GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin Dördüncü Gününden Satır Başları

İlk diji­tal Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un dördüncü gününde MBFWI izleyi­ci­leri  www.mbfwistanbul.com adresinde sırasıy­la Mert Erkan, Nihan Peker, Raşit Bağzıbağlı, Simay Bül­bül, Özlem Kaya ve Özgür Masur’un kolek­siy­on­larını keşfetme fır­satı bul­du­lar.

Moda direk­törü Cey­lan Atınç’ın sunucu­luğunu üstlendiği gün boyun­ca ayrı­ca “Glob­al Out­look” başlığı altın­da glob­al moda influ­encer’ı Veron­i­ca Fer­raro ile bir moda soh­beti gerçek­leştir­il­di. “Behind The Scenes” başlığı altın­da ise dördüncü günün konuğu,  diji­tal Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul belge­selin­in yönet­men­liği­ni üstle­nen Murathan Özbek’ti.

Nihan Peker’in renk terapisi

MBFWI kap­samın­da İlkb­ah­ar Yaz 2021 defilesi­ni gerçek­leştiren Nihan Peker, kolek­siy­onun­da dinamik ve ren­kli bir stil sun­du. Tasarım­ların­da giy­ilebilir cou­ture anlayışı­na daha sofistike ve mod­ern şehirli bir yorum katan Peker, pan­de­mi döne­minde hazır­lanan bu kolek­siyon­da daha genç ve daha ışıltılı bir siluete hay­at ver­di. Kolek­siy­ona özel tasar­lanan boya efek­tli desen­lerin yanı sıra şek­er pem­be­si, limon sarısı, turun­cu, beyaz ve fuşyanın başrolde olduğu renk paleti, ener­jik bir yazı müjdele­di. Tasarım­lar­da özel­lik­le büyük etek form­ları, fiy­on­klar ve 3 boyut­lu işlemel­er dikkat çek­ti.

Simay Bül­bül’­den “Hatun” kolek­siy­onu

Uzun bir aranın ardın­dan yeniden MBFWI podyu­mu­na kolek­siy­onunu taşıyan Simay Bül­bül, gelenek­seli mod­ern­izm­le bir­leştiren, Türk esin­tili “Hatun” kolek­siy­onunu sun­du. “İhtir­asları kadar, mücadeleleri, lid­er­lik­leri ve fedakar­lık­ları ile de tar­i­he iz bırak­mış Türk hatun­lar­dan” ilham alan Bül­bül, böyle­lik­le kadın hikayelerinden esin­len­meyi bu kolek­siy­onun­da da sürdürdü. Tasarım kariy­eri boyun­ca deri ve kumaşı bir­leştiren avan­gard bir çizgiyi sürdüren Simal Bül­bül, bu sezon deriyi cou­ture detay­lar­la bir araya getir­di. Deriyi el işleme­si şek­linde yorum­layan kolek­siyon­da par­lak ve şık detay­lar ele­gan zevk­lere sahip Simay Bül­bül kadını­na fark­lı bir bakış açısı vadediy­or­du.

Özlem Kaya ve “Gücünün farkın­da kadın­lar”

İlkb­ah­ar Yaz 2021 kolek­siy­onun­da her kadının doğuş­tan bir güce sahip olduğu­na vur­gu yapan Özlem Kaya, “gücünün farkın­da olan kadın­ların” hikayesi­ni anlat­tı. Hay­a­ta karşı tek başı­na dura­bilen kadın­ları, maskülen ruhu yan­sı­tan ama bunu erkeğe özenen bir stille yap­mak­tan imti­na eden ve kadını yücel­ten siluetler­le kolek­siy­onuna uyarlayan Kaya, bir hay­alden yola çıkıy­or: “Ya İst­anb­ul’un eski semt­lerinden birinde kahve­hanelerin müdavim­leri kadın­lar olsay­dı?” Sert ve doku­lu kumaşlar, omuz detay­ları ve bu ayrın­tılar­la tezat yakalayan yumuşak, roman­tik ve uçuşan kumaşlar ile Özlem Kaya, günümüz sokak modası­na da göz kır­pan, dinamik, cesur ve özgüven­li bir kadını podyu­ma taşıdı.

Özgür Masur’dan prêt-à-couture koleksiyon

Günün son defilesinde Özgür Masur’un İlkb­ah­ar Yaz 2021 prêt-à-cou­ture kolek­siy­onu güçlü silüet­leri markanın DNA’sın­da­ki lüks algısıy­la buluş­tur­du. Lük­sü özüm­semiş siluetler, markanın kim­liğin­de­ki cou­ture kültürün­den besle­nen hazır giy­im ruhunu ortaya koy­du. Masur yazın ren­k­leri­ni ve geride bırak­tığı taze hissi yan­sı­tan bu kolek­siy­on, hiç bit­meyen bir yaz düşünü ardı­na alıy­or.  İçerisind­eki “demi-cou­ture” parçalar ile öne çıkan kolek­siy­on, kadın­ların özgün ve güçlü ruhu­na hitap ediy­or. Kolek­siyon­da gümüş doku­lar, ışıl­dayan kumaşlar, hacim­li silüetler, kolek­siy­onun temeli­ni oluş­tu­rurken sezon ren­k­leri de vur­gu­lanıy­or.
Exit mobile version