GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin üçüncü gününden satır başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un üçüncü günü Sudi Etuz’un İMÇ Plakçılar Çarşısı’n­da gerçek­leştirdiği nos­taljik defile­si ile başladı.

Sudi Etuz’un ardın­dan gün boyun­ca MBFWI dav­etlileri sırasıy­la Çiğ­dem Akın, Murat Aytu­lum, WRDB DB-Berdan, Mehmet Kork­maz, Mehtap Elai­di X Lenz­ing Ecovero, Mehtap Elai­di, Hem­ing­ton ve Mer­cedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç’ın İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­on­larını keşfet­til­er.

MBFWI fark­lı mekan­lar­la zengin­leşti
Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da bugünün pro­gramın­da yer alan Sudi Etuz ve Mehtap Elai­di, defileleri­ni Zor­lu PSM alanının dışın­da, kolek­siy­on hikayeleri­ni tamam­layan mekan­lar­da gerçek­leştirdil­er. İMÇ Plakçılar Çarşısı’n­da gizli hikayelerin peşine düşen tasarım­cı Şan­sım Adalı, Sudi Etuz İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunu bura­da sergilerken Mehtap Elai­di ise ada hay­atının izleri­ni taşıyan İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunu Sakıp Sabancı Müze­si’nde yer alan Fıstık­lı Teras’­ta say­fiye ruhu eşliğinde sun­du.

The Core Istan­bul kapılarını açtı
Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un İlkbahar/Yaz 2020 sezonu ile eş zaman­lı ve aynı mekân­da gerçek­leşen The Core Istan­bul, bugün kapılarını Zor­lu PSM’de bulu­nan Sky Lounge’­da açtı. İki gün boyun­ca devam ede­cek olan The Core Istan­bul, İHKİ­B’in orga­ni­za­sy­onu ile hem moda haf­tasının satışa yöne­lik boyu­tunu oluş­tu­ra­cak, hem de yer­li ve yabancı satın alma sorum­lu­larını, genç moda gir­işim­ci­leri­ni ve basın men­su­plarını tek bir çatı altın­da buluş­tu­rarak yeni iş bir­lik­ler­ine zemin hazır­lay­a­cak. Lon­dra, Milano, Varşo­va, Riyad ve Madrid gibi fark­lı şehirler­den Har­vey Nichols Riyad, Stu­dio Zeta ve Rain­bowwawe gibi dünya çapın­da presti­jli mağaza ve show­room’ları tem­silen gelen ulus­lararası satın alma sorum­lu­ları, iki gün boyun­ca Türk mar­ka ve tasarım­cılar­la tanış­ma fır­satı bula­cak­lar.

WRDB DB-BERDAN ile “Ken­di­ni Sev­en­ler Kulübü”
Tasarım ikil­isi Deniz ve Begüm Berdan’ın çevr­eye duyarlı ve yeni­likçi markası DB Berdan, İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onu “Ken­di­ni Sev­en­ler Kulübü” ile erkek ege­men spor kulü­p­lerinin yarış­ma nosy­onunu bu kez “Eşit­lik için Yarış­ma” teması­na çevir­erek cin­siyet kalı­plarını ter­syüz ediy­or. İki­li, bu görün­mez rek­a­bet içinde herke­si ken­di­ni sevm­eye ve başkalarının fark­lılık­larını kab­ul­len­m­eye dav­et ediy­or.
Kolek­siyon­da 80’ler ve 90’ların başın­da­ki hip-hop ve acid house kültürün­den ilham alırken baskın ren­kler, over­size batik den­im kapüşon­lu­lar, şor­ta dönüşen jog­ger pan­tolon­lar, yarasa kol­lu 80’ler düğmeli göm­lek­ler, eteğe dönüşen bas­ket­bol şort­ları WRDB DB-Berdan’ın çevr­eye duyarlı desen­leriyle fark­lılaştı ve dav­etlilerin beğenisi­ni topladı.

Mer­cedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç
Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da bu sezon Mer­cedes-Benz Türk’ün destekley­erek defilesi­ni sun­duğu genç tasarım­cı Kadir Kılıç, “Mer­cedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç” defilesinde İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunu podyu­ma taşıdı. Kolek­siy­onun­da leke, doku, desen, renk, ışık, kom­pozisy­on ve per­spek­ti­fle oyna­yarak temel kuram­lar üzer­ine odak­lanan Kadir Kılıç, ilhamını cen­net tasvirinden ve dünya harikası meyvel­er arasın­da­ki anlam bağın­dan aldı. İmzası haline gelen siyah ve beyaz kon­trastı­na bebe mav­isi ve pem­be­si, lila ve mint’ler­den oluşan zen­gin bir renk paleti ekle­di.

Exit mobile version