GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin ikinci gününden satır başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un ikin­ci günü de yoğun bir pro­gram­la devam etti. Dünyanın önde gelen trend tah­min ajansların­dan WGSN’in sem­i­neri ile başlayan gün boyun­ca MBFWI dav­etlileri sırasıy­la Kith&Kin, House of Ogan, Selen Akyüz, Third, Özlem Erkan, Aslı Fil­in­ta, Emre Erde­moğlu, Özlem Kaya, Gökhan Yavaş, Mehtap Elai­di ve Brand Who’­nun kolek­siy­on­larını keşfet­til­er.

Bugün The Core Istan­bul alanın­da kapılarını açan pop-up store ise haf­ta boyun­ca Türk tasarım­cı markaları Fon­fique, Gözde Atlı, Emre Pakel, Giray Sepin, W‑S-M, Third, Pınar Yeğin, Aslı Fil­in­ta, Esra Dandin, The Roy­al Gang, Ayşe Tan­man Ceram­ics ve Incom­plit’ten seçilen ürün­leri MBFWI mis­afir­leri ile buluş­tu­ra­cak.

Özlem Kaya ile oku­la dönüş

Moda Tasarım­cıları Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya, her daim dinamik ve genç bir tema olarak öne çıkan “Oku­la Dönüş” heye­canını ken­di stilinde yorum­ladığı Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onuy­la MBFWI podyu­mun­day­dı. İpek, yün, koton gibi doğal kumaşların dan­tel ve şifon gibi roman­tik kumaşlar­la destek­lendiği, ekose des­eninin cömertçe kul­lanıldığı kolek­siy­onun renk paletinde ise siyah, yeşil, kır­mızı, pudra ve beyaz ren­kler ön plan­day­dı.

Zor­lu PSM’de 5. sezon

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, Sonbahar/Kış 2019 sezonu ile Zor­lu PSM’de dav­etliler­ine 5 sezon­dur eşsiz bir moda haf­tası deney­i­mi yaşatıy­or. Türkiye’de kültür ve sanatı fark­lı pro­jel­er­le destekleyen Mer­cedes-Benz Türk, aynı zaman­da 2016 yılın­dan bu yana Zor­lu PSM’in de ana spon­sor­luğunu üstleniy­or. Bu destek kap­samın­da Mer­cedes-Benz Türk yıl boyun­ca MBFWI’nin yanı sıra, Zor­lu PSM’de gerçek­leşen 4 fark­lı etkin­liğin ana spon­sor­luğunu da yapıy­or.

Mehtap Elai­di ile yenilen­me zamanı

Her sezon kolek­siy­onuy­la bir hikaye anla­tan Mehtap Elai­di, bu sezon kolek­siy­onunun temasını yenilen­me ve kabuk değiştirme olarak belirle­di. Bu temaya para­lel olarak markanın yeni logo­su da ilk defa bu defilede kul­lanıldı. #ITSMETIME adını verdiği kolek­siy­onun­da tasarım­cı, Mehtap Elai­di kadınının peşinde bir yol­cu­luğa çıkıy­or ve en çok “müdanasız” sıfatını yakıştırdığı bu kadının stili­ni Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onu aracılığıy­la keşfediy­or. Elai­di aynı zaman­da bu kolek­siy­onuy­la ilk defa hazır giy­im parçalarının yanı sıra çan­ta, takı ve aksesuar da sunuy­or.

Brand Who’­dan “The Orig­i­nal Vin­tage”

Geçtiğimiz sezon Mer­cedes-Ben­z’in destekley­erek defilesi­ni sun­muş olduğu Brand Who, bu sezon Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onun­da ilhamını 1980’li yıl­lar­dan alıy­or. Erkek­ler için giy­ilebilir hikayel­er tasar­layan ve her sezon kolek­siy­on hikayesi doğrul­tusun­da belirlediği desen­leri sunan Brand Who, şehir hay­atının stil sahibi erkek­leri­ni yeni keşif rota­ları­na doğru bir seya­ha­ta dav­et ediy­or. Kolek­siyon­da kaz tüyü kaban­lar, askeri ceketler, fonksiy­onel yağ­murluk­lar, anorak­lar, triko­lar, bomber ceketler ve jog­ging pan­tolon­ları dikkat çek­ti.

Exit mobile version