GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin dördüncü gününden satır başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un son gününe The Core Istan­bul çatısı altın­da gerçek­leşen ve moda sek­törünün fark­lı alan­ları­na doku­nan pan­eller damga vur­du.

MBFWI’nin dördüncü gününde dav­etlil­er sırasıy­la Ceren Ocak, Exquise, Bel­ma Özdemir, Tuba Ergin, Önder Özkan, MiiN by Kadir Kılıç, Gülçin Çen­gel ve Climber’ın Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­on­larını keşfet­til­er.

Exquis­e’­den #Gold­en­Rhap­sody

Bu yıl ilk defa Run­way alanın­da bir defile ile kolek­siy­onunu sunan Exquise, #Gold­en­Rhap­sody adını verdiği Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onunun ilhamını 70’li ve 80’li yıl­lar­dan aldı. Özel­lik­le bu yıl­ların müzik­lerinden ve eğlence hay­atın­dan esin­lenerek bu dönem­lerin çok yön­lü, dinamik ve özgün ruhunu kolek­siy­onuna yan­sıt­tı. Mar­ka, payetli ve ışıltılı kumaşlar, dol­gu mont­lar, met­al tokalı kemer­ler ve over­size üstler ile özgür kadının stili­ni vur­gu­ladı.

Mer­cedes-Benz presents: “Data ve teknolo­ji modaya nasıl yön veriy­or?”

MBFWI isim spon­soru Mer­cedes-Benz, bu sezon Türk moda sek­törüne desteği­ni ilham veri­ci bir pan­ele taşıdı. MBFWI Kre­atif Direk­törü Güneş Gün­er mod­er­atör­lüğünde tasarım­cı Arzu Kaprol, strate­jik pazarla­ma ve teknolo­ji trend­leri danış­manı Hakan Akben ve diji­tal pazarla­ma ve teknolo­ji uzmanı Serkan Başer “Data ve teknolo­ji modaya nasıl yön veriy­or?” başlık­lı pan­elde moda ve teknolo­ji ilişk­isi­ni masaya yatırdılar, din­leyi­cil­er­le deney­im­leri­ni pay­laştılar.

Gülçin Çen­gel’in dinamik cou­ture çizgisi

Genç ve yetenek­li tasarım­cı Gülçin Çen­gel’in “Joy” adını verdiği Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onu, ilhamını 1966 yapımı bir Çek fil­mi olan “Papatyalar“dan alıy­or. İki genç kadının, kadın­lara yaf­ta­lanan etiketlere sarkastik bir tavır­la baş kaldırarak cin­siyet norm­larını eleştirmelerinden yola çıkan film­den esin­le­nen tasarım­cı, fem­i­nen ve sek­si siluetler­le ren­kli, dinamik ve fark­lı doku­ların kon­trastını yakalayan tasarım­lara bu ruhu yan­sıtıy­or.

Bir MBFWI klasiği: Moda Haf­tası Araçları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un artık klasik­leşen MBFWI Trans­fer Araçları, İst­anb­ul sokak­larını 13. sezon­da da arşın­la­mayı sürdürdüler. Mer­cedes-Benz C‑Serisi ve Mer­cedes-Benz G‑Serisi araçlar, haf­ta boyun­ca Mer­cedes-Ben­z’in özel mis­afir­leri­ni tam zamanın­da defile ve sunum­lara yetiştirdil­er ve şehrin dört bir yanı­na moda haf­tasının heye­canını taşıdılar.

Exit mobile version