GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin İkinci Gününden Satır Başları

Mer­cedes Benz Fash­ion Week Istan­bul’un tama­men diji­tal olarak gerçek­leştir­ilen 15. sezo­nun­da ikin­ci gün Gökhan Yavaş defile­siyle başladı. MBFWI izleyi­ci­leri gün boyun­ca www.mbfwistanbul.com adresinde Murat Aytu­lum, Emre Erde­moğlu, Meltem Özbek, Çiğ­dem Akın ve Nedo by Nedret Taciroğlu’­nun kolek­siy­on­larını keşfetme şan­sı bul­du­lar.

Gazete­ci Aslı Barış’ın sunucu­luğunu üstlendiği gün boyun­ca ayrı­ca “Glob­al Out­look” başlığı altın­da düny­a­ca ünlü moda influ­encerı Leonie Hanne ile bir moda soh­beti gerçek­leşti. “Behind The Scenes” başlığı altın­da ise ikin­ci günün konuğu, MBFWI look­book çekim­lerinde de yer alan başarılı moda fotoğrafçısı Emre Doğru’y­du.

GökhanYavaş’tan tuhaflığa övgü

Pan­de­mi sürecinde dünyanın daha önce hiç deney­im­lemediği tuhaf zaman­ları, Janis Joplin’in “I am one of those reg­u­lar weird peo­ple” cüm­le­siyle bir­leştiren Gökhan Yavaş “tuhaf” kelimesinin anlamını yeniden tasvir ettiği kolek­siy­onuy­la MBFWI’nin 2. gününün açılışını gerçek­leştir­di. Toplam 24 siluet­ten oluşan kolek­siyon­da ekose kumaşlar, Janis Joplin’in yaşadığı döne­min Cal­i­for­ni­a’sı­na, kon­ser­lerin ruhu­na götürüy­or, ağart­ma batik üzer­ine işlen­miş pap­atyalar ise özgür­lüğe kaçışı simgeliy­or.

Emre Erdemoğlu’ndan “beni bağrına bas” çağrısı 

Tasarım­cı Emre Erde­moğlu, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da tanıt­tığı Sonbahar/Kış 2020–2021 kolek­siy­onun­da “Beni Bağrı­na Bas” temasıy­la bir­bir­im­izi bağrımıza bas­man­ın, önyargısız olmanın, bir­bir­im­ize daha sıkı sarıl­manın hala mümkün olduğu bir dünya vadet­ti. Defilenin sür­prizi ise tasarım­cının uzun zamandır sahne kostüm­leri­ni tasar­ladığı, ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç oldu. Dalkılıç, 70’lerden ilham alı­narak hazır­lanan kolek­siyon­dan mavi ton­ların­da, kısa kolu üzer­ine ikin­ci bir uzun kolu olan gök mav­isi bir takım ile podyum­da yürüdü.

Meltem Özbek’in lunapark özlemi

Pan­dem­i­nin etk­isiyle herkesin içine döndüğü gün­lerde tasarım­cı Meltem Özbek, mut­lu­luk tasviri­ni çocuk­luğu­nun en ren­kli anılarını barındıran luna­park­lar­da buluy­or ve “luna­park herkesin bir masalı” cüm­lesi­ni kolek­siy­onunun ilham kay­nağı olarak belir­liy­or. Luna­park­ların göz alıcı par­lak ışık­larını tasarım­ları­na can­lı ren­kler ile taşıyan tasarım­cı, kır­mızı ile mor ren­gin bir­leştiği uzun gece elbiseleri­ni kolek­siy­onun merkezinde sunuy­or. Par­lak bebek mav­isi straplez elbise üzer­ine tamam­layıcı niteliğinde peluş mont, fırça darbe­si deseni ile özel hazır­lanan uzun peluş mont ve mor uzun piliseli elbise, kolek­siy­onun en dikkat çeken parçaları arasın­da yer alıy­or.

Nedo by Nedret Taciroğlu’nun yolculuğu

Nedret ve Yasemin Taciroglu, Nedo by Nedret Taciroğlu İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onunu “Yol­cu­luk” teması ile sun­du­lar. Kolek­siy­onu “Hep­imiz bir yol­cu­luğa çık­tık, yeniye poz­i­tif bir bakış açısıy­la yer açmalıyız.” cüm­le­siyle özetleyen tasarım ikil­isi, zaman­sız bir stile sahip Nedo kadınını yan­sı­tan roman­tik, fem­i­nen ve çarpıcı detay­lar­la bezeli bir kolek­siy­on­la MBFWI’nin 2. gününün son defilesi­ni gerçek­leştirdil­er. Pas­tel ren­k­lerin hakim olduğu 26 parçadan oluşan kolek­siyon­da poplin elbisel­er­den ipek organ­za ve şifona uzanan bir yel­pazede kok­teyl ve par­ti elbiseleri yer aldı.
Exit mobile version