GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin Üçüncü Gününden Satır Başları

İlk diji­tal Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un üçüncü günü Mehmet Emiroğlu, Sey­dul­lah Yıl­maz ve Engin Ekin­ci’nin Kar­ma defile­siyle başladı. Etkin­liği ekran başın­dan takip eden MBFWI izleyi­ci­leri son­rasın­da gün boyun­ca www.mbfwistanbul.com adresinde sırasıy­la Y Plus by Yakup Biçer, Sudi Etuz, T.A.G.G, Mer­cedes-Benz presents Özlem Süer ve Mehtap Elai­di defileleri­ni izledil­er.

Influ­encer Rachel Araz’ın sunucu­luğunu üstlendiği gün boyun­ca ayrı­ca “Glob­al Out­look” başlığı altın­da dünyanın önde gelen moda influ­encer’ların­dan Olivia Paler­mo ile bir moda soh­beti gerçek­leşti. “Behind The Scenes” başlığı altın­da ise üçüncü günün konuğu, Türkiye Tanıtım Grubu desteğiyle çek­ilen MBFWI tanıtım fil­minin yönet­men­liği­ni üstle­nen Koray Birand ve film styling’i­ni gerçek­leştiren Burak Sanuk’­tu.

Sudi Etuz ailesinin yeni üyesi Sui‑D ile tanışın

Her sezon defileleriyle büyük ilgi uyandıran, daha önce Mer­cedes-Ben­z’in de destekley­erek defilesi­ni “Mer­cedes-Benz presents Sudi Etuz” ismiyle sun­muş olduğu Sudi Etuz, İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onunu markası­na ait diji­tal karak­ter SUI-D’nin ön sunumuy­la izleyi­cil­er­le buluş­tur­du. Kolek­siy­on sunumu Şan­sım Adalı ve markanın diji­tal ekib­inin glob­al moda seyrinin tama­men değiştiği bu dönemde hay­at ver­miş olduğu avatar karak­ter SUI-D’nin açılış konuş­masıy­la başladı. Kolek­siyon­da, protest roman­tiz­mi savu­nan Sudi Etuz’un imza­sı haline gelen kol duruşları ve ren­kli nakış işlemel­er, bon­cuk­lar, tül­lerin arasın­dan ken­di­ni gösteren desen­ler dikkat çek­ti.

Mercedes-Benz presents Özlem Süer

Her sezon destek­lediği tasarım­cının defilesi­ni sunan etkin­lik isim spon­soru Mer­cedes-Benz, bu sezon başarılı moda tasarım­cısı Özlem Süer’in kariy­erinde­ki 30. yılını kut­la­yarak defilesi­ni “Mer­cedes-Benz presents Özlem Süer” ismiyle sun­du. Özlem Süer, Antik Yunan’­da 30 anlamı­na gelen Triyan­da ismi­ni verdiği İlkb­ah­ar Yaz 2021 kolek­siy­onun­da dekon­strüs­tivist bir bakış açısını ben­im­seyen heykel­si siluetler sunuy­or. Tasarım­cının “Sürdürülebilir, doğanın ener­jisi ile doğaya katıla­bilen bir kolek­siy­on” olarak nite­lendirdiği ve teknolo­jinin baş rolde olduğu bir ensta­lasy­on eşliğinde sergile­nen kolek­siy­onun­da, imza­sı dra­paj tekniğinin başrolde olduğu tasarım­lar siyah, beyaz, gri, altın ve bakır ren­k­leriyle buluşuy­or.

Özlem Süer’in modayla geçen 30 yılı

Mer­cedes-Benz bu sezon, gücünü ilham veren kadın­lar­dan alan She’s Mer­cedes plat­for­mu kap­samın­da, Özlem Süer’in 30. yılını tasarım­cının moda ve tasarı­ma yak­laşımını, kariy­eri boyun­ca değişen ve dönüşen heye­can­larını, ilham kay­naklarını konu olan bir film pro­je­si ile ölüm­sü­zleştir­di. “Mer­cedes-Benz presents Özlem Süer” defile­si öncesinde gös­ter­ilen “Moday­la geçen 30 yıl” fil­minde Mer­cedes-Benz EQC aracı ile İst­anb­ul sokak­ların­da bir yol­cu­luğa çıkan Özlem Süer, tasarım­ları­na hayran olduğu, teknolo­jisi ve endüstrisiyle çok değer verdiği Mer­cedes-Ben­z’in, 30. yılın­da defilesi­ni sun­masının ken­disi için anlamının altını çiz­di. Özlem Süer ve Mer­cedes-Ben­z’in elek­trik­li oto­mo­bili EQC, sürdürülebilir­lik ve doğa dos­tu tasarımı ben­imsemeleri anlamın­da ortak değer­leri pay­laşıy­or­lar.

 

Mehtap Elaidi’den öze dönüş

Mehtap Elai­di, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 15. sezo­nun­da, tüm dünyayı etk­isi altı­na alan pan­dem­i­nin yarat­tığı ruh haliyle, her şeyin özüne dönerek yarat­tığı #back­to­pointze­ro İlkb­ah­ar Yaz 2021 kolek­siy­onunu sun­du. Öze dönüş temasını dört fark­lı kat­man­da yorum­layan Mehtap Elai­di tasarım ekibi, bu kolek­siy­ona özel olarak Çatom’un iş sağladığı yetenek­li kadın­ların işlediği oyaları tasarım­lara taşıdı ve ve kadın el emeğine bir saygı duruşu olarak kolek­siyon­da­ki bluz ve göm­lek isim­ler­ine oya işleri­ni yapan kadın­ların isim­leri­ni ver­di. Kolek­siyon­da Mehtap Elaidi’nin imza­sı olan kup oyun­ları başı çek­erken detay­lar­da balon, pli, drape ve volan­lar öne çıkıy­or. Bu silüetler can­lı desen­lerde hay­at buluy­or ve bu desen­lere kır­mızı, yeşil, mavi ve bej ton­ların­dan oluşan bir renk paleti eşlik ediy­or.
Exit mobile version