile buluş­tur­du. Lunapark’ın göz alıcı par­lak ışık­ların­dan ilham alan Meltem Özbek, aynı zaman­da 1981 yılı çıkışlı Sezen Aksu’nun Luna­park şarkısı­na da gön­derme yapıy­or.

Meltem Özbek Luna­park kolek­siy­onu öne çıkan tasarım­lar arasın­da; kır­mızı ile mor ren­gin bir­leştiği uzun gece elbiseleri yer alıy­or. Par­lak bebek mav­isi straplez elbise üzer­ine tamam­layıcı niteliğinde peluş mont, fırça darbe­si deseni ile özel hazır­lanan uzun peluş mont ve kolek­siy­onun en çok öne çıkan parçası mor uzun piliseli elbise tasarım­ları göze çarpıy­or.

18 look’­tan oluşan can­lı ren­k­lerin hakim olduğu kolek­siy­onun tasarım aşa­masın­da Meltem Özbek “Uzun vadeli plan­ların yapıla­madığı yeni düzende ve sosyal medyada­ki hızlı tüke­timin etk­isi­ni göz önüne alarak bir kolek­siy­on tasar­ladım” dedi.

Tophane‑i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde çekim­lerinin yapıldığı defilenin ayakkabı spon­soru Der­i­mod, mod­el­lerin üzerinde kul­lanılan tüm aksesuar (kolye ve küpel­er) The Ocean Jewels’a ait. Defilenin tüm styling çalış­masını ise Deniz Marşan üstlen­di.

Exit mobile version